30 °C Budapest

Címke: svájci minimálbér (20 cikk)

Pénzcentrum | 2019. augusztus 28. 10:01

Megéri-e kamionsofőrnek menni nyugatra, és ha igen, miért nem?

Sikerült egy új szabályozást elfogadtatni az EU-val 2018 decemberében, amely leszabályozza a nyugati áruszállítást, kiszorítva ezzel a keleti szállítmányozási cégeket a piacról. Milyen érvek szólnak a szigorítás mellett? Miért kampányolnak a szabályozás mellett a nyugati országok?

Magyar Nemzet | 2012. augusztus 15. 08:31

Milliós svájci fizetésbe menekülnek hiteleik elől a magyarok

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat háztartási segítőket toboroz Svájcba - írja a Magyar Nemzet. A legtöbb jelentkező a kilátástalanság és a fojtogató hitelek miatt döntött úgy, hogy hátrahagyja a családját és több diplomával kétkezi munkát vállal. Az alpesi országban egymillió forint közeli összeget fizetnek ezért a munkáért is.

MTI | 2012. március 9. 18:31

5300 forintos minimálbér óránként? Jöhet a szavazás

Svájcban népszavazás fog dönteni a 22 frankos (5300 forintos) minimális órabér bevezetéséről, miután a svájci szakszervezeti szövetség (SGB) összegyűjtötte a kiíráshoz szükséges aláírást. A népszavazás tényét pénteken erősítette meg a szövetségi kancellária.

Pénzcentrum | 2011. október 18. 14:07

Szenvedő hitelesek: egyre többen a szégyenlistán

Ismét gyorsuló ütemben nő a Központi Hitelinformációs Rendszerben, közkeletű nevén a BAR-listán lévő magánszemélyek száma - derül ki a friss adatokból. Szeptember végén 896 ezren voltak a BAR-listások, ami 23 ezerrel magasabb szám a június véginél, és csak egy jogszabályi változás miatt marad el az egy évvel korábbitól. A változás által nem érintett, élő mulasztással rendelkező BAR-listások száma egy év alatt 13 százalékkal 832 ezerre nőtt. A mulasztók számának további növekedését a tartósan magas (10,8 százalékos) munkanélküliség és a tartósan erős (240 forint körüli) frankárfolyam mellett az újabb devizahiteles mentőcsomagok lebegtetése nyomán jelentkező erkölcsi kockázat is okozhatja.

Pénzcentrum | 2011. október 8. 10:31

Végtörlesztés: öt kérdés, amire eddig nem is gondoltál

Több kérdés is tisztázásra vár még a deviza alapú jelzáloghitelek egyösszegű végtörlesztésével kapcsolatban, a törvény ugyanis nem mindent szabályoz pontosan. A bankok többsége már megfogalmazta saját értelmezése szerint a maga válaszát, de van olyan hitelintézet is, amelyik a jogszabályalkotóhoz fordult jogértelmezésért. Cikkünkben sorra vesszük az elmúlt napokban felmerült legfontosabb kérdéseket, és összegezzük a bankok ezekre adott válaszait. Ezek (egy kivételével) nem a devizahitelesek többségét, legfeljebb néhány tízezer devizahitelest érintenek. A nagybankok közül az OTP és a CIB nem nyilatkozott, az UniCredit pedig kitérő választ adott.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 25. 18:32

Elszámolta magát a kormány, beindulhat a végtörlesztés - Heti összefoglaló

100 milliárddal is elszámolhatta magát a kormány az új költségvetés tervezésekor, az adójóváírások kivezetése 370 milliárd helyett csak 270 milliárd kiadáscsökkenést jelenthetnek. Az áfaemelést viszont mindenki a saját pénztárcáján érzi majd meg, annak ellenére, hogy néhány termék ára akár még csökkenhet is. A költségvetés lefaragásán túl a kormány megszavazta Rogán Antal végtörlesztése javaslatát, melynek értelmében a devizahitelesek árfolyamrögzítéskor használt devizaszinteken szabadulhatnak meg tartozásuktól. Az első forinthitel is megérkezett számukra, bár édeskevés! Ez történt a héten, a penzcentrum.hu heti hírösszefoglalója.

