28 °C Budapest
Rear view of happy unrecognizable man holding a credit card with his arms raised.

Megszólalt a Szerencsejáték vezérigazgatója: mindent elárult, amit az új lottómilliárdosról tudni lehet

2024. május 28. 08:33

Az elmúlt 10 évben a Szerencsejáték Zrt. megnégyszerezte az árbevételét, a tavalyi évben 980 milliárd forintot ért el - erről Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt egy interjúban, ahol szóba kerültek a nagy nyeremények és a friss milliárdosok is. 

2023 a rekordok éve volt a  Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-ban: a sportfogadásban, a számsorsjátékokban és a sorsjegyek világában is két számjegyű volt a növekedés.2022-höz képest. 980 milliárd forint volt a tavalyi árbevételük, a tiszta játékbevételünk, 14%-kos növekedéssel 276 milliárd forintra emelkedett.

Mint azt Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjúban elárulta, elképesztő összeget, naponta közel 2 milliárd forintot fizetnek ki játékosaiknak. Beszélt  a főnyeremény halmozódásának hatásairól ia, ugyanis ez meghatározó tényező a számsorsjátékok bevételei tekintetében.

Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték vadászok, például az ukrán-román-szerb határon a turisták

A nagy nyertesekre vonatkozó kérdésre, azt válaszolta, tiszteletben kell tartaniuk a játékosi érdekeket, ez pedig a minél nagyobb diszkréció, amit a jogszabály is véd.

Ez azt jelenti, hogy én sem személyesen, sem írásban, azaz semmilyen módon nem találkoztam a nyertesekkel, nem is ismerhetem meg a kilétüket. Van lehetőségünk viszont arra, hogy anonimizált kérdőíven kérdezzük a nagynyerteseket, de ez esetben is az a tapasztalat, hogy nagyon szűkszavúak. Önkéntesen megadott válaszaik alapján tudjuk csak, hogy a legszűkebb körben tartják az információt, vagyis jellemzően csak a családdal osztják meg a nyeremény hírét. Játékszervezőként akkor járunk el felelősen, ha tiszteletben tartjuk ezt az igényt. A nyereményeket hazai bankszámlára utaljuk, és ebből is látszik, hogy a magyar bankrendszer kiválóan teljesít. Sehonnan ilyen hír nem került ki soha, ami a nagy nyertesre vonatkozott, és ehhez tartani fogjuk magunkat a jövőben is.

Hogy elvitték-e a nagy nyereményeket, szintén nem tudni, mivel a társaság jogászai szigorú állásponton vannak. Annyi mondható el, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

a nagy nyerteseknek 90 napjuk van a nyereményigénylés elkezdéséhez, de jellemzően a sorsolás után 2-3 héttel jelentkeznek.

Ezt követően viszont egy sztenderdizált folyamat indul el. Ha beérkeznek hozzánk a nyertesek, akkor a hivatalos ellenőrzési eljárások után két-három héten belül a nyereményükhöz tudnak jutni. Minden belső eljárás a játékos védelmében van felépítve.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 14. 19:31
A triplán csavaros ügy középpontjában egy flamingós kép áll. Először mindenki elhitte róla, hogy a m...
Bankmonitor  |  2024. június 14. 13:38
A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbi...
ChikansPlanet  |  2024. június 14. 13:07
Egyre többet tesz hozzá a gazdaság növekedéséhez a tisztaenergia: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA...
Holdblog  |  2024. június 14. 08:14
Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm