Graphisoft: terjeszkedés Kínában

Pénzcentrum
2004. március 5. 08:35

Újabb részleteket tudhattunk meg a Graphisoft új stratégiájából Dominic Gallellotól, a társaság vezérigazgatójától, akivel a Napi Gazdaság készített interjút. Az új cégvezető igen optimista a jövőre nézve, az idei esztendőben azonban csak a hosszabb távú, stabil fejlődés lerakása a célja.

A Graphisoft vezérigazgatója elmondta, hogy mivel a cég két legnagyobb piacán - Németországban és Japánban - az építőipar stagnálást mutat, a vállalat elsősorban Kínára fókuszál, ahol a korábbi években egyáltalán nem volt jelen. A társaság célja, hogy ezen a hatalmas piacon komolyabb jelenlétet alapozzon meg. Ez kívül erősíteni szeretne a Graphisoft Malajziában, Koreában és Thaiföldön is.

Az amerikai piacról Gallello elmondta, hogy ezen a földrajzi területen a Graphisoft nem rendelkezik túlzottan erős márkanévvel, az igazi problémát azonban az jelenti, hogy az építészek zöme még mindig 2 dimenzióban gondolkozik. Amennyiben azonban megpróbálkozik a 3D-s tervezéssel, akkor a legismertebb márkával, az AutoCAD-del próbálkozik, majd mikor rájön, hogy a Graphisoft konkurensének a terméke nem a legalkalmasabb az építészeti tervezésre, akkor megy csak a magyar céghez.


Az amerikai piacon a cég hálózat bővítést szeretne elérni, az értékesítéseket azonban minimum meg kívánja duplázni Észak-Amerikában a vezérigazgató. A Graphisoft a napokban indult road-show-ra az Apple-el együtt, mely az építészeket célozza meg.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

A Graphisoft részvényeinek az árfolyama tegnap igen jelentős mértékben, 8.2%-kal emelkedtek, óriási forgalom mellett. Ekkora mértékű növekedésre a BÉT-en eddig mindössze 12 alkalommal volt példa, a forgalom pedig október közepe óta nem volt ilyen hatalmas.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?