4 °C Budapest

20 000 Ft nyugdíjtól már jár: az ingyen bankkártya, a kedvezményes folyószámla és az sms

Pénzcentrum
2006. január 5. 13:42

A Budapest Bank (GE Money Bank) január 2-ától 99 forint havidíjú folyószámlát és ehhez kapcsolódóan térítésmentes bankkártyát kínál nyugdíjasoknak. A Budapest Banknál Nyugdíjas Folyószámlacsomagot nyitók bankkártyájukkal 10-20%-os kedvezménnyel, vagy akár féláron vásárolhatnak különféle termékeket és szolgáltatásokat, köztük gyógytermékeket és gyógyászati szolgáltatásokat országszerte mintegy kétezer helyen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
A havi 99 forint számlavezetési díjú Nyugdíjas Folyószámlacsomagot és a hozzá kapcsolódó ingyenes bankkártyát azon nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe, akik a Budapest Banknál nyitott folyószámlájukra utaltatják legalább 20.000 forintnyi havi nyugdíjukat. A Nyugdíjas Folyószámlacsomaghoz kapcsolódó első elektronikus bankkártyát korlátlan ideig éves díj nélkül biztosítja a bank az ügyfeleinek.
A Nyugdíjas Folyószámlacsomag egyik kényelmi szolgáltatásaként a Budapest Bank rövid szöveges üzenetben (sms) értesítést küld a számlabirtokos mobiltelefonjára többek között a folyószámlára beérkező nyugdíj jóváírásáról, így az ügyfélnek nem kell telefonálnia, a bankfiókba fáradnia, vagy a postást várva otthon maradnia. Mindemellett a folyószámla tulajdonosa kedvezményes díjú átutalási megbízásokat adhat, és a Budapest Bank bankjegykiadó automatáinál kedvező díj ellenében vehet fel készpénzt.
A Nyugdíjas Folyószámlacsomag bemutatásakor Turny Ákos, a Budapest Bank termékfejlesztési vezetője elmondta: „A bank a nyugdíjasok igényeinek megfelelően dolgozta ki azt a piacon egyedülálló szolgáltatást, amely nem csupán olcsó, kényelmes és biztonságos pénzkezelést tesz lehetővé, hanem számos kedvezménnyel is kiegészül. A Budapest Bank és a Magyar Kedvezményhálózat között létrejött együttműködés értelmében a Nyugdíjas Folyószámlacsomagot igénylő ügyfelek kártyájukkal 10-20%, vagy akár 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak különféle termékeket, köztük gyógytermékeket, gyógyhatású készítményeket és gyógyászati segédeszközöket a szerződött patikákban vagy optikusoknál. Az ország közel kétezer értékesítési pontján kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre különféle egészségügyi és utazási szolgáltatásokat is magába foglal.”

A termék kifejlesztése során a bank figyelembe vette, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2004 decemberében mintegy hárommillió nyugdíjjellegű kifizetést teljesített. Ennek egyharmada (31%) hitelintézeti számlára történő utalás, míg a többi postai feladás volt (forrás: ONYF Évkönyv 2004). A bankátutalások aránya folyamatosan növekszik, hiszen ez a nyugdíjfolyósítási módszer növeli az időskorúak pénzkezelési biztonságát, egyúttal lerövidíti a nyugdíjfolyósítás átfutási idejét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?