Így érdemes készülni a 2024-es befőzési szezonra: ez a magyar háziasszonyok ősi trükkje
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
A gyümölcstermesztők bíznak abban, hogy az idén jobb lesz a termés a tavalyinál, de komoly lehet a baj, ha a fagyok még nem terveztek elmenni tavasszal.
Elképesztő a kereslet a méregdrága gyümölcsökre, akad olyan is, amiből egyetlen darabért is milliókat kérnek.
Durva áremelkedésre kell számítani a narancs és a narancslé kapcsán - ezt mondta a Pénzcentrumnak a Sió ügyvezetője.
Bár megint csökkent a termőterületek mennyisége, az idén jó almaterméssel számolhatunk.
Jó termésben bízhatnak az idén a hazai almatermelők, a múlt évi súlyos aszálykárok után egyelőre úgy tűnik, hogy lesz mit betakarítani az ültetvényekről.
Bőséges a kínálat a hazai dinnyepiacon, a mennyiség mellett pedig a minőségre sem lehet panasz.
Már most elképesztő leárazásokat találhatunk görögdinnye-fronton, márpedig a szakemberek szerint ezzel még várni kellett volna.
A cseresznye jellemzően május végén, június elején a legdrágább, a legolcsóbb árakkal pedig július végén, azaz az utószezonban találkozhatunk.
Hivatalosan is megkezdődött a dinnyeszezon, úgyhogy ismét körbenéztünk az akciós kiadványok között, hogy hol és mennyiért mérik a magyarok egyik kedvenc nyári gyümölcsét.
Hétvégétől elérhető a magyar dinnye, igaz először csak kisebb mennyiségben. A hazai klíma viszont igencsak kedvez ennek a gyümölcsnek.
A várható visszaesést a tavalyi aszály hatásának tulajdonítják, hiába virágoztak idén jól a fák.
Szorgalmazzák a változó magyarországi időjárást bíró fajtakínálat kialakítását és használatát, a hazai klímára nem alkalmas mediterrán fajták helyett.
Körülbelül 10 ezer hektárnyi almatermő terület szűnhet meg a következő 5 évben Magyarországon.
Szakértők szerint nem versenyképes a magyar élelmiszer-termelés és élelmiszeripar.
Nagyon megdrágulhatnak a gyümölcsök tavasszal, mert a tavaszi fagykárok még csak most söpörnek majd végig a már korán nyiladozó gyümölcsfákon.
Búcsút inthetünk a makói vöröshagymának, ugyanis az idén szinte teljesen megszűnt a hazai hagymatermesztés.
A Krisna-völgyben évek óta maguk termelik a zöldségeket és gyümölcsöket. Antal Balázs most elárulta, hogy mi a fenntartható életforma titka.
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) 2022. január-májusi jelentése szerint jelentősen csökkent a hazai málnatermelés.
A nyár igazi szupergyümölcseként tartjuk számon az őszibarackot, ha pedig egész évben szeretnénk ennyi belőle, akkor most érdemes nekifogni a lekvárfőzésnek.