11 °C Budapest

Magyar celeb a százmilliós számlabotrányban

Pénzcentrum
2010. december 9. 05:22

A Vám- és Pénzügyőrség szeptember végén hallgatta ki Növényi Norbertet: a volt olimpiai bajnok birkózót társaival együtt egy több százmilliós adócsalással kapcsolatban faggatták.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét, így több mint 400 milliós kárt okoztak. Még szeptemberben kihallgatták a 18 gyanúsítottat - köztük Növényit is, akit később elengedtek. 12 gyanúsítottat őrizetbe vettek; kilencen előzetesbe, hárman házi őrizetbe kerültek.

A sportoló a napokban a Blikknek nyilatkozott az ügyről. Mint mondta, ő a cégnek tulajdonképpen a reklámarca volt, egy kis ideig pedig a visszamaradt áruk továbbításával is foglalkozott. Éppen ezért nem érti a gyanúsítást sem.

 


A hatóság szerint Növényi bemutatott két embert munkaadójának azért, hogy ők majd "számlázgassanak egymás között" - mindezért ő 1 százalékos jutalékot kapott.

A sportoló azt elismeri, hogy ő hozta össze az üzletfeleket, azonban hogy utána mi történt, nem tudja, ráadásul állítása szerint ő soha nem volt számla közelében sem. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.

Őrizetbe vették a filmproducert
Adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt három gyanúsítottat - köztük P. Koltai Gábort, Koltai Róbert színművész fiát - előzetes letartóztatásba helyeztek a hatóságok.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága közölte: fiktív számlák felhasználásával a mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó cégek 2,3 milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést, és ez az összeg a nyomozás során még tovább nőhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: Index.hu


Az ember, aki félmilliárddal tartozik az APEH-nek

A napokban nyilvánosságra került egy másik, hatalmas adótartozással kapcsolatos ügy is. Az APEH Közép-Magyarországi Regionális Főigazgatóságának munkatársai vagyonosodási vizsgálatot végeztek egy fémhulladék-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokban érdekelt magánszemélynél, aki több nagy értékű ingatlant és luxusautót vásárolt, cégeinek több százmilliós tagi kölcsönt nyújtott, ám bevallott jövedelme eltörpült kiadásai mellett.

Az adózó korábbi megtakarításaival és bevételeivel, továbbá két magánszemélytől szerzett félmilliárd forint összegű kölcsönnel próbálta igazolni kiadásait. Meghökkentő módon a kölcsön forrásaként a kölcsönt állítólagosan nyújtó magánszemélyek adócsalás során keletkezett jövedelmét jelölte meg, amelyről a bíróság korábban megállapította, hogy be nem fizetett adókból és járulékokból származott. Az adózó maga hívta fel a figyelmet arra, hogy a kölcsönt nyújtó egyik magánszemély ellen adócsalás miatt büntetőeljárás folyt, és jogerős letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Az adózó az eljárás során nem tudta bizonyítani a forrásként említett jogügyletek valóságtartalmát, ezért az APEH Közép-magyarországi Regionális Főigazgatósága 700 millió forint fedezethiányt állapított meg, amelynek alapján 532 millió forint megfizetésére kötelezte az adózót.

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm