Sir Bill vezérletével távközlési babérokra tör a Microsoft?

Pénzcentrum
2004. március 4. 10:15

Valószínűleg kevesen tudják elképzelni a Microsoftot, mint a jövő telefontársaságát, de ne feledjük el, hogy semmi sem lehetetlen ha egy lovag minden eszközzel igyekszik megőrízni a "világ leggazdagabb embere" címet.

A napokban hozott Szövetségi Kommunikációs Bizottsági döntés alapján az Internetes hangtovábbítás inkább minősül e-mailnek, mint telefonhívásnak. Ennek eredményeképpen a jelenleg Internetes szolgáltatást igénybevevő többszázezer felhasználó továbbra is állami elvonások nélkül "telefonálhat" - adta hírül a Business Week. (A normál hívások illetékeiből tartják fenn például a 911-es segélyhívó szolgáltatást.)

Az internetes hangtovábbítás világszerte egyelőre messze elmarad a vállalati kommunikációs rendszerek elterjedtségétől, melyeket többek között az Avaya és a Cisco forgalmaz. Ezen rendszerek is használják az internetes protokollt, de a PC-t magát, mint kimenetet nem.

A feljövőben lévő "hang-mailezés" elterjedésének irányába hathat, hogy a Microsoft évek óta ténykedik a Windows-os PC-k közötti Internetes hangátvitel tökéletesítésén. A kisebb piaci szereplők, mint a Free World Dialup természetesen attól tartanak, hogy amint a Windows hangtovábbítási rendszerré fejlődik egyik pillanatról a másikra ügyfelek millióit szerzi meg a Microsoftnak.

A fenti aggodalom sokak szerint nagyon korai, manapság ugyanis az irodák nagy részében csupán e-mailezésre és instant messaging-re használják az asztali gépeket és nincs is meg mindenhol a kellő szélessávú kapcsolat a VoIP-hez (Voice Over Internet Protocol). Szélessáv nélkül pedig a hangminőség bőven hagy kívánnivalót maga után, de még broadband-del is messze elmarad a hagyományos módszernél megszokott minőségtől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?