27 °C Budapest
Open plan startup office. Coworking desks in a brightly lit office space.

Emiatt fognak megtelni újra az irodák nyáron: végleg vége a home office-korszaknak?

2021. június 4. 15:03

Ahogy a korlátozások feloldásra kerülnek Eirópában, az irodai dolgozóknak és munkáltatóiknak egyaránt át kell gondolniuk, hogyan és honnan akarnak dolgozni a járvány után. A rugalmas munkaterület- és hibrid munkaerő-menedzsmenthez digitális megoldásokat kínáló wokcloud24 elemzése szerint a legtöbb vállalat már dolgozik a munkarend átszervezésén.

Bár a mindennapi élet folyamatosan tér vissza a normális kerékvágásba, számos társadalmi és munkaszokás tartósan megváltozott, és biztosra vehető, hogy az emberek nem akarnak majd teljes munkaidőben visszatérni az irodába, és inkább megtartják a kevesebb ingázással töltött idő, a több szabadidő és a munka-magánélet jobb egyensúlyának előnyeit. Több, a közelmúltban Európában lezárult felmérés is azt mutatja, hogy a munkavállalók 70-90%-a szeretné, ha a távmunka lehetősége a COVID után is megmaradna.

Az Urban Land Institute nemrégiben végzett felmérése szerint az átlagosan engedélyezett távmunka ideje a COVID előtti heti 0,9 napról a járvány után 2,2 napra nő majd az irodisták körében. Ez arra kényszeríti a munkáltatókat, hogy rugalmas munkaterületi stratégiákat vezessenek be alkalmazottjaik számára, mivel azok nem minden távmunkával töltött időt fognak otthon tölteni. A távmunka ugyanis nem csak az otthonról történő munkavégzést jelenti, hanem minden a központi irodán kívüli munkavégzést.

A COVID-19 a vállalatok irodához való hozzáállását is megváltoztatta. A cégeknek újra kell gondolniuk munkahelyi stratégiáikat, és meg kell próbálniuk megtalálni munkavállalóik számára a megfelelő egyensúlyt a központi irodában, otthonról vagy más helyszínen történő munkavégzés között. Az Urbanite Advisors ingatlantanácsadó cég által összesen 13 millió négyzetméternyi irodaterületet bérlő vállalatok körében nemrégiben végzett felmérése szerint a munkáltatók 80%-a teszi majd lehetővé a munkavállalók számára, hogy napi munkaállomásukat a cég bármelyik telephelyén felállíthassák, 34%-uk pedig új szatelit irodák nyitását tervezi. A vállalatok 59%-a tervezi, hogy lehetőséget biztosít a munkavállalóknak arra, hogy co-working irodákban dolgozzanak, tovább növelve ezzel a munkavégzés rugalmasságát.

A költségvetési megszorítások és az üzleti tervek egyre gyakoribbá váló kiigazítása miatt az irodabérlők a rövid távú bérleti szerződések és a rugalmasabb feltételek felé mozdulnak el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez új szolgáltatásokat és rugalmasabb megközelítést igényel a bérbeadóktól, amelyeket azok gyakran nem biztos, hogy készek biztosítani. Sok esetben a központi irodába egy adott napon bejárható alkalmazottak száma is korlátozott, vagy azért, mert elhamarkodott döntést hoztak a bérelt terület méretének csökkentéséről, vagy azért, mert a csapatot a COVID utáni gazdasági fellendülésre számítva bővítették, vagy azért, mert a távolságtartásra vonatkozó ajánlások továbbra is érvényben vannak, és esetleg még évekig lehetetlenné teszik az irodák korábbi teljes kapacitásának kihasználását. Mindezen trendek együttesen exponenciálisan növelik a rugalmas irodaszolgáltatók által kínált termékek iránti keresletet.

Elkezdtük újragondolni a régi szokásokat és folyamatokat, és ennek eredményeképpen új termékeket és szolgáltatásokat hozunk létre, amelyek a digitalizáció segítségével új üzleti modellekhez vezetnek minket. Úgy vélem, hogy a jövőben az irodapiacnak nemcsak a bérleti szerződés aláírásáig, hanem azon túl is ki kell szolgálnia az ügyfeleket. A tér mint iroda a múlté, a tér mint szolgáltatás a jövő

- mondja Hubert Abt, a New Work Offices és a workcloud24 vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?