Havi egymilliót keres a magyar mulatóslegenda

2017. január 29. 15:00

Már 15 éve van a pályán Házibuli Attila, aki kezdetben még vonattal ingázott a fellépésekre, később viszont rendesen megszedte magát. Azt is elárulta, miben tartja a megtakarításait.

Tilinger Attila mulatós karrierje 15 éve indult. Kezdetben még vonattal ingázott Nagyatád és Budapest között. Az évek során azonban rendesen megszedte magát: néhány év alatt beletanult a televíziózásba, céget alapított és a fellépésekkel is szépen keresett.

A 2007. és 2012. közötti időszakban fellépések nélkül havi nettó félmillió forintos fizetésem volt. Ehhez jött az átlagosan számolható száz nyári buliból tisztán zsebembe kerülő körülbelül nyolcmillió forint, így akkoriban havi egymillió forintból éltem. Sok mindent megengedhettem magamnak. Bulik minden hétvégén, volt olyan éjszaka, hogy kétszázezer forintot költöttem el"

- mesélte a mulatós a Borsnak. A szórakozás mellett azonban gondolt a jövőre és nagy álmait is megvalósította a pénzből.

Anyukám annak idején azt mondta, hogy az álmokat valóra kell váltani. Vettem egy terepjárót és egy sport Mercedest, mert mindig vágyam volt egy fehér sportos autó. Létrehoztam Pesten a hangstúdiómat, a legmodernebb cuccokkal, berendeztem a házat úgy, ahogy nekem tetszik. Gondolok a jövőre, aranyban tartom a megtakarításomat"

- mondta a lapnak Házibuli Attila.

A mulatós mellett még nagyon sokat gondolják úgy a világon, hogy az arany az egyik legjobb és leginkább értékálló befektetési eszköz. A világpolitikai és gazdasági események viszont az utóbbi időben nem tettek túl jót az arany árfolyamának. Az amerikai választás óta 7 százalékot esett. Marc Faber, a Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírlevelek szerzője Trump győzelmét követően elsőre furcsának hangzó vételi ötleteket javasol a befektetőknek, elsősorban ugyanis az aranyban és a fejlődő eszközökben lát fantáziát. A szakértő szerint a nemesfém, és az aranybányák részvényei a mostani, relatíve nyomott szinteken már vonzónak tűnnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokan kimenekítették a pénzüket

Sorozatban a nyolcadik hete vonják ki a tőkét a befektetők az aranyból, ez a leghosszabb tőkekiáramlási periódus 3 éve. Összességében mintegy 6 milliárd dollár távozott az aranypiacon befektető eszközökből mindössze két hónap alatt. A legtöbb elemző nem gondolja azt, hogy ez kimondottan rossz jelzés lenne, leginkább annyi történhet, hogy korábban egy támogató monetáris környezetben relatíve sok pénzt allokáltak a befektetők az aranypiacra, a környezet azonban most megváltozott.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az amerikai elnökválasztás előtt az arany ETF-ekben összességében mintegy 16 milliárd dollárnyi tőkebeáramlás érkezett. Az arany, melyet jellemzően menekülő termékként kezelnek a befektetők, az amerikai elnökválasztást megelőző hónapban 2 százalék körüli emelkedést produkált, majd gyorsan, két hét alatt 5 százalékot esett.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?