21 °C Budapest

Címke: rövidített munkaidő (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. szeptember 14. 15:02

Elég rövid volt a magyar Kurzarbeit-program: még a román vezetés is bőkezűbb

Miközben Magyarországon már nem lehet munkahelyvédelmi bértámogatásra pályázni, egy régiós összehasonlításból az látszik, hogy más országok továbbra is fenntartják ezt az intézkedést a gazdaságuk és a munkahelyek védelmének érdekében, köztük Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Horvátország és Románia is.

Pénzcentrum/MTI | 2020. augusztus 16. 09:32

Négynapos munkahét bevezetését javasolja a szakszervezet: összejöhet?

A négynapos munkahét bevezetésével előzné meg a tömeges munkahelyvesztést a német feldolgozóiparban az IG Metall szakszervezet elnöke. Nemrég a Pénzcentrum olvasói is szavaztak arról, támogatnák-e, ha a heti 40 óra helyett 32 órát kellene csak dolgozni.

Pénzcentrum | 2020. július 14. 10:32

Rengeteg ebédlehetőség szűnt meg a munkában: így oldják meg a dolgozók

A fővárosi cégek 28 százaléka óvatosan indítja újra a munkahelyeket, ennek része az egészségvédelmi intézkedések bevezetése, és a biztonságos étkezési lehetőség megteremtése is. A dolgozók az otthonról hozott ételt tartják a legbiztonságosabbnak, amit a rendelés, házhozszállítás követ ebben.

Szánthó Péter | 2020. április 20. 13:00

Leépítésekről kérdeztük a szentgotthárdi Opel-gyárat: ezért vezették be a 4 napos munkahetet

Egy névtelen, de magát érintettnek nevező levélíró arról tájékoztatta a Pénzcentrum szerkesztőségét, hogy megszorításokat vezettek be a szentgotthárdi Opel motorgyárban. Az üzem sajtófőnöke a Pénzcentrumnak ennek kapcsán elmondta: mindeddig az összes juttatás, illetve bér ki lett fizetve, ettől a héttől ugyan valóban rövidítettek a munkaidőn, de elbocsátásokat nem terveznek. Kaszás Zoltán hozzátette, nagy lendülettel indult az év a magyarországi üzemben, és a járvány kirobbanása előtt is arra készültek, hogy bővítik az állományt. Most azon vannak, hogy minél kisebb érvágással vészeljék át a kritikus időszakot. Tájékoztatása szerint az Opelt tulajdonló PSA-csoport hetente felülvizsgálja a helyzetet, és egy hétre előre dönt a gyártási folyamatok mikéntjéről - Szentgotthárdon már felkészültek az újraindulásra.