28 °C Budapest

Hardy Ilona és Bihari Vilmos a Monetáris Tanácsban

Pénzcentrum
2004. március 1. 13:50

Mádl Ferenc köztársasági elnök március 1-i hatállyal Hardy Ilonát és Bihari Vilmost a jegybank Monetáris Tanácsának tagjává nevezte ki.

Mint ismeretes, a monetáris tanács legalább hét-, legfeljebb kilenctagú testület, amelynek tagjai: az MNB elnöke, az MNB alelnökei, illetve további tagok, akiket hat évre a köztársasági elnök nevez ki.

A jegybanktörvény alapján a monetáris tanács tagjává az a magyar állampolgár nevezhető ki, aki monetáris, pénzügyi, illetőleg a hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos kérdésekben kiemelkedő elméleti, illetőleg gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkezik.

Hardy Ilona a Budapesti Értéktőzsde alapító ügyvezető igazgatója, Bihari Vilmos a Pick Szeged Rt. vezérigazgatója volt korábban.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: az ország joggal bízik abban, hogy a Monetáris Tanács új tagjai tevékenységükkel elősegítik a gazdaságpolitika fejlődését, ösztönzik az ország megerősödését az Európai Unióban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Monetáris Tanács elnöke Járai Zsigmond, tagjai a mai kinevezést követően: Adamecz Péter, Auth Henrik, Dr. Szapáry György, Dr. Kádár Béla, Dr. Oblath Gábor, Dr. Kopits György, Hardy Ilona, Bihari Vilmos.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43