Woman meeting female banker for financial advice in a meeting room

Csúnya válság készülődik Magyarországon: nagyon ráfázhat, aki nem lépett időben

2022. december 1. 21:02

A családunk anyagi biztonsága rendkívüli mértékben felértékelődött, jóval óvatosabbá váltunk pénzügyi döntéseink meghozatala során. Különösen igaz ez, ha céljaink megvalósításához hitelt szeretnénk felvenni. Ehhez képest meglepő lehet, hogy a hitellel rendelkezőknek csupán a harmada rendelkezik olyan biztosítással, amely a nehéz pénzügyi helyzetekben segítséget jelenthet. Ez hívta életre a Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítást, ami jobban, testreszabottabban igazodik az igényekhez, így megfelelő választás lehet bárki számára.

Gyors és erőteljes átalakulás zajlott az elmúlt időszakban a környezetünkben. A céljaink elérését segítő olcsó hiteleket rendkívül rövid idő alatt kétszámjegyű kamatok váltották és a hitelhez jutási feltételek is érdemben szigorodtak. Mindezzel párhuzamosan a megélhetési feltételek gyors ütemben romlanak: az alacsony munkanélküliség és a bérek kiszámítható növekedésével szemben ismét gyorsuló inflációval, ezzel együtt pénzünk elértéktelenedésével kell számolnunk, miközben a gazdasági bizonytalanságban a munkahelyek megőrzése miatt is sokan aggodnak. 

Ilyen környezetben természetes, hogy egyre óvatosabbá válunk pénzügyi döntéseink során. Mi történik a családunkkal egy váratlan tragédia esetén? Miből fizetjük a hitelünket, ha elveszítjük az állásunkat vagy egy hosszabb betegség miatt érdemben csökken a jövedelmünk?

Ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek, a célokról való lemondás helyett azonban lehet, hogy jobb megoldás, ha azokat a lehetőségeket keressük, amelyek révén ezek a kockázatok mérsékelhetőek. Az NN Biztosító épp az ilyen helyzetek áthidalását segítő, a jelenlegi helyzet sajátosságaira épített hiánypótló – kizárólag a Bankmonitornál elérhető – termékkel jelent meg a piacon: a Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítással.

A megoldás egy olyan online elérhető biztosítás, amely lakáshitellel, babaváró és személyi kölcsönnel rendelkezőknek nyújt komplex védelmet baj esetén. A konstrukció ötvözi a hitelfedezeti és kockázati biztosítás előnyeit, bármely okú halál, rokkantság, valamint betegség és munkanélküliség esetén szolgáltat. Mindezt a piacon elérhető egyéb megoldásokhoz képest kedvezőbb díj mellett.

Érdemes kihangsúlyozni, hogy meglévő és újonnan felvett hitelre is megköthető. Azoknak is van tehát lehetőségük kockázataik mérséklésére most (utólag), akik a megelőző néhány évben, egy még jóval kiszámíthatóbb környezetben vettek fel céljaik megvalósításához kölcsönt. Ez utóbbi kör is rendkívül széles: a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján szakértőink úgy számolnak, hogy a lakossági hitelek mindössze harmadát védi valamilyen biztosítás.

Különböző biztosítási csomagok az eltérő igényekhez igazítva

Három különböző csomag érhető el a Bankmonitor Biztonság biztosításnál, az egyes lehetőségek a különböző élethelyzetben lévők igényeit elégítheti ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  •  A Bankmonitor Biztonság Komplex biztosítási csomag
  • A Bankmonitor Biztonság Élet biztosítási csomag
  • A Bankmonitor Biztonság Jövedelem biztosítási csomag

Számos biztosító kínál kockázati életbiztosítást és hitelfedezeti életbiztosítást is. De mitől más, különleges az új Bankmonitor Biztonság:

  • Jelzáloghitel esetében orvosi vizsgálat nélkül 80 millió forint hitelösszegig választhatjuk a biztosítást.
  • A munkanélküliségi szolgáltatás abban az esetben is igénybe vehető, ha a biztosított munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg.
  • Tartós táppénz vagy tartós munkanélküliség esetén akár 6 hónapon keresztül megfizeti a biztosító a kölcsön törlesztőrészletét.
  • A biztosítás összegét haláleset, rokkantság, tartós táppénz, vagy munkanélküliség esetén a kedvezményezettnek fizetik ki, nem a banknak.

A biztosítás online igényelhető meglévő és új hiteligény esetén is. A folyamat rendkívül egyszerű, nincs szükség orvosi vizsgálatra, elegendő a megfelelő nyilatkozatokat kitölteni. Az igénylésére kialakított online felületen egy kalkulátorral kiszámolható, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülne az igényeidhez illeszkedő csomag, majd szakértőink segítenek abban, hogy a számodra legkedvezőbb megoldást válaszd ki. A csoportos biztosításhoz egy zárt, biztonságos online rendszeren keresztül néhány perc alatt csatlakozhatsz. 

Nem éri meg kockáztatni!

A Bankmonitor szakértőinek tapasztalatai alapján a hitel iránt érdeklődők kevéssé nyitottak arra, hogy hitellel összefüggő költségeik között a váratlan helyzetekből eredő kockázatok mérséklésére lehetőséget adó termékekre költsenek. A gyakorlatban azonban azt látjuk, hogy akik szánnak egy kis időt arra, hogy megismerjék, mekkora plusz költségek mellett milyen védelmet érhetnek el egy ilyen megoldás révén, sokszor átértékelik korábbi véleményüket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 14:46
Bár egy amerikai, a magyar kormánnyal baráti újságíró írt Orbán Viktor zárt ajtók mögött, csütörtök...
Bankmonitor  |  2023. január 28. 13:49
A Babaváró hitel 2019 júliusa óta elérhető a feltételeknek eleget tevő házasok számára. A maximális,...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18