6 °C Budapest

Címke: munkaadói járulék (20 cikk)

MTI | 2013. november 7. 14:04

Családosok, figyelem! Újabb támogatások jönnek jövőre

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre a kormány szerdai döntése értelmében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Pénzcentrum | 2012. január 9. 05:21

Egykulcsos adó: ilyen árat kell fizetni érte

Minimális, 3 százaléknál kisebb költségnövekedést jelent a munkáltatóknak, ha a tőlük elvárt 5 százalékos béremelést teljesítik - állítja Angyal József okleveles adószakértő. Véleménye szerint botorság a vállalkozások részéről, ha csak a minimálbéreket rendezik. Ahhoz viszont az elvárt szinten felül további 4 százalékos fizetésemelésre lenne szükség, hogy senkinek ne érjen kevesebbet a fizetése, mint tavaly. Egyes cégek egyáltalán nem képesek emelni a béreket, számukra újabb támogatási csomagot készít elő a kormány. Az egyéni vállalkozók viszont nagy árat fizetnek az egykulcsos adóért.

Pénzcentrum | 2012. január 2. 11:04

55 éves férfi a nyugdíjreform első áldozata Magyarországon

Szombaton meghalt az a zirci férfi, aki a december közepén a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság ügyfélszolgálatán szíven szúrta magát. Januártól a rokkantsági nyugdíj megszűnt, a megváltozott munkaképességűek két típusú ellátást kaphatnak: rehabilitációsat vagy rokkantságit. A rokkantsági nyugdíjsegélyben részesülők továbbra is saját jogú nyugdíjasnak számítanak, így igénybe vehetik a kiegészítő tevékenységű vállalkozásokra vonatkozó járulékkedvezményt.