12 °C Budapest

Gyermekesek, figyelem! Itt vannak a kormány válaszai a gyakori kérdésekre

Pénzcentrum
2013. február 28. 11:26

A kormány.hu Gyakran ismétlődő kérdések rovatába (http://www.kormany.hu/hu/gyik) ma feltett tájékoztató anyagok segítenek eligazodni a 2013-as évre érvényes gyermekek után járó támogatásokkal kapcsolatos kérdésekben.

A honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők a gyermekszületés esetén igénybe vehető támogatásokról, így a terhességi-gyermekágyi segélyről (tgyás), a gyermekgondozási segélyről (gyes) a gyermekgondozási díjről (gyed), az anyasági támogatásról, valamint a családi pótlékról. Utóbbi fejezetben megtudható az is, hogy ki jogosult nevelési ellátásra, illetve iskoláztatási támogatásra. A magasabb összegű családi pótlékról is olvashatnak az érdeklődők.

Választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy mely esetekben lehet gyermekápolási táppénz igénybe venni, és ki jogosult gyermeknevelési támogatásra, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, illetve kiegészítő gyermekvédelmi támogatásra. Az óvodáztatási támogatás, a bölcsődei gondozási díj, az étkezési térítési díjkedvezmény és az ingyenes tankönyvellátás is szerepel a gyakori kérdések között.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06