16 °C Budapest

Magyar celeb a százmilliós számlabotrányban

Pénzcentrum
2010. december 9. 05:22

A Vám- és Pénzügyőrség szeptember végén hallgatta ki Növényi Norbertet: a volt olimpiai bajnok birkózót társaival együtt egy több százmilliós adócsalással kapcsolatban faggatták.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét, így több mint 400 milliós kárt okoztak. Még szeptemberben kihallgatták a 18 gyanúsítottat - köztük Növényit is, akit később elengedtek. 12 gyanúsítottat őrizetbe vettek; kilencen előzetesbe, hárman házi őrizetbe kerültek.

A sportoló a napokban a Blikknek nyilatkozott az ügyről. Mint mondta, ő a cégnek tulajdonképpen a reklámarca volt, egy kis ideig pedig a visszamaradt áruk továbbításával is foglalkozott. Éppen ezért nem érti a gyanúsítást sem.

 


A hatóság szerint Növényi bemutatott két embert munkaadójának azért, hogy ők majd "számlázgassanak egymás között" - mindezért ő 1 százalékos jutalékot kapott.

A sportoló azt elismeri, hogy ő hozta össze az üzletfeleket, azonban hogy utána mi történt, nem tudja, ráadásul állítása szerint ő soha nem volt számla közelében sem. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.

Őrizetbe vették a filmproducert
Adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt három gyanúsítottat - köztük P. Koltai Gábort, Koltai Róbert színművész fiát - előzetes letartóztatásba helyeztek a hatóságok.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága közölte: fiktív számlák felhasználásával a mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó cégek 2,3 milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést, és ez az összeg a nyomozás során még tovább nőhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Index.hu


Az ember, aki félmilliárddal tartozik az APEH-nek

A napokban nyilvánosságra került egy másik, hatalmas adótartozással kapcsolatos ügy is. Az APEH Közép-Magyarországi Regionális Főigazgatóságának munkatársai vagyonosodási vizsgálatot végeztek egy fémhulladék-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokban érdekelt magánszemélynél, aki több nagy értékű ingatlant és luxusautót vásárolt, cégeinek több százmilliós tagi kölcsönt nyújtott, ám bevallott jövedelme eltörpült kiadásai mellett.

Az adózó korábbi megtakarításaival és bevételeivel, továbbá két magánszemélytől szerzett félmilliárd forint összegű kölcsönnel próbálta igazolni kiadásait. Meghökkentő módon a kölcsön forrásaként a kölcsönt állítólagosan nyújtó magánszemélyek adócsalás során keletkezett jövedelmét jelölte meg, amelyről a bíróság korábban megállapította, hogy be nem fizetett adókból és járulékokból származott. Az adózó maga hívta fel a figyelmet arra, hogy a kölcsönt nyújtó egyik magánszemély ellen adócsalás miatt büntetőeljárás folyt, és jogerős letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Az adózó az eljárás során nem tudta bizonyítani a forrásként említett jogügyletek valóságtartalmát, ezért az APEH Közép-magyarországi Regionális Főigazgatósága 700 millió forint fedezethiányt állapított meg, amelynek alapján 532 millió forint megfizetésére kötelezte az adózót.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?