0 °C Budapest
Havi egymilliót keres a magyar mulatóslegenda

Havi egymilliót keres a magyar mulatóslegenda

2017. január 29. 15:00

Már 15 éve van a pályán Házibuli Attila, aki kezdetben még vonattal ingázott a fellépésekre, később viszont rendesen megszedte magát. Azt is elárulta, miben tartja a megtakarításait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tilinger Attila mulatós karrierje 15 éve indult. Kezdetben még vonattal ingázott Nagyatád és Budapest között. Az évek során azonban rendesen megszedte magát: néhány év alatt beletanult a televíziózásba, céget alapított és a fellépésekkel is szépen keresett.

A 2007. és 2012. közötti időszakban fellépések nélkül havi nettó félmillió forintos fizetésem volt. Ehhez jött az átlagosan számolható száz nyári buliból tisztán zsebembe kerülő körülbelül nyolcmillió forint, így akkoriban havi egymillió forintból éltem. Sok mindent megengedhettem magamnak. Bulik minden hétvégén, volt olyan éjszaka, hogy kétszázezer forintot költöttem el"

- mesélte a mulatós a Borsnak. A szórakozás mellett azonban gondolt a jövőre és nagy álmait is megvalósította a pénzből.

Anyukám annak idején azt mondta, hogy az álmokat valóra kell váltani. Vettem egy terepjárót és egy sport Mercedest, mert mindig vágyam volt egy fehér sportos autó. Létrehoztam Pesten a hangstúdiómat, a legmodernebb cuccokkal, berendeztem a házat úgy, ahogy nekem tetszik. Gondolok a jövőre, aranyban tartom a megtakarításomat"

- mondta a lapnak Házibuli Attila.

A mulatós mellett még nagyon sokat gondolják úgy a világon, hogy az arany az egyik legjobb és leginkább értékálló befektetési eszköz. A világpolitikai és gazdasági események viszont az utóbbi időben nem tettek túl jót az arany árfolyamának. Az amerikai választás óta 7 százalékot esett. Marc Faber, a Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírlevelek szerzője Trump győzelmét követően elsőre furcsának hangzó vételi ötleteket javasol a befektetőknek, elsősorban ugyanis az aranyban és a fejlődő eszközökben lát fantáziát. A szakértő szerint a nemesfém, és az aranybányák részvényei a mostani, relatíve nyomott szinteken már vonzónak tűnnek.

Sokan kimenekítették a pénzüket

Sorozatban a nyolcadik hete vonják ki a tőkét a befektetők az aranyból, ez a leghosszabb tőkekiáramlási periódus 3 éve. Összességében mintegy 6 milliárd dollár távozott az aranypiacon befektető eszközökből mindössze két hónap alatt. A legtöbb elemző nem gondolja azt, hogy ez kimondottan rossz jelzés lenne, leginkább annyi történhet, hogy korábban egy támogató monetáris környezetben relatíve sok pénzt allokáltak a befektetők az aranypiacra, a környezet azonban most megváltozott.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az amerikai elnökválasztás előtt az arany ETF-ekben összességében mintegy 16 milliárd dollárnyi tőkebeáramlás érkezett. Az arany, melyet jellemzően menekülő termékként kezelnek a befektetők, az amerikai elnökválasztást megelőző hónapban 2 százalék körüli emelkedést produkált, majd gyorsan, két hét alatt 5 százalékot esett.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09