Sikeres a lakáslízing - egyre szélesedik a termékpaletta

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 10:00

Átlag feletti növekedés jellemezte idén a lakáslízing piacot, akadt olyan piaci szereplő amelyik egy év alatt megduplázta kihelyezését, köszönhetően az egyre bővülő termékválasztéknak, és a tudatosabbá váló ügyfeleknek - írja a Világgazdaság.

2008 rengeteg termékfejlesztést és akciót hozott a lízingpiacon, volt, ahol csökkent a minimális önerő mértéke, elterjedt a fedezetalapú finanszírozás, az önerő mértékétől sávosan csökkenő kamatokkal is találkozhatunk már, és több cég eltörölte a felső életkorhatárt.

Szintén újdonságnak számít, hogy már mikro- és kisvállalkozásoknak is nyújtanak lakáslízinget, ami komoly előnyt jelent számukra, hiszen egyes díjakat költségként számolhatnak el.

A lakáslízing piac legnagyobb szereplője az OTP Lakáslízing is több akciót hirdetett, így például átvállalja az értékbecslés, a közjegyző és a Takarnet-lekérdezés díját, valamint elengedi a szerződéskötési díjat is. Hat hónapos időszakra további kedvezményt jelent az alacsonyabb lízingdíj felszámolása.

A BG Lízing indulása óta néhány termékről több tucatra növelte palettáját, és olyan egyedi megoldásokat kínál, mint a kezdeti költségek, így az illetékek meghitelezése, és az egyedül náluk elérhető 40 éves futamidő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A CIB Lízing Csoport idei fejlesztései közé tartozik a fix díjas konstrukció, ami devizaalapú lízing esetén azt jelenti, hogy a futamidő alatt a törlesztőrészlet nem változik, helyette forintgyengülés, vagy a piaci kamatok megváltozása esetén a futamidő hosszabbodik. Eltörölték az életkori korlátot is, és 35 évben maximalizálták a futamidőt, továbbá ingyenes baleseti halálra szóló életbiztosítást is nyújtanak.

Természetesen a kereskedelmi és jelzálogbankok sem ülhetnek babérjaikon, ha nem szeretnének piacot veszíteni, erre utal az is, hogy egyre több lízinghez hasonló terméket dobnak piacra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57