27 °C Budapest

Graphisoft: terjeszkedés Kínában

Pénzcentrum
2004. március 5. 08:35

Újabb részleteket tudhattunk meg a Graphisoft új stratégiájából Dominic Gallellotól, a társaság vezérigazgatójától, akivel a Napi Gazdaság készített interjút. Az új cégvezető igen optimista a jövőre nézve, az idei esztendőben azonban csak a hosszabb távú, stabil fejlődés lerakása a célja.

A Graphisoft vezérigazgatója elmondta, hogy mivel a cég két legnagyobb piacán - Németországban és Japánban - az építőipar stagnálást mutat, a vállalat elsősorban Kínára fókuszál, ahol a korábbi években egyáltalán nem volt jelen. A társaság célja, hogy ezen a hatalmas piacon komolyabb jelenlétet alapozzon meg. Ez kívül erősíteni szeretne a Graphisoft Malajziában, Koreában és Thaiföldön is.

Az amerikai piacról Gallello elmondta, hogy ezen a földrajzi területen a Graphisoft nem rendelkezik túlzottan erős márkanévvel, az igazi problémát azonban az jelenti, hogy az építészek zöme még mindig 2 dimenzióban gondolkozik. Amennyiben azonban megpróbálkozik a 3D-s tervezéssel, akkor a legismertebb márkával, az AutoCAD-del próbálkozik, majd mikor rájön, hogy a Graphisoft konkurensének a terméke nem a legalkalmasabb az építészeti tervezésre, akkor megy csak a magyar céghez.


Az amerikai piacon a cég hálózat bővítést szeretne elérni, az értékesítéseket azonban minimum meg kívánja duplázni Észak-Amerikában a vezérigazgató. A Graphisoft a napokban indult road-show-ra az Apple-el együtt, mely az építészeket célozza meg.

*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

A Graphisoft részvényeinek az árfolyama tegnap igen jelentős mértékben, 8.2%-kal emelkedtek, óriási forgalom mellett. Ekkora mértékű növekedésre a BÉT-en eddig mindössze 12 alkalommal volt példa, a forgalom pedig október közepe óta nem volt ilyen hatalmas.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?