Bácskai nem vallja bűnösnek magát - hogyan ismerkedett meg Bácskai Kulcsárral?

Pénzcentrum
2004. február 17. 09:31

Hétfőn kezdődött el Bácskai János dandártábornoknak, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZBEKK) felfüggesztett vezetőjnek bírósági tárgyalása, miután a Budapesti Katonai Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással és gondatlanságból elkövetett államtitoksértéssel vádolta meg Bácskait. "A vádat megértettem, nem érzem magam bűnösnek" - mondta a dandártábornok tegnap, aki az MTI és a Magyar Nemzet tudósítása szerint beszámolt Kulcsár Attilával való megismerkedésének és találkozóinak körülményeiről.

Bácskai elmondása szerint két héttel Szász Károly felügyeleti elnök megtámadása előtt egy vacsorán Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal volt humánpolitikai helyettes államtitkára mutatta be neki Kulcsárt, ahol semleges témákról beszélgettek. Kiderült az is, hogy ezt a Medgyessy-kormány helyettes államtitkára korábbi ügyészségi kihallgatásakor tagadta.

Később, Kulcsár Attila kérésére, találkoztak egy szállodában, ahol Kulcsár megemlítette a Pannonplast-ügyet. Elmondta: attól tart, hogy az ügy iratait valakik el akarják tüntetni. Bácskai János - elmondása szerint - minderről tájékoztatta az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) főosztályvezetőjét.

Kulcsár Attila egy újabb találkozón elmondta, hogy befolyásos személyeket érintő hatalmas pénzügyi botrány van kibontakozóban. Bácskai János elmondása szerint Kulcsár Attila ezt mondta: "valószínűleg nem fogok tudni kibújni a sikkasztás vádja alól."

Bácskai János vallomásában közölte, hogy Kulcsár Attila 5-10 percben beszélt neki a bankbotrányról is. Tudtára adta a brókernek, hogy beszélgetésüket jelentenie kell a feletteseinek, mire Kulcsár azt felelte: ez nagyon jó, mert Tóth Andrással ő is találkozni fog.

Bácskai elmondta, hogy még aznap bejelentkezett Tóth András államtitkárhoz, találkozójukon tájékoztatta őt a bankbotrányról szóló beszámolóról. Utána a belügyminiszternek és a kancelláriaminiszternek is elmondta az információkat.

Bácskai János kijelentette: ezután megszakította a kapcsolatot Kulcsár Attilával.

Ezt követően Bácskai vitatta a bíróság által ismertetett lehallgatott telefonbeszélgetések felvételének idejét, mely a bíróság szerint 2003. június 22-én és 23-án, míg Bácskai szerint 24-én történtek. Az is kiderült, hogy Bácskai Papp Csabát, az SZBEI főosztályvezetőjét arról tájékoztatta, hogy ha szükség van a Pannonplasttal kapcsolatos iratokra, akkor "minden ott van egyben a bankban.", azt azonban nem közölte Papp Csabával, hogy Kulcsártól származik ez az információ.

A bíró szerint úgy lett volna szakmailag kifogásolhatatlan Bácskai jelentése, ha megnevezi Kulcsár Attilát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bácskai János meghallgatása során kiderült, hogy Bécsben is találkozott Kulcsárral három alkalommal. Mint mondta, ezt azért nem mondta el az ügyészségnek, mert akkor még nem kapott rá engedélyt a feletteseitől.

A bíróság tegnap délután zárt ajtók mögött államtitoksértés vádpontjával kapcsolatban hallgatta meg Bácskai Jánost.

Mint az már korábban ismertté vált, emögött az áll, hogy Bácskai hazavitt a munkahelyéről egy bizonyos szigorúan titkos minősítésű iratot és azt íróasztalán hagyta, s a házkutatáskor ezt az iratot ott találták az eljáró ügyészek.

A tárgyalás ma Kiss Péter miniszter meghallgatásával folytatódik, a következő tárgyalási napokon rendőri vezetőket, valamint Kulcsár asszisztensét és munkatársait is meghallgatják, továbbá Tóth András államtitkárt és Lamperth Mónika belügyminisztert.

A bíróság várhatóan jövő héten pénteken hirdet ítéletet.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?