21 °C Budapest

Klapka György milliárdos vagyona: kiderült, hova teszi a pénzt

Pénzcentrum
2011. június 25. 12:02

83 évesen veszi feleségül az élettársát az ország egyik legismertebb vállalkozója, Klapka György. A vőlegény huszonkét éve él élettársi kapcsolatban Máriával. Az üzletembert nemcsak romantikus érzelmei, hanem prózai okok is vezérelték a döntésben: már most fel akarja osztani birodalmát, elkerülve a későbbi vitákat.

"Nem szeretném, ha a halálom után a család marakodna a vagyonomon. Fontos, hogy se a gyermekeim, se az élettársam ne rövidüljön meg, ezért az utánam maradó vagyonból mindenki ugyanannyit kap" - nyilatkozta a Bors c. lapnak Klapka.

Mint elmondta, körülbelül kétmilliárd forintnyi vagyont halmozott fel: ez ötven kiló aranyban, ingatlanokban, a Vámház körúti üzlethelyiségben és egy hatalmas dióültetvényben van. Nyolcezer diófa terem birtokán, annak is komoly értéke van.Vagyonát négy gyermekére és a leendő feleségére hagyja. "Ennek az öt embernek a magánügye lesz, hogy mit kezd vele. Az is lehet, hogy elverik. A könnyen jött pénz könnyen megy el, több olyan lottómilliomost ismerek, aki vagy beleőrült a hirtelen gazdagságba, vagy egyszerűen elcseszte a pénzt. Ha az örököseim így tesznek, abba nekem már nem lesz beleszólásom. Az én lelkiismeretem tiszta, hiszen egyikük sem kap kevesebbet, mint a másik. " - nyilatkozta az üzletember.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?