25 °C Budapest

Hosszúra sikerült Putyin listája...

Pénzcentrum
2004. március 19. 14:00

Mint ismeretes, az orosz választások nem tartogattak túl sok izgalmat és Vlagyimir Putyin "fényes" győzelmével értek véget. Az elnök várhatóan a május 8-i újra-beiktatása után teszi közzé politikai programját. Az eddigi nyilatkozatok alapján nem számíthatunk hatalmas változásra a reformprogramban. Egyelőre csupán az előzetes választási eredmények ismertek (a hivatalos végeredmény március 25-ére várható), melyek szerint Putyin a szavazatok 71.2%-át tudhatja magáénak, míg legnagyobb vetélytársa a kommunista párti Nikolai Kharitonov mindössze 13.7%-ot szerzett. A hatóságoknak végül sikerült a szavazásra jogosultak 64.3%-át részvételre buzdítani, így bőven túllépték az 50%-os küszöböt.


Győzelmét megerősítő beszédében Putyin elmondta, hogy mindent megtesz Oroszország gazdaságának stabil növekedéséért, mely azonban nem öncél, csupán eszköz az orosz lakosság jólétének növelésére.

Elemzők széles körben úgy vélik, hogy a valódi, hosszú távon is fenntartható növekedéshez strukturális reformok szükségeltetnek. A kormány eddigi állásfoglalásából úgy tűnik, készek lépni a cél érdekében. Igaz, hogy Putyin csak május 8-i beiktató beszédében tárja teljes egészében a nyilvánosság elé politikai programját, a reformok által megcélzott területek viszont már "kiszivárogtak": Változtatások várhatók az adórendszerben, a természetes monopóliumok területén, az államigazgatásban, az egészségügyben és az oktatásban egyaránt. Bár a bankrendszer reformja ezidáig nem került említésre, sokak szerint erre is számíthatunk az újabb négyéves periódus során.


Az adórendszer változtatásáról szóló vitákat Kasyanov kormányának menesztése szakította félbe. A tervezet a járulékterhek és az áfa csökkentését egyaránt tartalmazta, a kieső bevételek pótlását pedig a nyersanyag-kitermelő szektor magasabb adóterheivel kívánta kompenzálni. Az orosz vezetés azt reméli, az adók csökkentése visszaszoríthatja az adócsalások magas számát és adófizetésre ösztönözheti a lakosságot. A módosításokra hatással lehet a kelet-európai befektető-csalogató politikák sorozata is.
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?