Címke: utcakép (21 cikk)

Nagy Bálint | 2013. december 26. 16:01

Hihetetlen megújulás Újlipótvárosban: vajon érdemes most lakást venni?

A folyamatosan változó városszövet dinamikáját pontosan követi a gazdasági és demográfiai szerkezet változása is. Jól látható ez az alapvetés az újlipótvárosi Pozsonyi út esetében is, amely jókora változáson esett át az elmúlt néhány évben.

Nagy Bálint | 2013. március 30. 16:12

Kiderült: ennyit ér egy lakás a pesti botránynegyedben

Mit keresnek orosz és szlovák befektetők a budapesti Kazinczy utcában? Hogyan emelkedhettek a válság ellenére a négyzetméterárak a II. kerületi Lövőház utcában? Miért kopott meg a Ráday utca egykor üstökösként ragyogó fénye? Lakáspiaci trendek, folyamatok a városrehabilitáció és az alulról szerveződő társadalmi változások után a fővárosban.

MTI | 2012. december 6. 09:05

Gyász: elhunyt a legendás építész

Száznégy éves korában elhunyt Rio de Janeiróban Oscar Niemeyer világhírű brazil építész, aki megtervezte hazája fővárosát, új fejezetet írt az építészetben, száműzetésbe kényszerült, és még filmet is forgattak életéről.

Pénzcentrum | 2009. április 8. 16:39

Kandi kamera: román cég térképezi fel Budapest utcáit!

A Google Maps egyik legszebb szolgáltatása, hogy a frekventált városokban utcaszintű nézetben barangolhatunk virtuálisan a Street View segítségével. A cég azonban csak lassan nyit az eldugott Kelet-Európa felé, ezért egy román cég csapott le a nyitva hagyott lehetőségre és készít képeket a régió nagyvárosainak utcáiról.

Pénzcentrum | 2008. október 3. 15:07

Elkészült Szentes városközpontjának rehabilitációja

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megújult Szentes belvárosa. A Regionális Fejlesztési Terv városrehabilitációs pályázatán elnyert több mint 896 millió forintból megszépült a Református Nagytemplom, az idősek otthona, a Kiss Bálint utca és elkészült a Kossuth tér rekonstrukciójának utolsó üteme, a zöldfelület-megújítás. A projekt teljes költsége több mint 995 millió forint volt, melyből 90%-ot tesz ki az uniós és hazai támogatás. A fejlesztés hozzájárul a történelmi városközpont megújulásához, az idegenforgalom fejlődéséhez, és 30 új munkahelyet teremt Szentesen.

Pénzcentrum | 2008. július 11. 14:30

Budapest legdrágább és legdivatosabb utcája: a Váci utca múltja és jelene

A Váci utca Budapest egyik legforgalmasabb és leghíresebb üzletutcája és sétálóutcája. És hogy mennyire fontos utcáról van szó, azt régebbi elnevezései is mutatják. A mai Váci utcát Nagy utcának, vagy Fő utcának is nevezték a középkori és az azt követő korszak polgárai, mindkét jelzővel utalva annak fontos közlekedési szerepére. Persze nem csak elnevezése, de ingatlanára is azt mutatják, hogy a Váci utca még mindig a legdivatosabb pesti utca. Az elmúlt egy évben csaknem tíz százalékkal nőtt a környéken kiadott üzletek száma, és közben 25 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak. Az építkezések száma is bizonyítja, hogy Budapest presztízs utcája nagyon trendi: a Vörösmarty térről indulva mindenütt belső felújítások, átépítések szegélyezik utunkat. Mi az utca történelme? Mi volt egykor és milyen ma? Mennyibe kerül a ragyogás? Erre adjuk meg a választ (Forrás: ingatlan.net).

Pénzcentrum | 2008. május 27. 12:00

48 millió a legdrágább luxuslakás: botrányos árak a mongol piacon!

Mi lehet vonzó egy olyan ország ingatlanpiacában, ahol a lakosság többsége még mindig jurtákban és sátrakban él? Ki vásárolhat lakást ott, ahol még személyi jövedelemadó rendszer sem működik? Milyen cél vezérelhet egy befektetőt, hogy Mongóliában, azon belül is Ulánbátorban vásároljon ingatlant? A válasz megérkezett...

Pénzcentrum | 2008. április 15. 10:05

30 éve nem láttunk ilyet: zuhanórepülésben a brit ingatlanárak

A neves brit Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) immáron három évtizede méri az ingatlanár-változásokat évről-évre, de ilyen mértékű visszaesést még nem tapasztaltak, a jelzálogpiacon kialakult helyzet komoly hatással volt a lakáspiacra is, derült ki a napokban közzétett jelentésükből.