2019. február 21. csütörtök Elenonóra
HR Centrum

Nem verik nagy dobra a magyar cégek: így hirdetik a legtutibb állásokat


Nem verik nagy dobra a cégek, ha megüresedik egy-egy állás. Sokan nem gondolnák, de ma már offline is eredményesen lehet munkát keresni: a szakember szerint nem kell ettől félni, és felejtsük el azt a beidegződést, hogy "csókosok" vagyunk, ha egy ismerős által kapunk meg egy állást.

Számtalan kutatás jutott az elmúlt években ugyanarra az eredményre: a betöltetlen állások összesen mintegy 30 százalékát hirdetik meg a munkaadók, 70 (egyes felmérések szerint 80) százalékuk "rejtve" marad - írta a hvg.hu. Elsősorban a kkv-szektorban nem verik nagydobra, ha üresedés támad a cégnél, ennek fő oka pedig a pénz; a nagyobb álláskereső oldalakon egy jól pozícionált hirdetés több mint 100 ezer forintba kerül, a kisebb portálokon viszont nem garantált a megfelelő elérés.

Tímár Krisztina karrier tanácsadó szerint ma sokan félnek offline, az ismerősökön keresztül állást keresni.

Jellemző, hogy még az ismerősök elől is titkoljuk, ha épp nincs munkánk, mert szégyenkezünk. Pedig ez egy természetes élethelyzet, melyen sokat változtathat, ha elmeséljük az ismerősöknek, hiszen lehet, hogy tudnak valamilyen munkalehetőségről. Önmagában azonban az információ, hogy munkát keresünk, kevés. Nagyon pontosan kell tájékoztatni az ismerősöket arról, milyen iparágban és milyen típusú munkát keresünk. Az álláskeresésben nemcsak a közeli ismerősök segíthetnek; érdemes minden közösségben, ahová tartozunk (legyen ez egy gyakorlatilag ismeretlenekkel teli, heti egyszer összegyűlő tánccsoport) elhinteni, hogy milyen területen keresgélünk.

Tímár Krisztina szerint több ügyfele is azzal dobta vissza az offline álláskeresésre buzdító tanácsát, hogy ő nem érezné magát jó, ha "csókosan" kerülne be valamilyen pozícióba.

El kellene vonatkoztatni ettől a kifejezéstől, hiszen itt egyáltalán nem erről van szó. Információkat gyűjtünk, és közben magunkról is infót adunk másoknak.

A tanácsadó a céglistás módszert is gyakran javasolja ügyfeleinek. Ennek során kb. 50 olyan céget kell összeírni, melyeknél hasznos lehet a szaktudásunk, majd szép sorban fel kell hívni őket - nem feladva az ügyet akár a 49. visszautasításánál sem, mert Tímár Krisztina szerint több ügyfele is sikerrel helyezkedett el ezzel a klasszikus módszerrel.

Tudatosítanunk kell, hogy nem állásért kuncsorgunk, hanem felajánlunk valamit, mégpedig a tudásunkat és a munkaerőnket - így pedig mindjárt másként kezdünk bele az offline álláskeresésbe

- mondta a szakértő.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2019. 02. 20. 09:01
Egyéni vállalkozók bevallási határidejének változása

Gyakorló könyvelőként már megszokhattuk, hogy a január havi áfa bevallás után igen fontos teendőnk...

ajovomunkahelye
2019. 02. 20. 08:16
Hatással lenni a szervezetre - egy jobb munkavállalói élményért

Szakmai workshop gyerekkel, formabontó események, munkavállalói élmény fejlesztés. Friedl Zsuzsanna...

coachco
2019. 02. 19. 17:47
Mielőtt kiakadnál, kapcsolj és kapcsolódj!

Lassan a csapból is az érzelmi intelligencia témája folyik. Nem véletlen! [...] Bővebben!

jobangel
2019. 02. 19. 06:00
Van más állásajánlata is folyamatban?

Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás...

hrbonbon
2019. 02. 18. 16:11
ESETTANULMÁNY HR BUSINESS PARTNER - KÁBELGYÁRTÓ

AZ ÜGYFÉL A megbízónk a világ legmagasabb szintű technológiáján alapuló kábeleket és vezetékeket...

laskainelli
2019. 02. 17. 08:02
Hogyan szeressek vissza a társamba?

A tartós párkapcsolatban élők számára egyszer csak előáll a pillanat, amikor azt érzik, nem...

legacykft
2019. 02. 15. 09:00
Vezetőként ezért ne adj a csapatodnak visszajelzés helyett fejlesztési programot

Ma már egy vezető alapvető feladata, hogy fejlessze az embereit. Ennek kapcsán egyre többször fogalmazzák...

NÉPSZERŰ
FRISS