36 °C Budapest

Sir Bill vezérletével távközlési babérokra tör a Microsoft?

Pénzcentrum
2004. március 4. 10:15

Valószínűleg kevesen tudják elképzelni a Microsoftot, mint a jövő telefontársaságát, de ne feledjük el, hogy semmi sem lehetetlen ha egy lovag minden eszközzel igyekszik megőrízni a "világ leggazdagabb embere" címet.

A napokban hozott Szövetségi Kommunikációs Bizottsági döntés alapján az Internetes hangtovábbítás inkább minősül e-mailnek, mint telefonhívásnak. Ennek eredményeképpen a jelenleg Internetes szolgáltatást igénybevevő többszázezer felhasználó továbbra is állami elvonások nélkül "telefonálhat" - adta hírül a Business Week. (A normál hívások illetékeiből tartják fenn például a 911-es segélyhívó szolgáltatást.)

Az internetes hangtovábbítás világszerte egyelőre messze elmarad a vállalati kommunikációs rendszerek elterjedtségétől, melyeket többek között az Avaya és a Cisco forgalmaz. Ezen rendszerek is használják az internetes protokollt, de a PC-t magát, mint kimenetet nem.

A feljövőben lévő "hang-mailezés" elterjedésének irányába hathat, hogy a Microsoft évek óta ténykedik a Windows-os PC-k közötti Internetes hangátvitel tökéletesítésén. A kisebb piaci szereplők, mint a Free World Dialup természetesen attól tartanak, hogy amint a Windows hangtovábbítási rendszerré fejlődik egyik pillanatról a másikra ügyfelek millióit szerzi meg a Microsoftnak.

A fenti aggodalom sokak szerint nagyon korai, manapság ugyanis az irodák nagy részében csupán e-mailezésre és instant messaging-re használják az asztali gépeket és nincs is meg mindenhol a kellő szélessávú kapcsolat a VoIP-hez (Voice Over Internet Protocol). Szélessáv nélkül pedig a hangminőség bőven hagy kívánnivalót maga után, de még broadband-del is messze elmarad a hagyományos módszernél megszokott minőségtől.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00