6 °C Budapest

Lendületben a rEVOLUTION

Pénzcentrum
2004. március 25. 16:24

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya - tette közzé a tőzsdeaspiráns rEVOLUTION.

Ezt az álláspontot erősíti a rEVOLUTION Software 2003. november-december hónapokban kínált szoftver-licenszelési konstrukciójának sikere, amelynek keretében a cég integrált ügyviteli és CRM rendszerét alacsony kezdeti költségek mellett két éves bérleti szerződés aláírásával vehették igénybe az ügyfelek. A két éves - hűségnyilatkozatban foglalt - időszak lejárta után a szoftverlicensz jelképes összegért (1Ft-ért) a cégek birtokába kerül. A kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően a szoftverek iránt érdeklődők száma megtöbbszöröződött, és jelentősen nőtt az üzletkötések aránya is e termékkörben.

A kis- és középvállalati szektor informatikai fejlődését a rEVOLUTION tapasztalatai szerint jelentősen előmozdíthatja, ha az informatikai szolgáltató segítséget tud nyújtani a beruházásokhoz általában szükséges nagyobb kezdeti összeg hiányának áthidalásában. Ezt nem csak a múlt év végén kínált új fizetési konstrukció iránti érdeklődés támasztja alá, hanem az informatikai beruházások támogatására kiírt - szintén a beruházások terhét csökkentő - állami és EU-s pályázatokra jelentkező cégek is, amelyek a rEVOLUTION tanácsadási tevékenységét vették igénybe a sikeres pályázati anyagok elkészítéséhez.

A rEVOLUTION szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. A 2003 utolsó hónapjaiban kínált konstrukció keretében a cégek az ügyviteli szoftverekhez a teljes licencérték 4%-ért juthattak hozzá havonta, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licensz- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A rEVOLUTION tapasztalatai szerint az utóbbi években a mikro- és kisvállalatok körében növekszik az érdeklődés a belépő szintű irodai- és számlázóprogramok, valamint az ügyviteli rendszerek iránt. A vállalat nemrégiben készült felmérése szerint az ehhez szükséges számítástechnikai infrastruktúra már rendelkezésre áll a kisvállalatoknál: a számítógép-ellátottság átlagos 88%-os aránya mellett jelenleg a cégek további 3%-a tervez PC vásárlást. A budapesti és vidéki cégek közötti mindössze 4%-os eltérés a felmérés szerint a jövőben várhatóan tovább csökken, mivel a vidékiek 2%-kal nagyobb arányban terveznek számítógép-vásárlást, mint a fővárosiak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem