30 °C Budapest

Lendületben a rEVOLUTION

Pénzcentrum
2004. március 25. 16:24

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya - tette közzé a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION.

Ezt az álláspontot erősíti a rEVOLUTION Software 2003. november-december hónapokban kínált szoftver-licenszelési konstrukciójának sikere, amelynek keretében a cég integrált ügyviteli és CRM rendszerét alacsony kezdeti költségek mellett két éves bérleti szerződés aláírásával vehették igénybe az ügyfelek. A két éves - hűségnyilatkozatban foglalt - időszak lejárta után a szoftverlicensz jelképes összegért (1Ft-ért) a cégek birtokába kerül. A kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően a szoftverek iránt érdeklődők száma megtöbbszöröződött, és jelentősen nőtt az üzletkötések aránya is e termékkörben.

A kis- és középvállalati szektor informatikai fejlődését a rEVOLUTION tapasztalatai szerint jelentősen előmozdíthatja, ha az informatikai szolgáltató segítséget tud nyújtani a beruházásokhoz általában szükséges nagyobb kezdeti összeg hiányának áthidalásában. Ezt nem csak a múlt év végén kínált új fizetési konstrukció iránti érdeklődés támasztja alá, hanem az informatikai beruházások támogatására kiírt - szintén a beruházások terhét csökkentő - állami és EU-s pályázatokra jelentkező cégek is, amelyek a rEVOLUTION tanácsadási tevékenységét vették igénybe a sikeres pályázati anyagok elkészítéséhez.

A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. A 2003 utolsó hónapjaiban kínált konstrukció keretében a cégek az ügyviteli szoftverekhez a teljes licencérték 4%-ért juthattak hozzá havonta, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licensz- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A rEVOLUTION tapasztalatai szerint az utóbbi években a mikro- és kisvállalatok körében növekszik az érdeklődés a belépő szintű irodai- és számlázóprogramok, valamint az ügyviteli rendszerek iránt. A vállalat nemrégiben készült felmérése szerint az ehhez szükséges számítástechnikai infrastruktúra már rendelkezésre áll a kisvállalatoknál: a számítógép-ellátottság átlagos 88%-os aránya mellett jelenleg a cégek további 3%-a tervez PC vásárlást. A budapesti és vidéki cégek közötti mindössze 4%-os eltérés a felmérés szerint a jövőben várhatóan tovább csökken, mivel a vidékiek 2%-kal nagyobb arányban terveznek számítógép-vásárlást, mint a fővárosiak.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?