0 °C Budapest

Címke: felszámolóbiztos (9 cikk)

MTI | 2014. június 17. 14:31

Kész, vége: újabb multit számolnak fel Magyarországon

Eredménytelenül zárult a Gulliver Kft. tavaly indult csődeljárása, a bíróság megállapította a cég fizetésképtelenségét és elrendelte a felszámolását, a hitelezői igények feldolgozása folyamatban van.

Pénzcentrum | 2013. március 29. 09:32

Összeomlott az ismert magyar bútorcég: hiába várnak a vásárlók?

Megkezdődött a korábban 8 milliárdos bevételű Retz bútorkereskedő hálózat utolsó holdingcégének felszámolása - írja a Figyelő. A cég vagyon nélküli vállalatokat, bútorra váró vevőket, kifizetetlen alkalmazottakat hagyott maga után.

Pénzcentrum | 2012. november 28. 09:32

Komoly gondok a pesti plázánál: jöhet a felszámolás?

Koncepcionális baki és a válság állhat a kőbánya-kispesti Köki Terminál fejlesztő tulajdonosának bukása mögött − vélik ingatlanpiaci szakértők. A magyar hátterű R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. felszámolása november 6-án kezdődött, a bevásárlóközpont jövője bizonytalan, írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 10. 14:03

A legendás magyar üzletlánc drámája: itt a vég?

A kínai magánszemélyek tulajdonában lévő Skála Group Kft. ellen a napokban felszámolás indult. Ez a cég vette át jobbára a vidéki Skála áruházakat, és alakította át kínai üzletekké, de úgy tűnik, nem sikerült azokat nyereségesen működtetni. A Skála Group 180 napon túli 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmozott fel.

MTI | 2011. január 27. 19:02

Eladó a magyar álomkastély

Eredményes volt a felszámolás alatt lévő hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszálló értékesítésére kiírt második pályázat, az egyetlen ajánlattevő 800 millió forintnál többet ajánlott az ingatlanért - közölte a pályázat csütörtöki eredményhirdetése után a felszámolóbiztos.

Pénzcentrum | 2007. június 5. 07:52

Hogyan végezheti egy cég? A szokásos trükkökkel "elviselhető" a csőd...

A gyakorlatban egy jelentős fogalomzavarral találkozhatunk a gazdasági társaságok fizetésképtelenségével kapcsolatban. Általában nem tesznek különbséget a csőd és a felszámolás között, holott éppen a hitelezői igények kielégítése terén van jelentős különbség a két fogalom között. Mai áttekintésükben igyekszünk rendet tenni a fejekben, és tisztázni, hogy hitelezőként mikor milyen lépést érdemes tenni annak érdekében, hogy ténylegesen is a pénzünkhöz jussunk adósunktól.