econet.hu eredmény: virtuális valóság

Pénzcentrum
2004. február 13. 07:47

Közzétette ma reggel tavalyi második féléves gyorsjelentését az econet.hu, mely másfél év után ismét pozitív üzemi eredményt tudott produkálni jelentős költség csökkentéseinek a hatására. Az adózott eredmény nagy részét azonban pénzügyi és rendkívüli tételek adják.


Több mint 30%-kal visszaesett ugyan az econet.hu árbevétele a tavalyi második félévben, de az igen erőteljes költség csökkentések következtében az internetes cég azonban így is szolid, 10 millió Ft-os üzemi eredményt tudott produkálni.


A legnagyobb mértékben a személy jellegű ráfordítások estek vissza, mivel a főállásban foglalkoztatott dolgozók létszáma 26 főről 9 főre mérséklődött. A megrendeléseket a cég alvállalkozók segítségével tudta elvégezni, ezzel sikerült egyrészt a bért terhelő járulékokat jelentősen csökkenteni, másrészt pedig a "bért" (azaz az alvállalkozóknak fizetett összeget) is mérsékelni, valószínű ugyanis, hogy csak a tényleges teljesítésért fizetett az econet.hu.

A költségek csökkenése mellett szemet szúró az értékcsökkenés növekedése, mely a tárgyi eszköz állomány csökkenésével párhuzamos.

Annak ellenére, hogy az üzemi eredmény mindössze 10 millió Ft-os lett, az adózás utáni profit meghaladta a 72 m Ft-ot, mely elsősorban a pénzügyi eredménynek, valamint a rendkívüli tételeknek köszönhető.


A pénzügyi műveletek eredményei között 11 millió Ft-ot két leánycég osztaléka jelentette: az M-Holographix Kft 3, az Eco.Nert Hungary pedig 11 millió Ft-ot fizet ezen a címen.

90 millió Ft áll a pénzügyi műveletek egyéb bevételei soron, ami a részvény és kft üzletrészek eladásának a bevételeit jelenti. Ezzel szemben állnak természetesen ezeknek a ráfordításai, melyek 63 millió Ft-ot tettek ki.

A rendkívüli bevételek több mint 31 millió Ft-ot mutatnak, ami egy véglegesen átvett pénzeszközt, valamint egy, a céget illető foglalót takar.

A pénzügyi és rendkívüli tételekkel azonban óvatosan kell bánni, ezek egyszeri tételek még akkor is, ha jelentősen megdobták a cég adózott eredményét.

A mérleget személve azt érdemes kiemelni, hogy a társaság pénzeszköz állománya tovább csökkent, követelései azonban jelentősen megnövekedtek, a gyorsjelentésben azonban szerepel az is, hogy a követelések közül egy 50 millió Ft-os tétel (üzletrész értékesítés) a mérlegkészítés napjáig teljesült. Azt azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy a követelések állománya még ezt az 50 millió Ft-os tételt nem számolva is megduplázódott.

A jegyzett tőke növekedése az év közi tőkeemelésnek köszönhető, az értékelési tartalék összege pedig az ivy technológiának és szoftvereket takarja.


Javult ugyan a társaság likviditási helyzete, a kötelezettségek (rövid lejáratú) azonban még így is jeentősen meghaladják a pénzeszközök és követelések állományát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?