Wellness hétvégére kényszerít a főnök! Nincs mese...

Pénzcentrum
2008. október 4. 12:00

Az egészség megőrzése manapság már nem csak a dolgozónak fontos. A munkáltatók egyre inkább kiveszik a részüket belőle, számos cég fitnessbérletet ad juttatásként a fizetés mellé, de sokan céges kirándulásokat, wellness programokat szerveznek, ezzel próbálva hozzájárulni a dolgozók egészségvédelméhez. De mi van ha a dolgozó tiltakozik és nem hajlandó részt venni?

A tudatos egészségre törekvés annak ellenére, hogy egyre szélesebb körben alkalmazott, még mindig akadnak, akik mereven elutasítanak minden féle mozgásformát, vagy akár wellness kikapcsolódást. Mit tehet ilyenkor a munkáltató, akinek szintén érdeke, hogy a dolgozók ne legyenek betegek, ráadásul egy vagyont adott ki a szóban forgó programokra?

Több amerikai munkáltató átállt az agresszív megközelítésre, hogy egészségessé tegyék dolgozóikat. Az ösztönzők helyett inkább az ellenkező módszert választják, hogy ösztönözzék a dolgozókat egy-egy egészséggel kapcsolatos kérdőív kitöltésére vagy a wellness programokon való részvételre.

Az ösztönzés helyett inkább a büntetés eszközével élnek, ahelyett, hogy 100 dollárt adnának egy egészségügyi felmérésben való részvételért, a költség visszatérítéseket 80 százalékról 50-re csökkentik és még akár komoly levonásokra is lehet számítani, 600 vagy 900 dollár értékben, mondta el a Mercer szenior tanácsadója.

Az ötlet, miszerint a pénzügyekkel kapcsolatos aggályokat használják ki a munkáltatók, még a korábban teljesen reménytelen dolgozók figyelmét is felkelti. Az új módszerre azért is van szükség, mert egyre aggasztóbb, hogy a wellness programokon sok dolgozó egyszerűen nem hajlandó részt venni, annak ellenére, hogy ingyenesek. Sok cég ráadásul az ilyen rendezvényeket a céges egészségbiztosítás előfeltételként határozza meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Hewitt Associates által készített felmérés szerint a munkaadók fele fontolgatja az ilyen jellegű "ösztönzők" alkalmazását. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a wellness programok akár komoly megtakarításokat is eredményezhetnek a munkaadóknak. Azoknál a cégeknél ugyanis, ahol a dolgozók egészségbiztosításra jogosultak, az egészségügyre fordított kiadások 80 százalékát a dolgozók 20 százalékára költik, leginkább azokra, akik krónikus betegségekkel rendelkeznek.

A becslések szerint ráadásul 2009-ben várhatóan 8 százalékkal fognak emelkedni az ilyen jellegű kiadások, ami azt is jelenti, hogy a vállalat ezt a pénzt máshol spórolja meg. Emiatt is fontos a megelőzés a kezelés mellett...

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm