30 °C Budapest

Tovább morzsolódik le a Pannon GSM - A Westel diktálja a tempót

Pénzcentrum
2004. február 27. 11:01

Kezd unalmassá válni a dolog. Kiveszett a növekedés a magyar mobilpiacból. Az NHH adatai szerint a mobil előfizetők száma ugyan megközelítette a 8 milliót Magyarországon, de a növekedés mindössze 34 ezer volt. Az aktív ügyfélszám mindössze 6 ezer fővel nőtt. A penetráció 78.9%-os.


Mi jellemezte a piacot a verseny terén? A Westel úgy látszik sikeresen veri vissza a Vodafone támadásait, ugyanakkor a Pannon GSM képtelen ellenállni, előfizető létszáma csökkent január folyamán. A Westel és a Vodafone piaci részesedése egyaránt emelkedett.


A piaci trendek egyszerűek. A mobilpiac gyakorlatilag telített, a fizetőképes ügyfelek már évek óta foglaltak, a cégek a készüléktámogatásokat nem a piacbővítés irányába, hanem a minőségi ügyfelek megszerzése vagy megtartása területén használják fel.


A Vodafone januárban is folytatta szokásos expanzíóját, ami érthető is, a társaság méretgazdaságosságra törekszik. Az iparág alapvetően a méretről szól, az új előfizetős csökkentik az átlagos fix költséget. A Vodafone jelenleg 1,346 ezer előfizetővel rendelkezik, várakozásunk szerint a 1.5 milliót a cég az év közepére elérheti.


A Westel a tavalyi év utolsó negyedévében már megtalálta a választ a Vodafone által támasztott kihívásokra. A legnagyobb magyar mobilcég most is a legtöbb ügyfelet szerezte, igaz a az aktív előfizetők terén teljesítménye elmaradt a Vodafone-tól.


A Pannon GSM továbbra is külön úton jár, piaci részesedése szépen lassan, de biztosan csökken. A tavalyi 4. negyedéves eredmény bizonyította, hogy a visszafogott stratégia nem biztos, hogy meglátszik az eredményesség javulásán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A Westel piaci részesedése 47.53, a Pannon GSM-é 35.60, a Vodafone-é 16.87%. A hálózatból kimenő és bejövő beszédpercek alapján a Westel 42.62, a Pannon 36.04, a Vodafone 21.34%-os részesedéssel rendelkezik.


HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?