21 °C Budapest
Ezért nincs elég élelmiszer a boltokban: pedig lenne mit szállítani

Ezért nincs elég élelmiszer a boltokban: pedig lenne mit szállítani

2020. március 20. 17:50

Alaposan felforgatta a mindennapokat a koronavírus-járvány, az emberek megrohamozták az élelmiszerboltokat, amelyek azonban jelentős készlethiánnyal küzdenek. A határlezárások és az elrendelt hatósági intézkedések miatt ugyanis jelentős torlódás alakult ki az elmúlt napokban a határátkelő-helyeken, emiatt pedig csúszik a szállítás, és a külföldről rendelt áruk kézbesítése is.

Alapjaiban változott meg az élet az elmúlt napokban, a koronavírus megjelenése óta jelentős növekedésnek indult az online vásárlás és a házhozszállítás is. Kiürültek a patikák az élelmiszerláncok is jelentős is jelentős készlethiánnyal küzdenek. A héten rengeteg üzenet érkezett a Portfolio-hoz azzal kapcsolatban, hogy áldatlan állapotok uralkodtak a határokon, a lezárások és az elrendelt intézkedések miatt ugyanis durva várakozási idő és hatalmas torlódás alakult ki.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Pénzcentrumnak azt mondta, az OKSZ-hez is érkeztek panaszok az áruszállítási lánc fennakadásával kapcsolatban, mint mondta, operatív segítséget kértek, hogy elsőbbséget kapjanak az élelmiszerszállító kamionok.

Elmondta, az áruforgalommal kapcsolatos probléma komoly gondokat okoz az élelmiszerellátásban és az élelmiszeriparban.

A futárcégek is megérzik a határzárat

Megkeresésünkre a Sprinter Futárszolgálat közölte, ugyan ők kizárólag belföldön dolgoznak, de vannak olyan ügyfeleik, akik külföldről, direkt beszállítással juttatja el hozzájuk a magyarországi árumennyiségét.

Eddig nem voltak fennakadások, vagy legalábbis kezeltük hatósági segítséggel, együttműködéssel

 - írták.

A GLS futárszolgálat csütörtökön közölte, már csak Szlovákia irányába voltak problémáik, mivel Parassapusztánál a kisteherautókat nem engedték át, miközben más határátkelő helyeken ezzel nem volt gond.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez azért is furcsa, mert áruszállítást végeznek, tehát nem értjük a korlátozást

- írták. A szlovák határnál történő fennakadás akár 1 napost csúszást is okozhat attól függően, hová kell szállítani a csomagokat.

A Magyar Posta szintén arról számolt be, hogy a nemzetközi postai küldeményforgalomban fennálló akadályok - mint például a határlezárások vagy a légi közlekedés korlátozása - miatt a még működő viszonylatokban is lassulás tapasztalható, amely a küldemények kézbesítésének idejét is érintheti.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02