37 °C Budapest

Lendületben a rEVOLUTION

Pénzcentrum
2004. március 25. 16:24

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya - tette közzé a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION.

Ezt az álláspontot erősíti a rEVOLUTION Software 2003. november-december hónapokban kínált szoftver-licenszelési konstrukciójának sikere, amelynek keretében a cég integrált ügyviteli és CRM rendszerét alacsony kezdeti költségek mellett két éves bérleti szerződés aláírásával vehették igénybe az ügyfelek. A két éves - hűségnyilatkozatban foglalt - időszak lejárta után a szoftverlicensz jelképes összegért (1Ft-ért) a cégek birtokába kerül. A kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően a szoftverek iránt érdeklődők száma megtöbbszöröződött, és jelentősen nőtt az üzletkötések aránya is e termékkörben.

A kis- és középvállalati szektor informatikai fejlődését a rEVOLUTION tapasztalatai szerint jelentősen előmozdíthatja, ha az informatikai szolgáltató segítséget tud nyújtani a beruházásokhoz általában szükséges nagyobb kezdeti összeg hiányának áthidalásában. Ezt nem csak a múlt év végén kínált új fizetési konstrukció iránti érdeklődés támasztja alá, hanem az informatikai beruházások támogatására kiírt - szintén a beruházások terhét csökkentő - állami és EU-s pályázatokra jelentkező cégek is, amelyek a rEVOLUTION tanácsadási tevékenységét vették igénybe a sikeres pályázati anyagok elkészítéséhez.

A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. A 2003 utolsó hónapjaiban kínált konstrukció keretében a cégek az ügyviteli szoftverekhez a teljes licencérték 4%-ért juthattak hozzá havonta, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licensz- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A rEVOLUTION tapasztalatai szerint az utóbbi években a mikro- és kisvállalatok körében növekszik az érdeklődés a belépő szintű irodai- és számlázóprogramok, valamint az ügyviteli rendszerek iránt. A vállalat nemrégiben készült felmérése szerint az ehhez szükséges számítástechnikai infrastruktúra már rendelkezésre áll a kisvállalatoknál: a számítógép-ellátottság átlagos 88%-os aránya mellett jelenleg a cégek további 3%-a tervez PC vásárlást. A budapesti és vidéki cégek közötti mindössze 4%-os eltérés a felmérés szerint a jövőben várhatóan tovább csökken, mivel a vidékiek 2%-kal nagyobb arányban terveznek számítógép-vásárlást, mint a fővárosiak.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?