8 °C Budapest
Rear view of young businesswoman working on laptop and computer. Female professional sitting at her office desk and working on new software program.

Így szorul ki milliónyi magyar a legzsírosabb állásokból: nagyon hamar eldől a sorsuk

2022. október 12. 16:06

Ha arról van szó, milyen szakmában lehet a legjobban keresni, akkor valószínűleg az egyik első válasz lesz, hogy informatikusként garantáltan jó fizetésre lehet számítani. Itthon tavaly valóban bruttó 700 ezer forint felett volt az IT-szakemberek átlagfizetése, azonban ennyit leginkább a férfiak kereshetnek: világszerte jellemző, hogy ezen a területen rendkívül nagyon kevés nő dolgozik. Megnéztük, Európában milyen arányban vannak jelen a férfiak az IT-szektorban, mennyivel keres többet egy programozó, mint egy ápoló vagy pedagógus, és miért lehet fontos a cégek számára több nőt bevonni az informatikába.

Jelenleg világszinten az egyik legfontosabb munkaerőpiaci terület az informatika. Itthon óriási a hiány ezekből a szakemberekből, akinek pedig programozó képzettsége van, az több mint félmilliós kezdőfizetésre számíthat. A programozók és fejlesztők szükségességét az is jól érzékelteti, hogy a cégeknek több száz milliós veszteséget jelenthet, ha nem sikerül elég ilyen szakembert találniuk. Azonban az IT-szektorban nem csak a magas bérek és a komoly munkaerőhiány jellemző: a munkaerőpiacnak talán ez az a szegmense, ahol a legalacsonyabb a nők aránya. Európában tavaly összesen 2,79 millióan voltak azok a munkavállalók, akik informatikai képzettséggel rendelkeztek, ebből 84,1% volt férfi. A nők aránya pedig nem csak alacsony volt ezen a területen, de még csökkent is, ugyanis 2020-ban 17,2% volt a női munkavállalók aránya, 2021-ben viszont már csak 15,9%.

Itthon is csak férfiak az informatikusok?

Ha egyesével nézzük a nők és a férfiak arányát az IT-szektorban az EU tagállamokban, akkor Csehországban dolgozott a legtöbb férfi (92.6%) ezen a területen, ezt követte Szlovénia (90,8%), majd Franciaország 89,7%-kal.

Ha a régiós összehasonlítást nézzük, akkor Szlovákiában 88,8% volt ez az arány, Ausztriában viszont 86,1%, ami egy kicsit volt alatta a magyar adatnak. Romániában viszont az IT-területén munkát vállalóknak csak a 72%-a volt férfi, Bulgáriában pedig 63,4%, ami sokkal kiegyenlítettebb nemi arányt jelent az európai 84,1%-os átlaghoz képest is. Érdekes megnézni, hogy például Norvégiában, ahol a nemi egyenlőség támogatása fontos társadalompolitikai cél, az IT-szakemberek 86,2%-a volt férfi, ezzel közvetlenül Magyarország után a 10. helyet foglalták el a listán.

Ahol sok a férfi, ott lehet jól keresni?

Idén júliusban a teljes munkaidőben foglalkoztatott nők havi bruttó átlagkeresete 457 300 forint volt, ami 16%-kal maradt el a férfiak 543 800 forintos átlagától. Ez a nemek közti bérkülönbség még jobban kijön, hogyha azt nézzük mekkora az átlagfizetések közti különbség attól függően, hogy főleg férfiak vagy nők dolgoznak magas arányban az adott szakmában. Ezt jól mutatja például a betegápolók és a pedagógusok helyzete.

Mindkét területen tradicionálisan sok nő dolgozik, és szintén elmondható, hogy nagyon alacsonyak a keresetek: 2021-ben egy középiskolai tanár átlagosan bruttó 379 764 forintot keresett, míg az ápolók, szakápolók bruttó átlagfizetése volt 351 718 forint volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ehhez képest a szoftverfejlesztők bruttó 744 582 forintot kerestek átlagosan, ami az előző két szakma átlagbérének a duplája.

Ráadásul most a munkaerőhiány miatt a programozók szinte bármekkora fizetést kérhetnek; így nem véletlen, hogy rendre a legjobban keresők között szerepelnek itthon.

Az egyenlőség gazdaságilag is előnyös

Az IT-szektorban tapasztalható munkaerőhiányt valószínűleg enyhítené, hogyha igyekeznének minél több nőt bevonni erre a területre, akár átképzési lehetőségek biztosításával. Pont a nőknél lehetnek még itthon munkaerőpiaci tartalékok, például azoknál, akik a gyermekgondozásból szeretnének visszatérni a munkába. Persze ehhez oktatási szemléletváltásra is szükség lenne, hogy már minél korábban biztosítsák a digitális készségek elsajátítását a még tanuló fiúknak és lányoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.01 13:52
Az Országgyűlés a 2022. november 22-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?