7 °C Budapest
Chicken stew with bread lunch on the table hot and paper.Often meal in the Pannonian Plain in Hungary, Serbia - Vojvodina and Romania wich cook in less affluent families as a daily meal. It is usually a good angry and although very inexpensive tasty meal.

14 égető probléma, ami megoldásra vár: ezektől tartanak a magyarok leginkább

2021. május 13. 16:48

Minden második magyar az egészségügy helyzetét értékelte súlyos problémaként egy friss kutatásban, amelyet az áremelkedések, infláció, megélhetés költsége követ a fontossági sorrendben. Ez a lakosok harmada szerint fontos probléma. A gazdasági helyzetet 30, a munkanélküliséget 20, a nyugdíjakat pedig 10 százalék értékelte az egyik legfontosabb gondként, amivel az ország szembenéz. Egészségügy, infláció, és nyugdíjak terén negatívabbak, gazdaság, munkanélküliség, oktatás, klímaválság szempontjából bizakodóbbak a magyarok.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt a magyarok egyre pesszimistábbak lettek az ország helyzetével kapcsolatban. Azonban még mindig nagyobb arányban gondolták inkább jónak a helyzetet, mint az uniós átlag a saját országukra vonatkozóan. A koronavíruselleni intézkedésekkel a magyarok többsége inkább elégedett volt, és háromnegyedük indokoltnak vélte azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket a hatóságok meghoztak Magyarországon a koronavírus és hatásai ellen.

A kihívások és nehézségek átrendeződtek a koronavírus-járvány hatására. Az egészségügy az egyik legfontosabb problémaa magyar lakosság szerint mind Magyarországra,mind az Európai Unióra, mind önmagukra vonatkozóan. Az áremelkedések, infláció, megélhetés költsége a magyarok legfontosabb személyes problémája: nagyobb problémának tartják a válaszadók, mint az ország gazdasági helyzetét. Az 5,1 százalékos áprilisi infláció után biztosan még többen látják majd alapvető problémának az elszabaduló inflációt.

Az egészségügyet 50, az inflációt 37 százalék ítélte a legfontosabb problémák egyikének.

A munkanélküliséget minden ötödik válaszadó fontos problémaként értékelte, míg az EU-ban a válaszadók negyede. Az OECD friss adatai szerint márciusban 6,5 százalékon állt a munkanélküliségi ráta, míg Magyarországon 3,9 százalék volt. Nyugdíjak terén viszont jobban aggódnak a magyarok, mint az EU-átlag: 10 százalék ítélte úgy, hogy a két legfontosabb probléma közé tartozik az öregségi nyugellátás kérdése az országban:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A bevándorlás, valamint a környezetvédelem és klímaváltozás, mint hangsúlyos uniós probléma jelenleg visszaszorult, a magyar arányok elmaradtak az uniós átlagtól. Az oktatást is kevesebben látják a legégetőbb problémák egyikének itthon, mint az Unióban. Pedig a járvány rengeteg problémát hozott felszínre a tanárhiánytól kezdve, a digitális lemaradáson át egészen a társadalmi meg nem becsültség kérdéséig.

A Standard Eurobarométer 94 közvéleménykutatás adatfelvételére 2021. február 15. és március 18. között került sor az Európai Unió 27 tagállamában a 15 évnél idősebb lakosság körében. A magyarországi adatgyűjtés módszertana személyes megkérdezés (CAPI: Computer Assisted Personal Interviewing) volt, mintája 1054 válaszadóból állt. A magyar adatokat az EU27 átlaggal, tehát a 27 ország 27 ezer fős mintáján mért adatokkal vetették össze.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm