14 °C Budapest
Havi egymilliót keres a magyar mulatóslegenda

Havi egymilliót keres a magyar mulatóslegenda

2017. január 29. 15:00

Már 15 éve van a pályán Házibuli Attila, aki kezdetben még vonattal ingázott a fellépésekre, később viszont rendesen megszedte magát. Azt is elárulta, miben tartja a megtakarításait.

Tilinger Attila mulatós karrierje 15 éve indult. Kezdetben még vonattal ingázott Nagyatád és Budapest között. Az évek során azonban rendesen megszedte magát: néhány év alatt beletanult a televíziózásba, céget alapított és a fellépésekkel is szépen keresett.

A 2007. és 2012. közötti időszakban fellépések nélkül havi nettó félmillió forintos fizetésem volt. Ehhez jött az átlagosan számolható száz nyári buliból tisztán zsebembe kerülő körülbelül nyolcmillió forint, így akkoriban havi egymillió forintból éltem. Sok mindent megengedhettem magamnak. Bulik minden hétvégén, volt olyan éjszaka, hogy kétszázezer forintot költöttem el"

- mesélte a mulatós a Borsnak. A szórakozás mellett azonban gondolt a jövőre és nagy álmait is megvalósította a pénzből.

Anyukám annak idején azt mondta, hogy az álmokat valóra kell váltani. Vettem egy terepjárót és egy sport Mercedest, mert mindig vágyam volt egy fehér sportos autó. Létrehoztam Pesten a hangstúdiómat, a legmodernebb cuccokkal, berendeztem a házat úgy, ahogy nekem tetszik. Gondolok a jövőre, aranyban tartom a megtakarításomat"

- mondta a lapnak Házibuli Attila.

A mulatós mellett még nagyon sokat gondolják úgy a világon, hogy az arany az egyik legjobb és leginkább értékálló befektetési eszköz. A világpolitikai és gazdasági események viszont az utóbbi időben nem tettek túl jót az arany árfolyamának. Az amerikai választás óta 7 százalékot esett. Marc Faber, a Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírlevelek szerzője Trump győzelmét követően elsőre furcsának hangzó vételi ötleteket javasol a befektetőknek, elsősorban ugyanis az aranyban és a fejlődő eszközökben lát fantáziát. A szakértő szerint a nemesfém, és az aranybányák részvényei a mostani, relatíve nyomott szinteken már vonzónak tűnnek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokan kimenekítették a pénzüket

Sorozatban a nyolcadik hete vonják ki a tőkét a befektetők az aranyból, ez a leghosszabb tőkekiáramlási periódus 3 éve. Összességében mintegy 6 milliárd dollár távozott az aranypiacon befektető eszközökből mindössze két hónap alatt. A legtöbb elemző nem gondolja azt, hogy ez kimondottan rossz jelzés lenne, leginkább annyi történhet, hogy korábban egy támogató monetáris környezetben relatíve sok pénzt allokáltak a befektetők az aranypiacra, a környezet azonban most megváltozott.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az amerikai elnökválasztás előtt az arany ETF-ekben összességében mintegy 16 milliárd dollárnyi tőkebeáramlás érkezett. Az arany, melyet jellemzően menekülő termékként kezelnek a befektetők, az amerikai elnökválasztást megelőző hónapban 2 százalék körüli emelkedést produkált, majd gyorsan, két hét alatt 5 százalékot esett.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06