Tovább morzsolódik le a Pannon GSM - A Westel diktálja a tempót

Pénzcentrum
2004. február 27. 11:01

Kezd unalmassá válni a dolog. Kiveszett a növekedés a magyar mobilpiacból. Az NHH adatai szerint a mobil előfizetők száma ugyan megközelítette a 8 milliót Magyarországon, de a növekedés mindössze 34 ezer volt. Az aktív ügyfélszám mindössze 6 ezer fővel nőtt. A penetráció 78.9%-os.


Mi jellemezte a piacot a verseny terén? A Westel úgy látszik sikeresen veri vissza a Vodafone támadásait, ugyanakkor a Pannon GSM képtelen ellenállni, előfizető létszáma csökkent január folyamán. A Westel és a Vodafone piaci részesedése egyaránt emelkedett.


A piaci trendek egyszerűek. A mobilpiac gyakorlatilag telített, a fizetőképes ügyfelek már évek óta foglaltak, a cégek a készüléktámogatásokat nem a piacbővítés irányába, hanem a minőségi ügyfelek megszerzése vagy megtartása területén használják fel.


A Vodafone januárban is folytatta szokásos expanzíóját, ami érthető is, a társaság méretgazdaságosságra törekszik. Az iparág alapvetően a méretről szól, az új előfizetős csökkentik az átlagos fix költséget. A Vodafone jelenleg 1,346 ezer előfizetővel rendelkezik, várakozásunk szerint a 1.5 milliót a cég az év közepére elérheti.


A Westel a tavalyi év utolsó negyedévében már megtalálta a választ a Vodafone által támasztott kihívásokra. A legnagyobb magyar mobilcég most is a legtöbb ügyfelet szerezte, igaz a az aktív előfizetők terén teljesítménye elmaradt a Vodafone-tól.


A Pannon GSM továbbra is külön úton jár, piaci részesedése szépen lassan, de biztosan csökken. A tavalyi 4. negyedéves eredmény bizonyította, hogy a visszafogott stratégia nem biztos, hogy meglátszik az eredményesség javulásán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A Westel piaci részesedése 47.53, a Pannon GSM-é 35.60, a Vodafone-é 16.87%. A hálózatból kimenő és bejövő beszédpercek alapján a Westel 42.62, a Pannon 36.04, a Vodafone 21.34%-os részesedéssel rendelkezik.


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM