23 °C Budapest

Melltartó nélkül jött a kolléganő! Kirúghatják

2011. január 13. 16:02

A német Észak-Rajna-Vesztfália tartomány munkaügyi bírósága a napokban kimondta, hogy egy munkáltató kötelezheti a női alkalmazottait munkaidő alatt a melltartó viselésére. A szabály egyelőre a helyi repülőtér ellenőrző pontjain dolgozó biztonsági személyzetére vonatkozik, de a döntés példa értékű lehet az ország összes munkaadója számára.

A döntés értelmében az alkalmazottak fehér, vagy testszínű melltartót viselhetnek, áttetsző, vagy élénk színű darabokat csak abban az esetben vehetnek fel, ha a felső ruházatuk abból nem láttat semmit.


Aki melltartó nélkül megy, akár ki is rúghatják

A kolleginák körme nem lehet 5 milliméternél hosszabb, a férfiak pedig ápolt arcszőrzettel kötelesek felvenni a munkát (az ápolt szakáll megengedett, de senki nem nézhet ki úgy, mintha most jött volna egy lakatlan szigetről). A tiszta és rendezett haj természetesen - mint minden munkahelyen - alapkövetelmény.

A bíróság kimondta, hogy a munkahelyi viseletre, valamint a dolgozók körmére és hajára vonatkozó szabályok nem sértik a személyiségi jogokat.

A cég munkavállalói szerint eléggé szigorúra sikerültek a szabályok, a bíróság a munkáltatót támogatta az ügyben. Az alkalmazottaknak annyit sikerült elérniük, hogy a cég nem szólhat bele, hogy milyen színű lehet a dolgozók haja és körme, sőt akár parókát is viselhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?