24 °C Budapest
Szemétkedik veled a főnököd? Mutatjuk, hogyan szereld le

Szemétkedik veled a főnököd? Mutatjuk, hogyan szereld le

2016. november 22. 11:06

Az egész munkahelyi létünket meghatározhatja, hogy milyen a viszonyunk a főnökkel. Ha jó a kapcsolat, akkor többnyire jól érzi magát az ember a munkahelyén. Ha viszont nem, akkor minden munkával töltött óra maga a földi pokol. Ha az utóbbi igaz rád, ez a cikk neked készült. Mutatjuk, mit tehetsz, ha a főnököd "bonyolult".

A főnök személye igenis fontos és meghatározó minden munkahelyen, hiszen ő adja a feladatokat, vele kell egyeztetni, éppen ezért nagyon fontos, hogy jó legyen vele a kapcsolat. Nem mindegy, hogy egy hiteles vezetőként tudsz ránézni, vagy egy okoskodó, hatalommániás, akaratos zsarnokként, aki egyetlen dologhoz ért csak: ugráltassa a beosztottakat. És ez a két véglet között még végtelenszámú átmenet létezik. 

Nincs olyan, hogy egy munkahelyen mindenkivel jó kapcsolatban legyen az ember, de ha pont a főnökkel vannak gondok, az eléggé megbonyolítja a helyzetet. Ha csak annyi a probléma, hogy merőben más a személyiségetek, akkor idővel és egy adag jóindulattal előbb-utóbb meg lehet találni a közös nevezőt.

Azt viszont be kell látni, hogy idővel és jóindulattal sem lehet mindig mindent megoldani, mert az is előfordulhat, hogy a főnök ebben nem partner, sőt, kiállhatatlan, és olyan viselkedést enged meg magának, ami az adott szituációban nem helyes. Ilyenkor a következőket lehet tenni.

Vezess nyilvántartást a kérésekről

Ha írásban adja ki neked a feladatokat, akkor tarts meg minden dokumentumot, levelet, és jegyezd fel azt is, amikor helytelenül viselkedik. Mindez felbecsülhetetlen értékű bizonyíték lesz, ha a későbbiekben esetleg lépésre szánod el magad.

Gary Wood pszichológus, life coach szerint az adatgyűjtés egy ideig segít átlátni a problémákat, kirajzolódnak a valóban nagy gondok, és könnyebb lesz elengedni a kisebbeket.

Ha szükségessé válik, akkor ezeket a bizonyítékokat meg lehet mutatni valakinek, hogy valós problémákról van szó, és nem személyes támadásokról.

Légy nyugodt és közvetlen

Próbálj meg beszélni a főnököddel, az mindig jobb, mintha a háta mögött pletykálnál. A nyugodt, tiszta és objektív vita talán a legcélravezetőbb módja a problémák megoldásának. 

Lehet, hogy a gondok hátterében csak annyi áll, hogy amikor írásban kommunikáltok, szimplán félreértitek egymást. Ez előfordulhat, hiszen közben nem hallassz hangsúlyt, nem látod a gesztusait. Egy személyes beszélgetés sokat segíthet. 

Maradj profi

Nem lehet mindig egyetérteni, vagy mindenkivel jól kijönni a munkahelyen, és néha vannak súrlódások, sőt, ütközések is. Ha ilyen történik, akkor légy diplomatikus, ez a legjobb taktika. Emlékeztesd magad, és őket arra, hogy együtt kell dolgoznotok ahhoz, hogy a közös célokat elérjétek. 

Azt ne téveszd szem elől, ha egy vezető munkatársat szeretnél kritizálni, akkor a viselkedésednek kifogástalannak kell lennie.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ne reagáld le érzelmileg a helyzetet, se dühöt, se könnyeket ne lássanak. Ha egy találkozó, beszélgetés nem alakul jól, akkor menj el, és később menj vissza, amikor már nyugodt vagy, és újra hiteles tudsz lenni. 

Beszélj a HR vagy a jogi csapattal

Ha valóban nagy a gond, érdemes megkeresni a cég HR csapatát. Ott dolgoznak, látják, hogy milyen megoldás lesz a legjobb a vállalatnak. És ha jó a csapat, akkor mindenki azon lesz, hogy megoldja a problémát. De sajnos nem mindenhol megbízható ez a csapat, és ez nagyon kis cégeknél különösen gyakori. Ebben az esetben külső segítséget kell kérned, fordulj ügyvédhez, vagy HR tanácsadóhoz.

Az utolsó lehetőség: a főnök főnöke. Ennél a pontnál fennáll a veszélye annak, hogy tovább romolhat a kapcsolat, de sajnos van az a pont, amikor már az az egyetlen megoldás, hogy a főnököd főnökéhez fordulsz.

Még, ha nem is értesz egyet

Az igazság az, hogy a munka nem demokrácián alapszik. A vezetőket azért fizetik, hogy felelősséget vállaljanak bizonyos döntésekért. Szóval, ha ők már döntöttek valamiről, és elkötelezték magukat, hogy melyik utat szeretnék végigjárni, akkor azt el kell fogadni. Természetesen tehetsz javaslatot, az érdemi hozzászólásokat, észrevételeket a legtöbb helyen értékelik. Ha viszont érdemben nem változtatnak a kijelölt úton, akkor is az ő játékszabályukat kell követned, függetlenül attól, hogy nem értesz vele egyet.

Legyenek lehetőségeid

Ha úgy érzed, hogy elviselhetetlen a helyzet, és megoldhatatlannak is tűnik, akkor nem vagy köteles mindent eltűrni. Keresd a lehetőségeket, és ha megtaláltad, válts. 

Ha anyagi, vagy más okok miatt nem opció a munkahelyváltás, akkor meg kell találni a módját, hogy javítsd a munka és a magánélet egyensúlyát. Próbáld csökkenteni a stresszt és növelni a pihenést. Bárhogy is legyen, ne engedd, hogy egy rossz főnök szabotálja a karrieredet. Próbálj ki stresszoldó technikákat, és erősítsd meg magad lelkileg.

Címlapkép: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?