27 °C Budapest

econet.hu eredmény: virtuális valóság

Pénzcentrum
2004. február 13. 07:47

Közzétette ma reggel tavalyi második féléves gyorsjelentését az econet.hu, mely másfél év után ismét pozitív üzemi eredményt tudott produkálni jelentős költség csökkentéseinek a hatására. Az adózott eredmény nagy részét azonban pénzügyi és rendkívüli tételek adják.


Több mint 30%-kal visszaesett ugyan az econet.hu árbevétele a tavalyi második félévben, de az igen erőteljes költség csökkentések következtében az internetes cég azonban így is szolid, 10 millió Ft-os üzemi eredményt tudott produkálni.


A legnagyobb mértékben a személy jellegű ráfordítások estek vissza, mivel a főállásban foglalkoztatott dolgozók létszáma 26 főről 9 főre mérséklődött. A megrendeléseket a cég alvállalkozók segítségével tudta elvégezni, ezzel sikerült egyrészt a bért terhelő járulékokat jelentősen csökkenteni, másrészt pedig a "bért" (azaz az alvállalkozóknak fizetett összeget) is mérsékelni, valószínű ugyanis, hogy csak a tényleges teljesítésért fizetett az econet.hu.

A költségek csökkenése mellett szemet szúró az értékcsökkenés növekedése, mely a tárgyi eszköz állomány csökkenésével párhuzamos.

Annak ellenére, hogy az üzemi eredmény mindössze 10 millió Ft-os lett, az adózás utáni profit meghaladta a 72 m Ft-ot, mely elsősorban a pénzügyi eredménynek, valamint a rendkívüli tételeknek köszönhető.


A pénzügyi műveletek eredményei között 11 millió Ft-ot két leánycég osztaléka jelentette: az M-Holographix Kft 3, az Eco.Nert Hungary pedig 11 millió Ft-ot fizet ezen a címen.

90 millió Ft áll a pénzügyi műveletek egyéb bevételei soron, ami a részvény és kft üzletrészek eladásának a bevételeit jelenti. Ezzel szemben állnak természetesen ezeknek a ráfordításai, melyek 63 millió Ft-ot tettek ki.

A rendkívüli bevételek több mint 31 millió Ft-ot mutatnak, ami egy véglegesen átvett pénzeszközt, valamint egy, a céget illető foglalót takar.

A pénzügyi és rendkívüli tételekkel azonban óvatosan kell bánni, ezek egyszeri tételek még akkor is, ha jelentősen megdobták a cég adózott eredményét.

A mérleget személve azt érdemes kiemelni, hogy a társaság pénzeszköz állománya tovább csökkent, követelései azonban jelentősen megnövekedtek, a gyorsjelentésben azonban szerepel az is, hogy a követelések közül egy 50 millió Ft-os tétel (üzletrész értékesítés) a mérlegkészítés napjáig teljesült. Azt azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy a követelések állománya még ezt az 50 millió Ft-os tételt nem számolva is megduplázódott.

A jegyzett tőke növekedése az év közi tőkeemelésnek köszönhető, az értékelési tartalék összege pedig az ivy technológiának és szoftvereket takarja.


Javult ugyan a társaság likviditási helyzete, a kötelezettségek (rövid lejáratú) azonban még így is jeentősen meghaladják a pénzeszközök és követelések állományát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM