Sir Bill vezérletével távközlési babérokra tör a Microsoft?

Pénzcentrum
2004. március 4. 10:15

Valószínűleg kevesen tudják elképzelni a Microsoftot, mint a jövő telefontársaságát, de ne feledjük el, hogy semmi sem lehetetlen ha egy lovag minden eszközzel igyekszik megőrízni a "világ leggazdagabb embere" címet.

A napokban hozott Szövetségi Kommunikációs Bizottsági döntés alapján az Internetes hangtovábbítás inkább minősül e-mailnek, mint telefonhívásnak. Ennek eredményeképpen a jelenleg Internetes szolgáltatást igénybevevő többszázezer felhasználó továbbra is állami elvonások nélkül "telefonálhat" - adta hírül a Business Week. (A normál hívások illetékeiből tartják fenn például a 911-es segélyhívó szolgáltatást.)

Az internetes hangtovábbítás világszerte egyelőre messze elmarad a vállalati kommunikációs rendszerek elterjedtségétől, melyeket többek között az Avaya és a Cisco forgalmaz. Ezen rendszerek is használják az internetes protokollt, de a PC-t magát, mint kimenetet nem.

A feljövőben lévő "hang-mailezés" elterjedésének irányába hathat, hogy a Microsoft évek óta ténykedik a Windows-os PC-k közötti Internetes hangátvitel tökéletesítésén. A kisebb piaci szereplők, mint a Free World Dialup természetesen attól tartanak, hogy amint a Windows hangtovábbítási rendszerré fejlődik egyik pillanatról a másikra ügyfelek millióit szerzi meg a Microsoftnak.

A fenti aggodalom sokak szerint nagyon korai, manapság ugyanis az irodák nagy részében csupán e-mailezésre és instant messaging-re használják az asztali gépeket és nincs is meg mindenhol a kellő szélessávú kapcsolat a VoIP-hez (Voice Over Internet Protocol). Szélessáv nélkül pedig a hangminőség bőven hagy kívánnivalót maga után, de még broadband-del is messze elmarad a hagyományos módszernél megszokott minőségtől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem