Felfüggesztésig szárnyalt a Fotex árfolyama - 200 Ft felett a papírok

Pénzcentrum
2004. március 10. 14:00

10%-ot meghaladó árfolyam emelkedés miatt tíz percig szünetelt a Fotex papírjainak kereskedése, a részvények 208 Ft-on cseréltek gazdát az elmúlt percekben.

Emlékezhetünk rá, hogy a Fotex árfolyama 120 Ft körül mozgott a negyedik negyedéves gyorsjelentés előtt, amely publikálásában nem hozott változást a társaság által immár évek óta alkalmazott gyakorlattól.

A gazdálkodásban a pozitív fordulat jelei ugyan érzékelhetőek a 2002 utolsó, 2003 első negyedéve jelentette mélyponthoz képest, ugyanakkor nem egyértelmű, hogy az elért eredmény mennyiben köszönhető egyszeri tételeknek és mennyiben tulajdonítható a reorganizáció hatásának.

Historikusan visszatekintve a Fotex soha nem tartozott kimondottan fundamentális alapon mozgó papírnak: a kezdet kezdetén bevezett részvények utolsó nagy kitörésének a technológai lufi idején a lehettünk tanúi, amikor a menedzsment óriási csinnadrattával harangozta be a Fotexnet indulását.

A nagy visszaesés után többnyire a spekulánsok játszadoztak a közkézen forgó részvényekkel: a 100 Ft-os szint stabil alsó támaszt jelentett, miközben 160 Ft közelében rendre elhaltak a kitörési próbálkozások - egészen mostanáig...

Minden bizonnyal a pozitívan értékelt utolsó gyorsjelentés, az általános, kisebb papírokat is elérő részvénypiaci rally, a BUX komponenssé válás lehetősége és a lehetséges kivezetésről szóló pletykák egyaránt szerepet játszanak az árfolyam meredek emelkedésében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Üzletkötőktők származó információink alapján a február közepe óta a piacon lévő nagybefektető mellett a 160 Ft-os szint áttörése után újabb vételi érdeklődők túntek fel. A napon belüli hatalmas volatilitás elsődlegesen a long vagy éppen short pozíciót váltakozva nyitó spekulánsoknak, valamint nagyobb tételben vásárlók szakaszosan jelentkező megbízásainak tudható be.

Az elmúlt hetekben a korábban megszokottnál jóval magasabb forgalom jellemzi a Fotex piacát...

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?