34 °C Budapest

Címke: baptista szeretetszolgálat (17 cikk)

Napi.hu | 2014. január 14. 13:30

Ide kerül a NAV által lefoglalt vagyon

Évente több milliárd forint értékben foglal le különböző termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Napi.hu most annak járt utána, hogy mi lett ezek sorsa.

Pénzcentrum | 2013. május 13. 10:32

Jó ügyért is vásárolhatsz a hitelkártyáddal

Speciális, a rendszeres adakozást elősegítő hitelkártyát vezet be az MKB Bank. Az újdonság lényege, hogy a plasztiklap birtokosai felajánlják a kártyás vásárlásaik után járó 1%-os pénzvisszatérítést az általuk megjelölt civilszervezeteknek. Utóbbiakból már közel húsz csatlakozott az MKB Jótét Programhoz.

Pénzcentrum | 2012. december 28. 14:58

Ma is van ételosztás Budapesten

Tízezer adag meleg ételt oszt szét a Baptista Szeretetszolgálat Utcafrontja a két ünnep között a VIII. kerületben.

Nagy Bálint | 2012. július 19. 05:18

Életveszélyes lakások Magyarországon: százezrek veszélyben

A lakhatási szegénység egyáltalán nem magától értetődő kifejezés. Pedig Magyarországon százezreket, tágan értelmezve milliókat is érint. Sümeghy Györgygyel, a Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával a szervezet működéséről, szakpolitikáról, a lehetséges megoldásokról, a szervezet szociális fejlesztési programjáról, valamint pénzügyi és műszaki tudatosságról beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2010. október 8. 11:02

Iszapkatasztrófa! Ömlik a sok adomány a térségbe

A legsúlyosabb veszteség - az áldozatok elvesztése - pótolhatatlan dolog, de az egész ország egy emberként fogott össze, hogy enyhítse a térségben élőket ért károkat. A halálesetek mellett több személyi sérülés is történt, házak rongálódtak meg, vagyontárgyak váltak semmivé, a természetet ért károkat még megbecsülni is nehéz. A biztosítók mellett egyre több felajánlás érkezik közüzemi szolgáltatóktól, karitatív intézményektől és a 1752-es segélyvonalon keresztül.

Pénzcentrum | 2010. július 1. 14:32

Csempészárut és hamisítványokat adományoztak az árvízkárosultaknak

Több kamionnyi lefoglalt árut adott át a Vám- és Pénzügyőrség négy nagy hazai segélyszervezetnek. A ruházati termékek, elektronikai cikkek és mindennapos használati tárgyak a karitatív szervezeteken keresztül fog az árvízkárosultakhoz eljutni.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 24. 06:20

Segítünk munkát találni: több ezer állást ajánluk

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében augusztus utolsó napjaiban 2162 állásajánlatot találtunk. Izgalmasan alakul a munkaerő-piac: már női taxisofőröket és pálinkafőzőket is szép számmal keresnek.

Pénzcentrum | 2009. július 21. 16:32

Civilek figyelik a kormány Kríziskezelő Programját

Ma tartotta alakuló ülését a kormány által felkért civil szervezetek képviselőiből álló Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje a Kríziskezelő Program számláján rendelkezésre álló keretösszeg felhasználását. A Tanácsban 8 civil szervezet képviselője vesz részt, akik a Program céljainak megvalósítását javaslataikkal is elősegítik. A Tanács alakuló ülésén Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is részt vett.

Pénzcentrum | 2008. december 5. 15:00

Jótékony célt szolgálnak az elkobzott javak!

Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának parancsnoka körülbelül 30 millió forint értékű ruhaneműt adott át jótékonysági célokra a XXI. kerületi vámáruraktárban. Az adományt a Karitatív Tanács tagjai, a legnagyobb jótékonysági szervezetek juttatják majd el a rászorultaknak.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 27. 08:15

Aki adakozik, fizessen!

Drasztikusan visszaesett a karitatív szervezeteknek felajánlott természetbeni adományok nagysága, melynek fő oka abban keresendő, hogy a januárban életbe lépett törvény értelmében ha egy cég ingyenesen ad át valamilyen terméket vagy szolgáltatást, akkor azok után vissza kell fizetnie a korábbiakban levont áfát.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem