21 °C Budapest

Erősödő forint, de bizonytalan jövő (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. február 11. 11:20

Tegnap délután és ma reggel is erősödni tudott a forint az euróval szemben, köszönhetően a némileg javuló hangulatnak és az állampapírpiacon újraéledő keresletnek, de továbbra is nagy kérdés, hogy esetleges újabb támadások mikor érhetik el a magyar devizát.

EUR/HUF: 263,90-264,20
Tegnap a diszkontkincstárjegy aukción újra jelentős túljegyzés volt, ami egyértelmű jele volt, hogy a kamatemelés elmaradását követően újra visszatért némi bizalom a magyar piacra. Ez délután a forint árfolyamában is tükröződött, hiszen az euróval szemben előbb stabilan 265 alá, majd zárásra 264 alá került a magyar fizetőeszköz. Ma reggel is 264 körül kereskedik, ám a lengyel zlotyban beindult újabb eladási hullám felveti a kérdést, hogy vajon a forint tudja-e tartani lendületét, vagy hamarosan ismét következik az emelkedés.

EUR/USD: 1,2670-1,2675
A dollár az 1,2790 közeli mélypontot követően ismét magára talált és gyakorlatilag tegnap folyamatosan erősödött. Ma az események középpontjában Alan Greenspan Kongresszus előtti beszámolója van, amelytől a dollár szóbeli erősítését, vagy az esetleges kamatemelés pontosítását várják, így jót tehet a dollár lendületének.

USD/JPY: 105,50-105,55
Habár a dollár tegnap ismét tett egy kísérletet a lendületes emelkedésre a jennel szemben, de a siker ezúttal is elmaradt és hiába erősödött a legtöbb devizával szemben, a jen felülkerekedett rajta. Ma reggel újra a 105,50 környékén stabilizálódot és az esetleges dollár erősödés segíthet a magasabbra jutásban, de a 106 fölé továbbra sem várható.

EUR/GBP: 0,6790-0,6795
Miután az angol font tegnap sikeresen áttörte az eddig meghatározó 0,6810-es alátámasztást, a font előtt újra megnyílt az út. A következő jelentős alátámasztás 0,6735-nél húzódik, úgyhogy a font megvétele még ezen a szinten is érdemes lehet az euró ellenében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?