23 °C Budapest

Lendületben a rEVOLUTION

Pénzcentrum
2004. március 25. 16:24

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya - tette közzé a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION.

Ezt az álláspontot erősíti a rEVOLUTION Software 2003. november-december hónapokban kínált szoftver-licenszelési konstrukciójának sikere, amelynek keretében a cég integrált ügyviteli és CRM rendszerét alacsony kezdeti költségek mellett két éves bérleti szerződés aláírásával vehették igénybe az ügyfelek. A két éves - hűségnyilatkozatban foglalt - időszak lejárta után a szoftverlicensz jelképes összegért (1Ft-ért) a cégek birtokába kerül. A kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően a szoftverek iránt érdeklődők száma megtöbbszöröződött, és jelentősen nőtt az üzletkötések aránya is e termékkörben.

A kis- és középvállalati szektor informatikai fejlődését a rEVOLUTION tapasztalatai szerint jelentősen előmozdíthatja, ha az informatikai szolgáltató segítséget tud nyújtani a beruházásokhoz általában szükséges nagyobb kezdeti összeg hiányának áthidalásában. Ezt nem csak a múlt év végén kínált új fizetési konstrukció iránti érdeklődés támasztja alá, hanem az informatikai beruházások támogatására kiírt - szintén a beruházások terhét csökkentő - állami és EU-s pályázatokra jelentkező cégek is, amelyek a rEVOLUTION tanácsadási tevékenységét vették igénybe a sikeres pályázati anyagok elkészítéséhez.

A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. A 2003 utolsó hónapjaiban kínált konstrukció keretében a cégek az ügyviteli szoftverekhez a teljes licencérték 4%-ért juthattak hozzá havonta, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licensz- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A rEVOLUTION tapasztalatai szerint az utóbbi években a mikro- és kisvállalatok körében növekszik az érdeklődés a belépő szintű irodai- és számlázóprogramok, valamint az ügyviteli rendszerek iránt. A vállalat nemrégiben készült felmérése szerint az ehhez szükséges számítástechnikai infrastruktúra már rendelkezésre áll a kisvállalatoknál: a számítógép-ellátottság átlagos 88%-os aránya mellett jelenleg a cégek további 3%-a tervez PC vásárlást. A budapesti és vidéki cégek közötti mindössze 4%-os eltérés a felmérés szerint a jövőben várhatóan tovább csökken, mivel a vidékiek 2%-kal nagyobb arányban terveznek számítógép-vásárlást, mint a fővárosiak.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM