15 °C Budapest

econet.hu eredmény: virtuális valóság

Pénzcentrum
2004. február 13. 07:47

Közzétette ma reggel tavalyi második féléves gyorsjelentését az econet.hu, mely másfél év után ismét pozitív üzemi eredményt tudott produkálni jelentős költség csökkentéseinek a hatására. Az adózott eredmény nagy részét azonban pénzügyi és rendkívüli tételek adják.


Több mint 30%-kal visszaesett ugyan az econet.hu árbevétele a tavalyi második félévben, de az igen erőteljes költség csökkentések következtében az internetes cég azonban így is szolid, 10 millió Ft-os üzemi eredményt tudott produkálni.


A legnagyobb mértékben a személy jellegű ráfordítások estek vissza, mivel a főállásban foglalkoztatott dolgozók létszáma 26 főről 9 főre mérséklődött. A megrendeléseket a cég alvállalkozók segítségével tudta elvégezni, ezzel sikerült egyrészt a bért terhelő járulékokat jelentősen csökkenteni, másrészt pedig a "bért" (azaz az alvállalkozóknak fizetett összeget) is mérsékelni, valószínű ugyanis, hogy csak a tényleges teljesítésért fizetett az econet.hu.

A költségek csökkenése mellett szemet szúró az értékcsökkenés növekedése, mely a tárgyi eszköz állomány csökkenésével párhuzamos.

Annak ellenére, hogy az üzemi eredmény mindössze 10 millió Ft-os lett, az adózás utáni profit meghaladta a 72 m Ft-ot, mely elsősorban a pénzügyi eredménynek, valamint a rendkívüli tételeknek köszönhető.


A pénzügyi műveletek eredményei között 11 millió Ft-ot két leánycég osztaléka jelentette: az M-Holographix Kft 3, az Eco.Nert Hungary pedig 11 millió Ft-ot fizet ezen a címen.

90 millió Ft áll a pénzügyi műveletek egyéb bevételei soron, ami a részvény és kft üzletrészek eladásának a bevételeit jelenti. Ezzel szemben állnak természetesen ezeknek a ráfordításai, melyek 63 millió Ft-ot tettek ki.

A rendkívüli bevételek több mint 31 millió Ft-ot mutatnak, ami egy véglegesen átvett pénzeszközt, valamint egy, a céget illető foglalót takar.

A pénzügyi és rendkívüli tételekkel azonban óvatosan kell bánni, ezek egyszeri tételek még akkor is, ha jelentősen megdobták a cég adózott eredményét.

A mérleget személve azt érdemes kiemelni, hogy a társaság pénzeszköz állománya tovább csökkent, követelései azonban jelentősen megnövekedtek, a gyorsjelentésben azonban szerepel az is, hogy a követelések közül egy 50 millió Ft-os tétel (üzletrész értékesítés) a mérlegkészítés napjáig teljesült. Azt azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy a követelések állománya még ezt az 50 millió Ft-os tételt nem számolva is megduplázódott.

A jegyzett tőke növekedése az év közi tőkeemelésnek köszönhető, az értékelési tartalék összege pedig az ivy technológiának és szoftvereket takarja.


Javult ugyan a társaság likviditási helyzete, a kötelezettségek (rövid lejáratú) azonban még így is jeentősen meghaladják a pénzeszközök és követelések állományát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?