35 °C Budapest

I-III. negyedév: 11%-kal csökkenő személyautó értékesítés

Pénzcentrum
2004. november 24. 09:55

2004 I-III. negyedévében a hazai vállalatok - mind a szállítási ágazatokhoz tartozó, mind az ágazaton kívüli vállalkozások - összességében kevesebb árut szállítottak, de nagyobb távolságra; de jelentős mértékű volt a nemzetközi áruszállítási teljesítmények növekedése - közölte a KSH. Bővült a nemzetközi személyszállítás utasszáma, utaskilométer-teljesítménye, a helyi személyszállításban csökkent a metrón, földalattin közlekedők száma. A Budapest/Ferihegyi repülőtér utasforgalma jelentősen növekedett. Az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma visszaesett, a motorkerékpároké nőtt.

A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások által szállított áruk tömege összességében 2%-kal kisebb volt, mint 2003 I-III. negyedévében. Vasúton 3%-kal nőtt, a közúti áruszállításnál 6%-kal csökkent a szállított árumennyiség. Az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 10%-kal; a közúti áruszállítás teljesítménye 13, illetve a vasúti áruszállításé 8%-kal nőtt: A közúti áruszállítás részesedése 48, a vasúté 29%-os volt.

Belföldi viszonylatban a szállított árutömeg 5%-kal csökkent, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 2%-kal nőtt. A nemzetközi áruszállításban - mindenekelőtt a közúti áruszállítás teljesítményeinek köszönhetően - a szállított áruk mennyisége 5, az árutonnakilométer-teljesítmény értéke 15%-kal bővült.

A közúti fuvarozásban - a szállítás árutonna-kilométerben kifejezett értékének 31%-át teljesítő ágazaton kívüli vállalkozásokat is figyelembe véve - a szállított áruk tömege 4%-kal csökkent, az árutonna-kilométerben kifejezett teljesítmény 9%-kal nőtt.

A távolsági személyszállításban az utasok száma és az utaskilométer-teljesítmény egyaránt 2%-kal növekedett. Az utaskilométer-teljesítmény belföldön a bázisszint alatt maradt, nemzetközi viszonylatban azonban - elsősorban a légi személyszállítás növekedésének köszönhetően - 15%-kal emelkedett, így a légi személyszállítás (a 2002. év végi 13 és a 2003. év végi 15%-ról) 17%-ra növelte részesedését, míg a közúti személyszállítás részaránya 45, a vasúté 38%-os volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A helyi személyszállítási teljesítmények kismértékben csökkentek, ezen belül a metró és a földalatti utasszáma, illetve utaskilométer-teljesítménye 6%-kal csökkent.
A Budapest/Ferihegyi repülőtérre összesen 82.1 ezer járat érkezett, illetve indult, ez 23%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A repülőtér utasforgalma 2004 I-III. negyedévében 4.8 millió fő volt (ebből 2.5 millió MALÉV-utas), 29%-kal több, mint a bázisidőszakban.

A Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma 11%-kal volt alacsonyabb, mint 2003 I-III. negyedévében, a motorkerékpároké viszont másfélszeresére nőtt. A személygépkocsik vonatkozásában a Suzuki és az Opel a 2004. évi alacsonyabb piaci részesedése ellenére őrzi vezető helyét.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?