6 °C Budapest

Bácskai nem vallja bűnösnek magát - hogyan ismerkedett meg Bácskai Kulcsárral?

Pénzcentrum
2004. február 17. 09:31

Hétfőn kezdődött el Bácskai János dandártábornoknak, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZBEKK) felfüggesztett vezetőjnek bírósági tárgyalása, miután a Budapesti Katonai Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással és gondatlanságból elkövetett államtitoksértéssel vádolta meg Bácskait. "A vádat megértettem, nem érzem magam bűnösnek" - mondta a dandártábornok tegnap, aki az MTI és a Magyar Nemzet tudósítása szerint beszámolt Kulcsár Attilával való megismerkedésének és találkozóinak körülményeiről.

Bácskai elmondása szerint két héttel Szász Károly felügyeleti elnök megtámadása előtt egy vacsorán Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal volt humánpolitikai helyettes államtitkára mutatta be neki Kulcsárt, ahol semleges témákról beszélgettek. Kiderült az is, hogy ezt a Medgyessy-kormány helyettes államtitkára korábbi ügyészségi kihallgatásakor tagadta.

Később, Kulcsár Attila kérésére, találkoztak egy szállodában, ahol Kulcsár megemlítette a Pannonplast-ügyet. Elmondta: attól tart, hogy az ügy iratait valakik el akarják tüntetni. Bácskai János - elmondása szerint - minderről tájékoztatta az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) főosztályvezetőjét.

Kulcsár Attila egy újabb találkozón elmondta, hogy befolyásos személyeket érintő hatalmas pénzügyi botrány van kibontakozóban. Bácskai János elmondása szerint Kulcsár Attila ezt mondta: "valószínűleg nem fogok tudni kibújni a sikkasztás vádja alól."

Bácskai János vallomásában közölte, hogy Kulcsár Attila 5-10 percben beszélt neki a bankbotrányról is. Tudtára adta a brókernek, hogy beszélgetésüket jelentenie kell a feletteseinek, mire Kulcsár azt felelte: ez nagyon jó, mert Tóth Andrással ő is találkozni fog.

Bácskai elmondta, hogy még aznap bejelentkezett Tóth András államtitkárhoz, találkozójukon tájékoztatta őt a bankbotrányról szóló beszámolóról. Utána a belügyminiszternek és a kancelláriaminiszternek is elmondta az információkat.

Bácskai János kijelentette: ezután megszakította a kapcsolatot Kulcsár Attilával.

Ezt követően Bácskai vitatta a bíróság által ismertetett lehallgatott telefonbeszélgetések felvételének idejét, mely a bíróság szerint 2003. június 22-én és 23-án, míg Bácskai szerint 24-én történtek. Az is kiderült, hogy Bácskai Papp Csabát, az SZBEI főosztályvezetőjét arról tájékoztatta, hogy ha szükség van a Pannonplasttal kapcsolatos iratokra, akkor "minden ott van egyben a bankban.", azt azonban nem közölte Papp Csabával, hogy Kulcsártól származik ez az információ.

A bíró szerint úgy lett volna szakmailag kifogásolhatatlan Bácskai jelentése, ha megnevezi Kulcsár Attilát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bácskai János meghallgatása során kiderült, hogy Bécsben is találkozott Kulcsárral három alkalommal. Mint mondta, ezt azért nem mondta el az ügyészségnek, mert akkor még nem kapott rá engedélyt a feletteseitől.

A bíróság tegnap délután zárt ajtók mögött államtitoksértés vádpontjával kapcsolatban hallgatta meg Bácskai Jánost.

Mint az már korábban ismertté vált, emögött az áll, hogy Bácskai hazavitt a munkahelyéről egy bizonyos szigorúan titkos minősítésű iratot és azt íróasztalán hagyta, s a házkutatáskor ezt az iratot ott találták az eljáró ügyészek.

A tárgyalás ma Kiss Péter miniszter meghallgatásával folytatódik, a következő tárgyalási napokon rendőri vezetőket, valamint Kulcsár asszisztensét és munkatársait is meghallgatják, továbbá Tóth András államtitkárt és Lamperth Mónika belügyminisztert.

A bíróság várhatóan jövő héten pénteken hirdet ítéletet.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem