11 °C Budapest

Egyre több cég keresi az együttműködést az egyetemekkel

Pénzcentrum
2008. június 20. 09:45

Az SAP, a Mol és a Magyar Szabadalmi Hivatal is egyetemekkel való együttműködés útján próbál utánpótlást találni a hiányszakmákban, mivel egyre nehezebb tehetséges fiatalokat találni - írja a Világgazdaság.

Előrelátónak kell lenniük a vállalatoknak, ha tehetséges fiatalokat szeretnének találni és meg is tartani a következő években. A Economist Inteligence Unit legutóbbi tanulmánya szerint a világ minden táján hasonló problémával küzdenek a cégek, akik határon túlról keresik már a szakembereket.

Az SAP-nál is most zajlik a tehetséggondozó programok kiválasztási folyamata, akik később jó eséllyel juthatnak a cégnél kulcspozícióhoz. Hanke Anikó, a cég globális HR-üzleti partnere szerint a magyar fiatalok egyre szívesebben vállalnak munkát külföldön.

A szakember hozzátette, hogy a virtuális csapatban való dolgozás készségét is fejleszteniük kéne az egyetemeknek, például online játékok oktatásban való alkalmazásával.

Mivel a vállalatok szerint egyre nagyobb a távolság az oktatott anyag és a cégek által elvárt tudás között, sokan közvetlen együttműködés formájában próbálnak ez ellen hatni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A MOL például a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával közösen indított optimalizáló szakmérnöki képzést, melyen idén végeztek először hallgatók. Mivel a másoddiplomás képzés nappali tagozaton folyik, így a hallgatók alapfizetésben, illetve ösztöndíjban részesülnek a MOL részéről.

Szintén együttműködési megállapodással rendelkezik a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Károly Róbert Főiskola a szellemi tulajdonvédelmi alapismeretek, valamint az iparjogvédelmi modulok oktatása terén, akik közös szakdolgozati és kutatási pályázatokat is kiírnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?