16 °C Budapest

Hosszú hétvége: tízezreket spórolhat a család!

2009. április 30. 06:20

Nyakunkon a hosszú hétvége, jó alkalom arra, hogy sokat spóroljunk! A munka ezúttal három napos ünnepe a legjobb ingyenes programokat tartogatja, az egész család számára - még akkor is, ha pártszínekben pompázik a környezet.

A munka és a munkások ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni. A Pénzcentrum most azt mutatja be, hogy lehet olcsón, sőt, INGYEN jobbnál jobb programokon, koncerteken részt venni, kevés pénzből is jól szórakozni - a pártok rendezvényein.

MSZP: Pókerezz Burány Sándorral!

Az MSZP hosszú évek hagyományát folytatva a Városligetben tartja idei majálisát. A pénteken 10 órától kezdődő rendezvényen fellép a Bergendy szalonzenekar, Baby Gabi, L. L. Junior és Sztefano, Tóth Gabi és a Pa-Dö-Dő is. Csak példaként említve, egy Bergendy koncertet ritkán láthatunk 1500 forintos belépőjegy-ár alatt, ráadásul a zenekarnak ez az úgynevezett "búcsúéve", tehát 2009. október 8-ig köszön el a közönségtől.

A koncertek mellett lesz még délutánig tartó gyermekműsor is, 100 Folk Celsius fellépéssel tarkítva. Délben Göncz Kinga, Burány Sándor és Lendvai Ildikó köszönti az egybegyűlteket, a hírek szerint Bajnai Gordon miniszterelnök is beszédet mond. Az ünnepélyt záró Internacionálé sorsa kérdéses.

Akinek mindezek nem nyújtanak elegendő kikapcsolódást, annak idézünk a további programból: "A Zöld sátorban a környezetvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat sajátíthatnak el az érdeklődők; az Aktív sátorban pókerasztalok, csocsó várja a kikapcsolódni vágyókat; az Egészség sátorban szűréseket végeznek, az EU sátorban az Unióval kapcsolatos információkat tudhat meg játékos formában, aki csak betér; míg az EU Fórumsátorában folyamatos beszélgetések, fórumok zajlanak."

Fidesz: Titkos fellépők?

A Fidesz és a KDNP kampánynyitóját egy nappal később, május 2-án, szombaton ugyancsak a Városligetben tartják majd. Az biztosan tudható, hogy a Kós Károly sétányon tartandó nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor pártelnök és Schmitt Pál EP-listavezető is.

Az ellenzéki párt azonban egyelőre nem árult el részleteket: a politikusok beszédein kívül semmit sem sikerült megtudnunk a további programról, így csak találgatni tudunk, de -a korábbi rendezvények tapasztalatait figyelembe véve- valószínűleg számítani lehet Varga Miklós, Vikidál Gyula, Pataky Attila fellépésére, ha szerencsénk van, utóbbitól egy új számot is hallhatunk (egy ősbemutató pedig minden pénzt megér). További esetleges tippünk még egy rövid Ákos-fellépés, de nem elképzelhetetlen Eperjes Károly, Pitti Katalin és Reviczky Gábor megjelenése és produkciója sem.

SZDSZ: Egy a magyar macskajaj?

A liberálisok -szintén nem meglepően- a Városháza-parkban ünnepelnek, az "Egy a magyar" elnevezésű minifesztivál keretében. A péntek délután kettőkor kezdődő rendezvényen ízelítőt kaphatunk a Magyarországon élő nemzetiségek ételeiből és italaiból, sőt, elég érdekes világzenei felhozatallal is számolhatunk. A Specko Jedno és az Etnorom mellett este nyolckor a Macskajaj című filmből ismerős dallamokkal fellép a Boban Markovic Orkestar. Ők amolyan hozzánk gyakran visszatérő balkáni világsztárnak számítanak, a 2006-os Szigeten például 6000 forintos napijegyet kellett volna vennünk, hogy meghallgathassuk őket.

Jobbik: Motoros íjászbemutató

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Hajógyári szigeten tartja háromnapos majálisát a Jobbik Magyarországért Mozgalom: május elsején a Kormorán, másodikán az Ismerős Arcok, harmadikán pedig a Hungarica zenekarok szórakoztatják az arra fogékony nagyérdeműt, akik természetesen minden programon ingyenesen vehetnek részt. Mindhárom nap velük lesznek a Nemzeti Érzelmű Motorosok, akik motoros íjászbemutatóval (!) és gyermekmotoroztatással is készülnek, valamint az érdeklődők megismerhetik az Egészség Spirituális Egyesület jóvoltából ősi egészségmegőrzési technikáikat is. (Az ajánlat azért is csábító, mert egy néhány héttel ezelőtti Ismerős Arcok koncert belépőjegye 2000 forintba került.)

A Munkáspárt Kubáért harcol

A Magyar Kommunista Munkáspárt a Kodály köröndnél gyülekezhetnek reggel 9-től, a köszöntő után felvonulás kezdődik, amely a Városligetben ér véget. Itt felszólal Thürmer Gyula, bemutatkoznak a Munkáspárt EP-listájának vezetői, utána politikai és kulturális programokra várjuk a budapestieket, a Baloldali Front-Kommunista Ifjúsági Szövetség ismét megnyitja Kuba-sátrát. A várható kulturális programokról egyelőre nincs információnk, de ha apuka meg szeretné taníttatni a gyerekkel az Internacionálét -mert még jól jöhet- akkor itt a család helye!

Az MSZOSZ és a Gidák

"MUNKAVÁLLALÓK, NYUGDÍJASOK, PÁLYAKEZDŐK! Mutassuk meg, hogy kiállunk érdekeinkért, családjaink jövőjéért!" -hangzik az MSZOSZ felszólítása. A valószínűleg legautentikusabb majális a Városligetben fél 10-kor kezdődik, 11-től Charlie, 11.40-től Mary Zsuzsi show, 16 órától pedig Szikora Robi és a Gidák húznak bele a szakszervezeti csikidamba.

+ 1: Koncertek kevesebb politikával:
Deák Bill, Feró és a November rain

A várhatóan legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénysorozathoz a Tabánig kell utaznunk: péntek délután 15 órakor kezdődnek az ingyenes koncertek, olyan fellépőkkel, mint Keresztes Ildikó, Török Ádám és a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Beatrice, majd 20 órától -az MSZOSZ színpada után- itt is lesz Charlie koncert. Szombaton tribute-feszt lesz: a Queen Emlékzenekar, a Jon Bovi, az Iron Maidnem, a Hollywood Rose és az AB/CD együttes mutatkozik be. (A fesztivál mindkét napja ingyenes, pedig a magyar rock nagy öregjeihez tartozó zenekarok koncertjeinek belépője általában 1000-1500 forintnál kezdődik.)

Aki pedig úgy dönt, hogy a széles ingyenes programkínálat ellenére otthon marad, annak szeretettel küldjük a következő videót, hiszen "május elseje a szeretet ünnepe".

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem