37 °C Budapest

Graphisoft: terjeszkedés Kínában

Pénzcentrum
2004. március 5. 08:35

Újabb részleteket tudhattunk meg a Graphisoft új stratégiájából Dominic Gallellotól, a társaság vezérigazgatójától, akivel a Napi Gazdaság készített interjút. Az új cégvezető igen optimista a jövőre nézve, az idei esztendőben azonban csak a hosszabb távú, stabil fejlődés lerakása a célja.

A Graphisoft vezérigazgatója elmondta, hogy mivel a cég két legnagyobb piacán - Németországban és Japánban - az építőipar stagnálást mutat, a vállalat elsősorban Kínára fókuszál, ahol a korábbi években egyáltalán nem volt jelen. A társaság célja, hogy ezen a hatalmas piacon komolyabb jelenlétet alapozzon meg. Ez kívül erősíteni szeretne a Graphisoft Malajziában, Koreában és Thaiföldön is.

Az amerikai piacról Gallello elmondta, hogy ezen a földrajzi területen a Graphisoft nem rendelkezik túlzottan erős márkanévvel, az igazi problémát azonban az jelenti, hogy az építészek zöme még mindig 2 dimenzióban gondolkozik. Amennyiben azonban megpróbálkozik a 3D-s tervezéssel, akkor a legismertebb márkával, az AutoCAD-del próbálkozik, majd mikor rájön, hogy a Graphisoft konkurensének a terméke nem a legalkalmasabb az építészeti tervezésre, akkor megy csak a magyar céghez.


Az amerikai piacon a cég hálózat bővítést szeretne elérni, az értékesítéseket azonban minimum meg kívánja duplázni Észak-Amerikában a vezérigazgató. A Graphisoft a napokban indult road-show-ra az Apple-el együtt, mely az építészeket célozza meg.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

A Graphisoft részvényeinek az árfolyama tegnap igen jelentős mértékben, 8.2%-kal emelkedtek, óriási forgalom mellett. Ekkora mértékű növekedésre a BÉT-en eddig mindössze 12 alkalommal volt példa, a forgalom pedig október közepe óta nem volt ilyen hatalmas.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy en vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?