Graphisoft: terjeszkedés Kínában

Pénzcentrum
2004. március 5. 08:35

Újabb részleteket tudhattunk meg a Graphisoft új stratégiájából Dominic Gallellotól, a társaság vezérigazgatójától, akivel a Napi Gazdaság készített interjút. Az új cégvezető igen optimista a jövőre nézve, az idei esztendőben azonban csak a hosszabb távú, stabil fejlődés lerakása a célja.

A Graphisoft vezérigazgatója elmondta, hogy mivel a cég két legnagyobb piacán - Németországban és Japánban - az építőipar stagnálást mutat, a vállalat elsősorban Kínára fókuszál, ahol a korábbi években egyáltalán nem volt jelen. A társaság célja, hogy ezen a hatalmas piacon komolyabb jelenlétet alapozzon meg. Ez kívül erősíteni szeretne a Graphisoft Malajziában, Koreában és Thaiföldön is.

Az amerikai piacról Gallello elmondta, hogy ezen a földrajzi területen a Graphisoft nem rendelkezik túlzottan erős márkanévvel, az igazi problémát azonban az jelenti, hogy az építészek zöme még mindig 2 dimenzióban gondolkozik. Amennyiben azonban megpróbálkozik a 3D-s tervezéssel, akkor a legismertebb márkával, az AutoCAD-del próbálkozik, majd mikor rájön, hogy a Graphisoft konkurensének a terméke nem a legalkalmasabb az építészeti tervezésre, akkor megy csak a magyar céghez.


Az amerikai piacon a cég hálózat bővítést szeretne elérni, az értékesítéseket azonban minimum meg kívánja duplázni Észak-Amerikában a vezérigazgató. A Graphisoft a napokban indult road-show-ra az Apple-el együtt, mely az építészeket célozza meg.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

A Graphisoft részvényeinek az árfolyama tegnap igen jelentős mértékben, 8.2%-kal emelkedtek, óriási forgalom mellett. Ekkora mértékű növekedésre a BÉT-en eddig mindössze 12 alkalommal volt példa, a forgalom pedig október közepe óta nem volt ilyen hatalmas.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem