23 °C Budapest

Tovább morzsolódik le a Pannon GSM - A Westel diktálja a tempót

Pénzcentrum
2004. február 27. 11:01

Kezd unalmassá válni a dolog. Kiveszett a növekedés a magyar mobilpiacból. Az NHH adatai szerint a mobil előfizetők száma ugyan megközelítette a 8 milliót Magyarországon, de a növekedés mindössze 34 ezer volt. Az aktív ügyfélszám mindössze 6 ezer fővel nőtt. A penetráció 78.9%-os.


Mi jellemezte a piacot a verseny terén? A Westel úgy látszik sikeresen veri vissza a Vodafone támadásait, ugyanakkor a Pannon GSM képtelen ellenállni, előfizető létszáma csökkent január folyamán. A Westel és a Vodafone piaci részesedése egyaránt emelkedett.


A piaci trendek egyszerűek. A mobilpiac gyakorlatilag telített, a fizetőképes ügyfelek már évek óta foglaltak, a cégek a készüléktámogatásokat nem a piacbővítés irányába, hanem a minőségi ügyfelek megszerzése vagy megtartása területén használják fel.


A Vodafone januárban is folytatta szokásos expanzíóját, ami érthető is, a társaság méretgazdaságosságra törekszik. Az iparág alapvetően a méretről szól, az új előfizetős csökkentik az átlagos fix költséget. A Vodafone jelenleg 1,346 ezer előfizetővel rendelkezik, várakozásunk szerint a 1.5 milliót a cég az év közepére elérheti.


A Westel a tavalyi év utolsó negyedévében már megtalálta a választ a Vodafone által támasztott kihívásokra. A legnagyobb magyar mobilcég most is a legtöbb ügyfelet szerezte, igaz a az aktív előfizetők terén teljesítménye elmaradt a Vodafone-tól.


A Pannon GSM továbbra is külön úton jár, piaci részesedése szépen lassan, de biztosan csökken. A tavalyi 4. negyedéves eredmény bizonyította, hogy a visszafogott stratégia nem biztos, hogy meglátszik az eredményesség javulásán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A Westel piaci részesedése 47.53, a Pannon GSM-é 35.60, a Vodafone-é 16.87%. A hálózatból kimenő és bejövő beszédpercek alapján a Westel 42.62, a Pannon 36.04, a Vodafone 21.34%-os részesedéssel rendelkezik.


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?