16 °C Budapest

Egy optimista elemzői vélemény: erős vétel, 8,500 Ft-os fair value az FHB részvényeire (ING)

Pénzcentrum
2004. március 9. 11:00

Zékány András, az ING elemzője 8,500 Ft-os fair value-t állapított meg az FHB részvényeire legfrissebb, március 5-én publikált elemzésében. Egy hete készített elemzői körképünkben Miró József (Cashline), Pártl Zoltán (K&H Equities) és Vágó Attila (Concorde) egyaránt ennél lényegesen alacsonyabb reális fundamentális értéket tartott indokoltnak.

A szakértő változatlanul a jelzálogpiac növekedési dinamikáját tekinti az eredmény bővülés legfontosabb katalizátorának, véleménye szerint nemzetközi viszonylatban a jelzálogpiaci penetráció még mindig alacsony Magyarországon.

Az elemző szerint további prémiumot indokol, hogy az FHB részvényei április elején a BUX index komponensévé válhatnak, így még attralktívabb befektetési lehetőséget jelenthetnek az intézményi érdeklődők számára.

A Moody's besorolásában A2 kategóriába tartozik a hazai jelzálogbank, amely lehetővé teszi a lengyel nyugdíjalapok számára is, hogy portfoliójuk részét képezzék az FHB részvényei.

Zékány előrejelzése alapján a jelzálogbank idén 849, jövőre 951 Ft-os egy részvényre jutó eredményt érhet el a tavalyi 611 Ft után. A stabilan növekvő cash flow állomány egyre magasabb osztalékhozammal kecsegtet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az elemző a hazai piacon pillanatnyilag az FHB részvényeit tartja a legígértesebb befektetési lehetőségnek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?