21 °C Budapest
Rear view of happy unrecognizable man holding a credit card with his arms raised.

Megszólalt a Szerencsejáték vezérigazgatója: mindent elárult, amit az új lottómilliárdosról tudni lehet

2024. május 28. 08:33

Az elmúlt 10 évben a Szerencsejáték Zrt. megnégyszerezte az árbevételét, a tavalyi évben 980 milliárd forintot ért el - erről Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt egy interjúban, ahol szóba kerültek a nagy nyeremények és a friss milliárdosok is. 

2023 a rekordok éve volt a  Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-ban: a sportfogadásban, a számsorsjátékokban és a sorsjegyek világában is két számjegyű volt a növekedés.2022-höz képest. 980 milliárd forint volt a tavalyi árbevételük, a tiszta játékbevételünk, 14%-kos növekedéssel 276 milliárd forintra emelkedett.

Mint azt Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjúban elárulta, elképesztő összeget, naponta közel 2 milliárd forintot fizetnek ki játékosaiknak. Beszélt  a főnyeremény halmozódásának hatásairól ia, ugyanis ez meghatározó tényező a számsorsjátékok bevételei tekintetében.

Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték vadászok, például az ukrán-román-szerb határon a turisták

A nagy nyertesekre vonatkozó kérdésre, azt válaszolta, tiszteletben kell tartaniuk a játékosi érdekeket, ez pedig a minél nagyobb diszkréció, amit a jogszabály is véd.

Ez azt jelenti, hogy én sem személyesen, sem írásban, azaz semmilyen módon nem találkoztam a nyertesekkel, nem is ismerhetem meg a kilétüket. Van lehetőségünk viszont arra, hogy anonimizált kérdőíven kérdezzük a nagynyerteseket, de ez esetben is az a tapasztalat, hogy nagyon szűkszavúak. Önkéntesen megadott válaszaik alapján tudjuk csak, hogy a legszűkebb körben tartják az információt, vagyis jellemzően csak a családdal osztják meg a nyeremény hírét. Játékszervezőként akkor járunk el felelősen, ha tiszteletben tartjuk ezt az igényt. A nyereményeket hazai bankszámlára utaljuk, és ebből is látszik, hogy a magyar bankrendszer kiválóan teljesít. Sehonnan ilyen hír nem került ki soha, ami a nagy nyertesre vonatkozott, és ehhez tartani fogjuk magunkat a jövőben is.

Hogy elvitték-e a nagy nyereményeket, szintén nem tudni, mivel a társaság jogászai szigorú állásponton vannak. Annyi mondható el, hogy

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

a nagy nyerteseknek 90 napjuk van a nyereményigénylés elkezdéséhez, de jellemzően a sorsolás után 2-3 héttel jelentkeznek.

Ezt követően viszont egy sztenderdizált folyamat indul el. Ha beérkeznek hozzánk a nyertesek, akkor a hivatalos ellenőrzési eljárások után két-három héten belül a nyereményükhöz tudnak jutni. Minden belső eljárás a játékos védelmében van felépítve.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm