Címke: anyasági segély (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 12. 12:08

Anyák százai jártak pórul, Te is beleszaladhatsz

Túllépte a hatáskörét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), amikor több anyától megvonta a különféle gyermeknevelési támogatásokat arra hivatkozva, hogy nem valódi munkavégzés miatt, hanem a társadalombiztosítási ellátások megszerzése érdekében kötöttek munkaszerződést a várandósság ideje - állapítja meg legfrissebb jelentésében Szabó Máté alapvető jogok biztosa. Az OEP nem állt meg az anyasági támogatások megvonásánál, törölte is az érintettek biztosítotti jogviszonyát.

Pénzcentrum | 2013. január 25. 11:47

Jó hír a kisgyermekeseknek! Így dolgozhatnak kedvezményesen

Kiemelt adókedvezményt vehetnek igénybe a munkáltatók január elsejétől a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatása esetén. A kedvezmény időtartamára vonatkozó szabályok azonban nem egyszerűek, azok könnyebb megértését példával segíti honlapján közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Pénzcentrum | 2012. május 10. 12:11

Duplájára nőhet az anyasági támogatás, így születnek az új adófizetők?

Tízmilliárdokkal kellene megnövelni a gyermekvállaláshoz kapcsolódó pénzbeli támogatásokat a Népesedési Kerekasztal szerint. Az előterjesztésben egy szó nem esik arról, hogy olyan gazdasági környezetet kellene teremteni, amelyben biztos megélhetésre számíthatnak a leendő szülők.

Pénzcentrum | 2011. május 17. 10:32

Belebukhatsz, ha utolsó pillanatra hagyod az adóbevallást

Pórul járhat, aki az utolsó napig halogatja a személyi jövedelemadó bevallásának elkészítését, az ugyanis sokkal bonyolultabb, mint az elmúlt években. Több mint 1 millió 400 ezer adózótól vár még bevallást az adóhatóság a május 20-ai határidőig.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem