1 °C Budapest

Jövedelmező vállalkozás a bérírás

Pénzcentrum
2006. október 5. 13:00

Eddig jelentősebb lebukási veszéllyel számolhattak az internetről lopott szövegeket használó szakdolgozatírók, azonban a kockázat jelentősen lecsökkent, új piac alakult ki, a bérírók piaca - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új szakma alakult ki az utóbbi években. A tapasztalt bérírók akár száz szakdolgozatot is megírtak már, s az is előfordul, hogy már 5 éve gyakorolják ezt a hivatást. A szolgáltatásnak már honlapja is van: www.szakdolgozatiras.hu , ahol többféle opció közül választhatunk.

Lehet konzultációra jelentkezni, minden alkalommal 3000 forintot kell fizetni. Ez azonban még nem törvénybe ütköző, magántanári szolgáltatásnak minősül. A honlapon viszont már mást is választhatunk, ha a téma illik a profiljukba, akár meg is írják helyettünk a szakdolgozatot. A jelentkezéshez egy komplett adatlapot kell kitölteni. Először meglepő lehet, de ebben az esetben már nem ajánlott a megbízó közreműködése, hiszen sok esetben inkább hátráltatják a munkát.

A lebukás veszélye minimális, a diplomázónak csak annyi a feladata, hogy a kész művet átolvassa, felkészüljön belőle rendesen. Ezen túlmegy az úgynevezett mikro-headset bérlési szolgáltatás, amely szlogenje ("Hogy neked is legyen telefonos segítséged!") mindent elárul.

Rengeteg magán-bérírással kapcsolatos apróhirdetést is olvashatunk, az ármegállapítás itt már egyéntől függ: a vetítési alap lehet a szavak, vagy az oldalak száma, de van, aki az egész munkára ad árajánlatot. Az ezzel foglalkozóknak nem kell aggódniuk, kereslet van bőven.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lap felvette a kapcsolatot egy béríróval, aki elmesélte, hogy általában olyanok keresik meg, akik egyszerre több disszertációt írnak, vagy dolgoznak, gyesen vannak, tehát nincs elég idejük. Azonban az is előfordul, hogy vagyonosabb családok vásárolják meg a szakdolgozatot. A hölgy általában úgy szereti végezni munkáját, ha közösen dolgozhatnak az íráson. Előfordult már olyan is, hogy visszadobták a munkát, ekkor nem fogadott el pénzt a megbízásért.

A lap megkeresett több felsőoktatási intézményt is, Sipos Zoltán, a Zsigmond Király Főiskola Gazdaság- és Vezetéstudományi Intézetének vezetője szerint el lehet kerülni az ilyen eseteket a megfelelő rendszer beállításával. Ugyanis, a hetente megtartott személyes konzultációkon nem lehet tőrbe csalni a tanárt. Molnár Miklósné, a Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátási Intézeti tanszékének tanára azonban még nem találkozott ilyen esettel, vagyis nála még nem bukott le senki. Molnár Miklósné úgy véli, hogy aki inkább kiadja a diplomaírást több vesződséget vállal, mintha saját maga írná meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?