15 °C Budapest

Címke: nemesfém árfolyam (22 cikk)

MTI | 2013. június 17. 13:34

Fokozódhat az aranycsempészet

Az Arany Világtanács attól tart, hogy az indiai aranycsempészet fokozódik, mert a világ második legnépesebb állama 6-ról 8 százalékra emeli a sárga nemesfém behozatalának a vámját, az azután fizetendő fogyasztási adót pedig 5-ről 7 százalékra - közölte az aranybefektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.

Pénzcentrum | 2013. május 31. 11:01

Tényleg biztos befektetés az arany?

Az arany a korszakokon átívelő anyagi biztonság szimbóluma, szerte a világon. A sárga fém azonban nem csak a pénzügyi stabilitás és a jólét jelképe. A sokat üldözött népek, a válságokat megélt emberek élettapasztalata, hogy az arany létbiztonságot, a túlélés esélyét is jelentheti egyben. A nemesfém árfolyama ugyanakkor nem csak mélypontokkal és csúcsokkal tarkított hosszútávú ciklusokon fut keresztül, de időnként napi szinten is extrém kilengéseknek van kitéve. A pénzügyi biztonság és az árfolyam ingadozásának látszólagos ellentmondására azonban megvan a magyarázat.

Pénzcentrum | 2013. április 30. 16:45

Most éri meg aranyat venni?

Az április közepén lezajlott nagy mértékű aranyáresés óta eltelt két hét távlatában ki lehet jelenteni, hogy komolyabb fellendülést mutatkozik a globális nemesfém piaci forgalomban.

Pénzcentrum | 2013. április 16. 14:41

Pánik: tömegesen húzhatják le a rolót a magyar zacik

Pánikszerű zuhanás mutatkozik az arany világpiaci árában. Az árzuhanás különösen érzékenyen érinti a záloghitelezést is, ahol a kölcsönök fedezetét jórészt aranytárgyak adják.

Pénzcentrum | 2013. április 16. 05:33

Euró vagy forint? Most miben tartsam a pénzem?

Az ideális megtakarítási forma kiválasztása nem egyszerű folyamat. Több dolgot is érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hozunk, leginkább azt, hogy mik a megtakarítás céljai, mik a saját lehetőségeink, és hogy milyen kockázatot vállalunk be. Az sem mindegy, hogy forintban vagy devizában tervezzük az öngondoskodást, vagy esetleg valamilyen "fizikai" befektetést - például aranyat - válasszunk.