17 °C Budapest

A világ legjobb munkahelyei: itt a LISTA

2009. november 10. 10:02

Google, PricewaterhouseCoopers és Microsoft: ez a három cég vezeti a világ legvonzóbb munkáltatóinak toplistáját, amelyet első alkalommal állított össze a munkáltatói márkákkal foglalkozó, stockholmi székhelyű Universum.

A lista közel 120 ezer közgazdász és üzleti tárgyakat hallgató egyetemista megkérdezésével állt össze, akik felsorolták azokat az "álommunkahelyeket", ahol a legszívesebben dolgoznának. Az Universum a felmérést az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Kanadában és Indiában tanuló hallgatók körében végezte.

A dobogós helyezést elért cégek:

1. Google
2. PricewaterhouseCoopers
3. Microsoft

A TOP 10-be (amely egyértelműen a nemzetközi könyvvizsgáló cégek elismertségét mutatja)  bejutott még a Goldman Sachs (4.), az Ernst&Young (5.), a Procter&Gamble (6.), és a JP Morgan (7. helyezett) is. A nyolcadik helyen a KPMG, a kilencediken pedig a McKinsey&Company tanácsadó cég áll. A lista tizedik helyén a Deloitte található.

 

A mérnöki karok hallgatói között szintén a Google a legnépszerűbb, őt követi két másik informatikai óriás, a Microsoft és az IBM.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Forrás: The World's Top 50 Most Attractive Employers - Global Top 50 Business, Universum

A teljes listáért kattints ide!


Szilágyi G. Andrea, a lista második helyén szereplő PricewaterhouseCoopers budapesti irodájának HR vezetője az elismerés kapcsán elmondta: "Egy olyan időszakban, amikor sok szervezet egyre kevesebb figyelmet fordít a humán kérdésekre, különösen fontos ez az eredmény. Elismerése annak, hogy a PwC világszerte számos szakmai továbbképzési programot és nemzetközi karrierlehetőséget kínál munkatársai számára, ezáltal segítve őket abban, hogy elérhessék a bennük rejlő lehetőségek maximumát. Előkelő helyezésünk annak is bizonyítéka, hogy az egyetemisták tisztában vannak azzal, hogy a PricewaterhouseCoopers-nél dinamikus és barátságos csapat dolgozik, professzionális körülmények között."

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem