19 °C Budapest
Gyakori gyerekbalesetek, amelyekre tuti nem fizet a biztosító

Gyakori gyerekbalesetek, amelyekre tuti nem fizet a biztosító

2016. június 10. 11:02

Jövő héten kezdődik a nyári szünet, ilyenkor pedig több gyermekbaleset történhet. A szünetben fokozott felügyeletre van szükség, de segíthet az állami balesetbiztosítás is. A térítési díj azonban nem túl magas, ezért érdemes lehet kiegészítő biztosításban is gondolkozni.


A felhőtlen nyári szünetben könnyen szerezhetnek kisebb-nagyobb sérüléseket a gyerekek. Sok szülő azonban nem tudja, hogy 2003 óta

az állam ingyenes balesetbiztosítást nyújt minden 3 és 18 év közötti gyereknek.

A KSH adatai szerint ez közel másfélmillió, felnőttkorba nem lépett óvodást és iskolást érint.

2016-ban az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-vel kötött szerződést a Magyar Állam képviseletében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az előző két évben ezt a feladatot az Groupama Biztosító látta el, de korábban már felelt a gyerekek biztosításáért Generali és már az Allianz is.

Fontos tudnunk, hogy az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, a nap 24 órájában érvényes, nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is.

Míg a biztosító társaságok változtak, addig a baleset esetén kifizetendő összegek nem növekedetek az elmúlt évek során. A térítés eleve alacsony összege miatt a szülőknek érdemes kiegészítő biztosításban is gondolkozni. Célszerű a választás előtt áttekinteni a meglévő biztosításokat is, mivel ilyen jellegű fedezetet több élet-, illetve lakásbiztosítás is kínál kiegészítő szolgáltatásként.

A gyerekeknek szóló kiegészítő balesetbiztosítások egy része egyénileg köthető, másik részük olyan csoportos tanuló-balesetbiztosítás, amelyet az oktatási intézmény köt a biztosítóval (ilyenkor általában a szülő téríti az iskolának a gyermekére eső díjat, de akad példa az iskola általi finanszírozásra is). Utóbbira jelentenek példát azok a kifejezetten táborozásokhoz kapcsolódó biztosítási csomagok is, melyeknek díja a tábor jellegétől és a táborozás időtartamától függően változik. A választható módozatok skálája széles, az éves díjak összege - a kockázatviselés köre és a biztosítási összeg függvényében - ötszáztól egészen több tízezer forintig terjedhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Melyik a leggyakoribb baleset?

Az Allianz statisztikái szerint a leggyakoribb személyi sérülés csonttörésből és csontrepedésből fakad a 3-18 év közötti fiatalok körében. A kárbejelentések több mint 80 százalékát ezek a sérülések jelentik. Fontos tudnunk, hogy ez a típusú védelem nem helyettesíti az utasbiztosítás védelmét egy külföldi utazás során, a külföldi ellátás költségei magasak lehetnek, így arra továbbra is szükséges külön utasbiztosítást kötni.

Hogyan igényelhetjük?

Az Allianz honlapján megtalálható tájékoztatás szerint a baleset után egy kitöltött szolgáltatási és igénybejelentővel és a melléket orvosi dokumentumokkal bejelenthetjük az igénylésünket:

  • személyesen központi ügyfélszolgálatokon, vagy ügyfélkapcsolati pontokon
  • faxon, a 06-1-488-1006 számon,
  • postai levélben, az alábbi címen
Vannak kivételek!

Érdekesség, hogy a biztosító kockázatviselése nem terjed ki azokra a balesetekre, amelyek az alábbi körülményekkel összefüggésben következtek be:
  • A biztosított részvétele bármely olyan versenyben vagy versenyre való felkészülésben, amely motoros meghajtású szárazföldi, vízi vagy légi jármű használatával jár.
A biztosítás nem terjed ki azon balesetekre, amelynek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben
  • a) ionizáló sugárzás;
  • b) nukleáris energia;
  • c) háború vagy állam elleni bűncselekmény.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?