16 °C Budapest

Címke: nemesfém árfolyam (20 cikk)

MTI | 2013. június 17. 13:34

Fokozódhat az aranycsempészet

Az Arany Világtanács attól tart, hogy az indiai aranycsempészet fokozódik, mert a világ második legnépesebb állama 6-ról 8 százalékra emeli a sárga nemesfém behozatalának a vámját, az azután fizetendő fogyasztási adót pedig 5-ről 7 százalékra - közölte az aranybefektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.

Pénzcentrum | 2013. május 31. 11:01

Tényleg biztos befektetés az arany?

Az arany a korszakokon átívelő anyagi biztonság szimbóluma, szerte a világon. A sárga fém azonban nem csak a pénzügyi stabilitás és a jólét jelképe. A sokat üldözött népek, a válságokat megélt emberek élettapasztalata, hogy az arany létbiztonságot, a túlélés esélyét is jelentheti egyben. A nemesfém árfolyama ugyanakkor nem csak mélypontokkal és csúcsokkal tarkított hosszútávú ciklusokon fut keresztül, de időnként napi szinten is extrém kilengéseknek van kitéve. A pénzügyi biztonság és az árfolyam ingadozásának látszólagos ellentmondására azonban megvan a magyarázat.

Pénzcentrum | 2013. április 30. 16:45

Most éri meg aranyat venni?

Az április közepén lezajlott nagy mértékű aranyáresés óta eltelt két hét távlatában ki lehet jelenteni, hogy komolyabb fellendülést mutatkozik a globális nemesfém piaci forgalomban.

Pénzcentrum | 2013. április 16. 14:41

Pánik: tömegesen húzhatják le a rolót a magyar zacik

Pánikszerű zuhanás mutatkozik az arany világpiaci árában. Az árzuhanás különösen érzékenyen érinti a záloghitelezést is, ahol a kölcsönök fedezetét jórészt aranytárgyak adják.

Pénzcentrum | 2013. április 16. 05:33

Euró vagy forint? Most miben tartsam a pénzem?

Az ideális megtakarítási forma kiválasztása nem egyszerű folyamat. Több dolgot is érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hozunk, leginkább azt, hogy mik a megtakarítás céljai, mik a saját lehetőségeink, és hogy milyen kockázatot vállalunk be. Az sem mindegy, hogy forintban vagy devizában tervezzük az öngondoskodást, vagy esetleg valamilyen "fizikai" befektetést - például aranyat - válasszunk.

Pénzcentrum | 2013. április 15. 13:32

Zuhan az arany ára: most érdemes vásárolni?

Szinte megállíthatatlanul zuhan az arany árfolyama, a tavalyi csúcsokhoz képest már több mint 20 százalékkal kerültek lejjebb a jegyzések, ez pedig definíció szerint azt jelenti, hogy beköszöntött a medvepiac az aranyban. A további ármozgásokat illetően megoszlanak a vélemények, több elismert befektető és nagy elemzőház is további zuhanást jelez előre, vannak azonban olyanok is, akik remek vételi lehetőséget látnak az elmúlt hetek esésében. Az árfolyam technikai szempontból fontos szinte esett vissza, vagyis a következő napokban akár valamelyest emelkedhet az árfolyam, hosszabb idősíkon nézve azonban nem túl biztató a kép.

Pénzcentrum | 2013. március 11. 17:35

Mezítláb és luxusautókkal is járunk a zaciba

Elfogytak a családok aranykészletei, már az ezüstöt, porcelánokat adják zaciba. A zálogház-üzemeltetők állítják: nem csupán azok viszik az értékeiket, akiknek ételre kell a pénz. Vannak, akik mezítláb, babakocsival, vannak, akik fényes autókkal is járnak hozzájuk.