11 °C Budapest

Magyar piacra lépés előtt a Fortis Investment, a világ egyik legjelentősebb vagyonkezelője

Pénzcentrum
2004. március 29. 12:22

Josef Pfannenstill, a Fortis Investment marketing és közép-kelet-európai értékesítési vezetője mutatta be a Fortis Investment tevékenységét a társaság magyar piacra lépése előtt. Fortis Investment jelenleg 78 mrd EUR vagyont kezel. A nevezett vagyont egy decentralizált befektetési struktúrán keresztül invesztálja a Fortis 14 befektetési centrumon, 143 alap-menedzseren keresztül. A Fortis minden nemzetközileg jelentős tőkepiacon jelen van. Különösen büszke a társaság menedzsmentje az AAA hitelminősítésre. A jelenleg kezelt vagyon 57%-a lokális piaci szereplők aktivitásán keresztül érkezik a Fortishoz, míg 43%-a közvetlen intézményi megbízások eredménye. A teljes kezelt vagyon 26%-a kötvényalapban, 25%-a vegyes alapban, 16%-a részvényalapban van. A Fortis zászlóshajója a Fortis L Fund, mely jelenleg 17 mrd EUR nettó eszközértékkel rendelkezik. Ezen alap tökéletesen kielégíti mind a magán, mind az intézményi igények jelentős részét.

Richard Wachonka, a Fortis Investment vezérigazgatója prezentációját azzal kezdte, hogy a befektetési szektor egy igen nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt három évben, mely jelentős változásokat hozott. A költségcsökkentések és reorganizációk nem voltak elkerülhetők.
A Fortis Investment üzleti filózófiája: megérteni az ügyfelek igényeit. Minden piaci szegmensben meg kívánja találni a Fortis a megfelelő terméket, így Magyarországra is a helyi igényeknek megfelelő terméket kíván hozni. Ehhez természetesen elengedhetetlen a folyamatos termék innováció. (A Fortis az éves profit 3-5%-át forgatja vissza fejlesztésbe, a befektetési menedzserek képzésébe.)
A sikeres befektetés titka a megfelelő szaktudás birtoklása és a megfelelő működési struktúra biztosítása. A kulcs alapkezelők mindegyike tulajdonosi pozíciót kapott a Fortisnál.
Egységes elszámoltathatóság mellett független befektetési döntéshozó pozícióban van a Fortis mind a 14 befektetési központja.

Kínában két hónappal ezelőtt zárta le első alapjának létrehozását a Fortis. Az alap felállítása sikeres volt 1.1 mrd USD eszközértékkel Kína eddigi legnagyobb részvényalapja jött létre.

A Fortis befektetési politikája alapján nem vásárol elemzéseket, saját maga állítja elő az elemzéseket. A döntési folyamat:
1., Független Elemzés
2., Döntéshozatal (portfólió modellezés)
3., Kockázat felmérés (benchmarkhoz viszonyított kockázat meghatározás)
4., Megvalósítás - portfólió felállítás (speciális ügyféligények figyelembe vétele)
5., Üzletkötés saját kereskedőkkel
6., Teljesítmény elemzés

A befektetés konkrét menedzselése két formában történik meg a Fortisnál:
1., benchmarkhoz viszonyított alap menedzsment
2., abszolút megtérülést elváró ügyfelek számára történő alapkezelés

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?