30 °C Budapest

Régiós kitekintés: középpontban Oroszország - fény és árnyék a magyar piacon

Pénzcentrum
2004. március 19. 09:18

Tovább folytatódott az elmúlt héten is a kelet-európai rally, a jelentősebb piacok közül csak Varsó gyengült, miközben a választások után 700 pont fölé száguldott az orosz RTS index. A régió tükrében sem csökkent a magyar piac fontossága, a külföldi befektetők itt találhatták az elmúlt napokban is legérdekesebb papírokat. A hetet a régióban gyakorlatilag az orosz választás határozta meg,

Tovább folytatódott az elmúlt héten is a kelet-európai rally, a jelentősebb piacok közül csak Varsó gyengült, miközben a választások után 700 pont fölé száguldott az orosz RTS index. A régió tükrében sem csökkent a magyar piac fontossága, a külföldi befektetők itt találhatták az elmúlt napokban is legérdekesebb papírokat.


A hetet a régióban gyakorlatilag az orosz választás határozta meg, amely ugyan semmi meglepetést nem hozott, de így is elég volt ahhoz, hogy új csúcsra repítse az RTS-t. A orosz papírok meghatározták a régiót, főleg az olajpapírok teljesítettek nagyon jól, amelynek indoka, hogy Oroszország tovább kívánja növelni az olajtermelést. A felvilágosult abszolutizmus felé haladó országot egyre jobban kedvelik a befektetők.

A magyar piac tovább araszolt felfelé, bár a kiválóan teljesítő OTP-nek nagyon nehezen sikerült ellensúlyozni a visszaeső gyógyszercégeket.


Ismét rendkívül érdekes képet mutat a régió legjobban teljesítő papírjainak áttekintése. A lista élén immár 3. hete az FHB szerepel, a jelzálogbank egyelőre megállíthatatlannak tűnik. A magyar papírok közül még bekerült a TOP12-be a Pannonplast, az OTP és a Mol, jelezve a piac továbbra is bullish. A magyar és orosz papírokon kívül mindössze 1 cseh papírnak, a Komercni Bankának sikerült bekerülnie a legjobban teljesítő papírok körébe, ez azt jelzi, hogy a magasan árazott lengyel bankokhoz képest továbbra is alternatívákat keres a piac.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legrosszabbul teljesítő régiós papírok terén nem szeretnénk Kökény Mihályt idézni (Madrid...), de rendkívül feltűnő, hogy a két leggyengébb régiós papír az Egis és a Richter lett. A miniszterrel szemben mi továbbra a gyógyszerár ultimátumot tudjuk a gyengélkedés mögött. A gyengülő papírok listáját meghatározzák a lengyel részvények, jellemző, hogy Oroszországot csak egy söripari cég képviseli a legrosszabbak között.


A bank és távközlési szektor blue chipjeit áttekintve, az elmúlt 3 hónapot a magyar papírok teljesítettek legjobban, különösen az OTP emelkedése volt meggyőző. A lengyel blue chipek szinte teljesen leálltak, sem a Pekao, sem a TPSA nem képes követni a cseh és magyar papírokat. A régió árazása a kiegyenlítődés felé halad.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm