2019. április 26. péntek Ervin
HR Centrum

Nem verik nagy dobra a magyar cégek: így hirdetik a legtutibb állásokat


Nem verik nagy dobra a cégek, ha megüresedik egy-egy állás. Sokan nem gondolnák, de ma már offline is eredményesen lehet munkát keresni: a szakember szerint nem kell ettől félni, és felejtsük el azt a beidegződést, hogy "csókosok" vagyunk, ha egy ismerős által kapunk meg egy állást.

Számtalan kutatás jutott az elmúlt években ugyanarra az eredményre: a betöltetlen állások összesen mintegy 30 százalékát hirdetik meg a munkaadók, 70 (egyes felmérések szerint 80) százalékuk "rejtve" marad - írta a hvg.hu. Elsősorban a kkv-szektorban nem verik nagydobra, ha üresedés támad a cégnél, ennek fő oka pedig a pénz; a nagyobb álláskereső oldalakon egy jól pozícionált hirdetés több mint 100 ezer forintba kerül, a kisebb portálokon viszont nem garantált a megfelelő elérés.

Tímár Krisztina karrier tanácsadó szerint ma sokan félnek offline, az ismerősökön keresztül állást keresni.

Jellemző, hogy még az ismerősök elől is titkoljuk, ha épp nincs munkánk, mert szégyenkezünk. Pedig ez egy természetes élethelyzet, melyen sokat változtathat, ha elmeséljük az ismerősöknek, hiszen lehet, hogy tudnak valamilyen munkalehetőségről. Önmagában azonban az információ, hogy munkát keresünk, kevés. Nagyon pontosan kell tájékoztatni az ismerősöket arról, milyen iparágban és milyen típusú munkát keresünk. Az álláskeresésben nemcsak a közeli ismerősök segíthetnek; érdemes minden közösségben, ahová tartozunk (legyen ez egy gyakorlatilag ismeretlenekkel teli, heti egyszer összegyűlő tánccsoport) elhinteni, hogy milyen területen keresgélünk.

Tímár Krisztina szerint több ügyfele is azzal dobta vissza az offline álláskeresésre buzdító tanácsát, hogy ő nem érezné magát jó, ha "csókosan" kerülne be valamilyen pozícióba.

El kellene vonatkoztatni ettől a kifejezéstől, hiszen itt egyáltalán nem erről van szó. Információkat gyűjtünk, és közben magunkról is infót adunk másoknak.

A tanácsadó a céglistás módszert is gyakran javasolja ügyfeleinek. Ennek során kb. 50 olyan céget kell összeírni, melyeknél hasznos lehet a szaktudásunk, majd szép sorban fel kell hívni őket - nem feladva az ügyet akár a 49. visszautasításánál sem, mert Tímár Krisztina szerint több ügyfele is sikerrel helyezkedett el ezzel a klasszikus módszerrel.

Tudatosítanunk kell, hogy nem állásért kuncsorgunk, hanem felajánlunk valamit, mégpedig a tudásunkat és a munkaerőnket - így pedig mindjárt másként kezdünk bele az offline álláskeresésbe

- mondta a szakértő.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2019. 04. 26. 09:00
Adalékok vezetőknek a változások időmenedzsmentjéhez

A változások kapcsán vezetőként a legtöbbször azok kezelése, menedzsmentje kerül szóba. Nagyon...

happyhunter
2019. 04. 24. 22:10
4+1 indok, amiért megéri diákként dolgozni

Egyre több olyan álláshirdetéssel találkozunk, ahol gyakornoki pozíciókba keresnek diák munkavállalókat....

perfekt
2019. 04. 24. 09:01
A versenytilalmi megállapodásról

A Kúria tavaly fontos döntést hozott a versenytilalmi megállapodásban kikötött ellenérték megfelelőségéről. ...

ajovomunkahelye
2019. 04. 24. 08:12
A kollégák egy csapatban dolgoztak azon, hogy megtaláljuk az értékeinket

 Az evosoft hiteles munkáltaltatói márkájának megalkotásán dolgozott az Aon Magyarország...

y2ycoaching
2019. 04. 23. 21:42
5 dolog, ami csak a valódi vezetőkkel történik

10 jel, hogy a főnököd csak főnök, nem vezető, 15 jel, amiből tudhatod, hogy rossz a főnököd...

coachco
2019. 04. 23. 10:50
Hogy is volt ez? Nagyik ha mesélnének... Mesélnek!

Ha belegondolunk, a mi pár évtizedes életünkben mennyi új felfedezés született már, [...] Bővebben!

jobangel
2019. 04. 23. 08:30
A kudarctűrés titka az álláskeresésben

Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden...

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk