Magyar piacra lépés előtt a Fortis Investment, a világ egyik legjelentősebb vagyonkezelője

Pénzcentrum
2004. március 29. 12:22

Josef Pfannenstill, a Fortis Investment marketing és közép-kelet-európai értékesítési vezetője mutatta be a Fortis Investment tevékenységét a társaság magyar piacra lépése előtt. Fortis Investment jelenleg 78 mrd EUR vagyont kezel. A nevezett vagyont egy decentralizált befektetési struktúrán keresztül invesztálja a Fortis 14 befektetési centrumon, 143 alap-menedzseren keresztül. A Fortis minden nemzetközileg jelentős tőkepiacon jelen van. Különösen büszke a társaság menedzsmentje az AAA hitelminősítésre. A jelenleg kezelt vagyon 57%-a lokális piaci szereplők aktivitásán keresztül érkezik a Fortishoz, míg 43%-a közvetlen intézményi megbízások eredménye. A teljes kezelt vagyon 26%-a kötvényalapban, 25%-a vegyes alapban, 16%-a részvényalapban van. A Fortis zászlóshajója a Fortis L Fund, mely jelenleg 17 mrd EUR nettó eszközértékkel rendelkezik. Ezen alap tökéletesen kielégíti mind a magán, mind az intézményi igények jelentős részét.

Richard Wachonka, a Fortis Investment vezérigazgatója prezentációját azzal kezdte, hogy a befektetési szektor egy igen nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt három évben, mely jelentős változásokat hozott. A költségcsökkentések és reorganizációk nem voltak elkerülhetők.
A Fortis Investment üzleti filózófiája: megérteni az ügyfelek igényeit. Minden piaci szegmensben meg kívánja találni a Fortis a megfelelő terméket, így Magyarországra is a helyi igényeknek megfelelő terméket kíván hozni. Ehhez természetesen elengedhetetlen a folyamatos termék innováció. (A Fortis az éves profit 3-5%-át forgatja vissza fejlesztésbe, a befektetési menedzserek képzésébe.)
A sikeres befektetés titka a megfelelő szaktudás birtoklása és a megfelelő működési struktúra biztosítása. A kulcs alapkezelők mindegyike tulajdonosi pozíciót kapott a Fortisnál.
Egységes elszámoltathatóság mellett független befektetési döntéshozó pozícióban van a Fortis mind a 14 befektetési központja.

Kínában két hónappal ezelőtt zárta le első alapjának létrehozását a Fortis. Az alap felállítása sikeres volt 1.1 mrd USD eszközértékkel Kína eddigi legnagyobb részvényalapja jött létre.

A Fortis befektetési politikája alapján nem vásárol elemzéseket, saját maga állítja elő az elemzéseket. A döntési folyamat:
1., Független Elemzés
2., Döntéshozatal (portfólió modellezés)
3., Kockázat felmérés (benchmarkhoz viszonyított kockázat meghatározás)
4., Megvalósítás - portfólió felállítás (speciális ügyféligények figyelembe vétele)
5., Üzletkötés saját kereskedőkkel
6., Teljesítmény elemzés

A befektetés konkrét menedzselése két formában történik meg a Fortisnál:
1., benchmarkhoz viszonyított alap menedzsment
2., abszolút megtérülést elváró ügyfelek számára történő alapkezelés

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24