15 °C Budapest

Címke: mlm (9 cikk)

Pénzcentrum | 2020. október 13. 16:57

Állásajánlatnak álcázott trükkös átverések terjednek: így szúrd ki a kétes ajánlatokat

Ismét ellepték a piacot azok az állásajánlatok, melyek könnyű pénzt ígérnek minimális befektetett munkáért cserében, otthonról is végezhető, és persze semmiféle végzettség vagy gyakorlat nem feltétel. Érdemes azonban jobban utánajárni ezeknek az ígéreteknek, és észben tartani: ha egy ajánlat túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nem igaz.

Pénzcentrum | 2020. február 17. 16:30

Jól fizető otthoni munka mindenkinek? Nehogy bevedd, simán lehúznak

Sokaknak ismerős lehet a szituáció: adott egy régi ismerős, akiről jó ideje nem hallottunk, de hirtelen feltűnik a színen és kedvesen egy találkozóra invitál, hogy egy kávé mellett tájékoztasson egy "kitűnő üzleti ajánlatról", vagy pont olyan embereket keressen az újonnan épülő munkahelyi csapatába, mint te vagy. Ennél kevés egyértelműbb jele van annak, ha valamiféle MLM-rendszerű vállalatba akarják beszervezni az embert, de vannak más, nem ennyire nyilvánvaló dolgok is, amikre nem árt figyelni, mondjuk egy álláshirdetésnél. Ebben a cikkben összeszedtünk hét jelent, amelyek alapján kiszűrheted a piramis-szisztémás ajánlatokat.

Pénzcentrum | 2013. május 23. 12:03

Új szabályok az életbiztosítások MLM-értékesítésénél

Betiltaná a PSZÁF az életbiztosítási piacon azt a típusú, ma is élő MLM-értékesítést, amely előírja az értékesítési hálózatba belépők számára biztosítási szerződés megkötését. A javaslat a parlament asztalán van, hamarosan jogszabályi formát nyerhet - ismertették a PSZÁF csütörtöki sajtóbeszélgetésén. A felügyelet számos egyéb módosítást is javasol az életbiztosítások értékesítésében, ezek közül a Teljes Költség Mutató piaci együttműködéssel történő (sávos jellegű) maximálása már előrehaladott állapotban van.