20 °C Budapest

Sir Bill vezérletével távközlési babérokra tör a Microsoft?

Pénzcentrum
2004. március 4. 10:15

Valószínűleg kevesen tudják elképzelni a Microsoftot, mint a jövő telefontársaságát, de ne feledjük el, hogy semmi sem lehetetlen ha egy lovag minden eszközzel igyekszik megőrízni a "világ leggazdagabb embere" címet.

A napokban hozott Szövetségi Kommunikációs Bizottsági döntés alapján az Internetes hangtovábbítás inkább minősül e-mailnek, mint telefonhívásnak. Ennek eredményeképpen a jelenleg Internetes szolgáltatást igénybevevő többszázezer felhasználó továbbra is állami elvonások nélkül "telefonálhat" - adta hírül a Business Week. (A normál hívások illetékeiből tartják fenn például a 911-es segélyhívó szolgáltatást.)

Az internetes hangtovábbítás világszerte egyelőre messze elmarad a vállalati kommunikációs rendszerek elterjedtségétől, melyeket többek között az Avaya és a Cisco forgalmaz. Ezen rendszerek is használják az internetes protokollt, de a PC-t magát, mint kimenetet nem.

A feljövőben lévő "hang-mailezés" elterjedésének irányába hathat, hogy a Microsoft évek óta ténykedik a Windows-os PC-k közötti Internetes hangátvitel tökéletesítésén. A kisebb piaci szereplők, mint a Free World Dialup természetesen attól tartanak, hogy amint a Windows hangtovábbítási rendszerré fejlődik egyik pillanatról a másikra ügyfelek millióit szerzi meg a Microsoftnak.

A fenti aggodalom sokak szerint nagyon korai, manapság ugyanis az irodák nagy részében csupán e-mailezésre és instant messaging-re használják az asztali gépeket és nincs is meg mindenhol a kellő szélessávú kapcsolat a VoIP-hez (Voice Over Internet Protocol). Szélessáv nélkül pedig a hangminőség bőven hagy kívánnivalót maga után, de még broadband-del is messze elmarad a hagyományos módszernél megszokott minőségtől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?