Pénzcentrum | 2011. június 7. 18:02

Öngyilkossági hullámot hozhatnak a kilakoltatások?

Felhalmozódott adósságai miatt kiugrott hatodik emeleti lakásából B. Józsefné Marika. Korábban egy rendőr lőtte fejbe magát a svájci frankban felvett hitele megnövekedett törlesztőrészletei miatt. Nagy kérdés, hogy a devizahitelesek megmentését célzó akcióterv gyógyírt jelent-e az adósok bajaira és, hogy hova költözhetnek azok, akik kénytelenek megválni otthonuktól.

Pénzcentrum | 2011. május 30. 11:02

Megjött Orbánék mentőcsomagja: ez a végső megoldás

Hétfő délután sajtótájékoztatón jelentette be a kormány és a Bankszövetség között több hónapja tartó tárgyalások eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A frankhitelesek esetében 180 forintos védőárfolyam jön, október 1-ig pedig a 30 millió forint feletti ingatlanokat árverezik csak el, ezt követően az olcsóbb lakásokra negyedévente 2 százalékról fokozatosan növekvő kvótát szabnak ki.

Pénzcentrum | 2010. április 16. 09:02

Hitelkönnyítésben reménykednek a bankok: júniustól hitelezhetőségi limit

Június 11-én lép hatályba a devizanemenként különböző hitelhányadot meghatározó kormányrendelet második eleme. A hitelintézeteknek saját belső szabályzatukban kell rögzíteni, hogy kiknek és milyen feltételekkel adnak hitelt, valamint a bírálat során mit vesznek figyelembe jövedelemként, milyen igazolások, nyilatkozatok meglétét teszik kötelezővé.

Pénzcentrum | 2010. március 28. 12:02

Kiderült! Ennyi jelzálogot tesz a lakására 2010-ben a magyar! Íme a számok

A válság hatására az elmúlt másfél évben jelentősen átalakult a szabad felhasználású jelzáloghitelek piaca Magyarországon. A jövedelemigazolás nélküli és a minimálbéres finanszírozás teljesen megszűnt, illetve visszaszorult, a hitel/fedezet arányok a közelmúltban hatályba lépett kormányrendeletnek megfelelően a korábbinál alacsonyabb szinten kerültek meghatározásra.

Pénzcentrum | 2009. március 11. 10:45

A hitelbedőlés elkerülhető: megoldások a törlesztési gondokra

A tavaly október óta folyamatosan gyengülő forint, a magas forint alapkamat és a magas kockázati prémiumok miatt egyre több háztartás számára jelenthet problémát a hitelek törlesztése. A törlesztési gondokkal küszködők számára akár több megoldás létezik, ha időben fordulnak hiteltanácsadóhoz - derül ki az Otthon Centrum Hitel Center összeállításából.

Pénzcentrum | 2009. február 16. 05:40

Tovább pofozzák a lakáshiteleseket: a forinthitel lehet a nyerő?

A legutóbbi lakáshitel-körkép óta jelentősen megemelkedtek a törlesztőrészletek a devizahitelek piacán, ami az 200 forintos svájci frank és a 300 forintos euró szemszögéből tekintve nem is meglepő. A régiónkat kísértő erőteljesen megcsappant befektetői bizalom megemelte a forrásköltségeket is, ami jól látszik abban, hogy teljes hiteldíjmutatók (THM) a csökkenő svájci és európai alapkamatok ellenére is híztak. A forinthitelek területén tapasztalható némi csökkenés a törlesztőrészletek terén, így ezek a termékek egyre versenyképesebbenk tűnnek.