11 °C Budapest
Érik a meglepetés? Dobogón sincs a Suzuki Vitara, ezek most a magyarok kedvenc autói

Érik a meglepetés? Dobogón sincs a Suzuki Vitara, ezek most a magyarok kedvenc autói

2022. szeptember 1. 16:02

Olyan történt, amire jó ideje nem volt példa: a Suzuki Vitara még a dobogóra sem fért fel Magyarország kedvenc autóinak toplistáján. Sőt, a gyártó sem vezeti a 2022-es forgalomba helyezési rangsort. Egyedül az S-Cross tartja magát az élen, de úgy tűnik, hogy "a mi autónk" komoly kihívókra akadt. Összességében a magyar autópiac augusztusban valamivel jobban teljesített, mint tavaly, de a helyzet korántsem tűnik rózsásnak.

Augusztusban 9987 darab személyautó kapott magyar rendszámot,ami valamivel jobb, mint a tavaly augusztusi adat (9643 db) - idén először fordult elő, hogy jobbak a számok, mint az előző év azonos hónapjában. Viszont 2020 augusztusához képest 937 darabos, azaz 8,6 százalékos az elmaradás - derült ki a Datahouse friss adataiból, amelyeket a Pénzcentrumnak is megküldtek.

2022-ben eddig 76 349 autót helyeztek itthon forgalomba, ami 10,2 százalékkal marad el a tavaly ilyenkori számoktól. A 2020-as statisztikákhoz képest pedig csak azért 2,9 százalékos a különbség.

Ám, ahogyan a fenti ábrán is látható, ez a párszáz autós különbség is arra volt elég, hogy ne ez legyen 2018 óta a legrosszabb augusztusi adat, "csak" a második leggyengébb 8. hónap.

Egyre jobban elhúz a Toyota

Ha ez így megy tovább,

év végén nem a Suzukit fogjuk megkoronázni Magyarország kedvenc autómárkájának, amire jópár éve nem volt példa!

Most az éves összesítést a Toyota vezeti 9473 forgalomba helyezéssel, a Suzuki pedig jócskán lemaradva, 7756 darabbal a második, és a Volkswagen (7090 db) is erősen kapaszkodik rá, szóval még az ezüstérem sem biztos.

A top 5-ös listán negyedik a Ford, de csak kevéssel van mögötte az 5. KIA, úgyhogy év végére még jócskán átalakulhat a végeredmény, nem dőlt el semmi!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez most a magyarok kedvenc autója

A modellek versenyében azért lehet némi öröme a Suzukinak, hiszen az Suzuki SX4 S-Cross kényelmesen vezeti a forgalomba helyezési rangsort (4470 db) a KIA Ceed előtt (2974),

de ami meglepő, hogy a korábbi évek abszolót kedvence, a Suzuki Vitara egyelőre a dobogóra sem állhat fel!

A Dacia Duster 5 darab forgalomba helyezéssel letaszította onnan.

És a Toyota Corlla is veszélyes lehet még a magyarok egykori kedvenc autójára. A toplistát egyébként a Toyota abszolút uralja, 5 modellje is a legjobb 20-ban van, míg a Ford 3 autójával is képviselteti magát. Meglepő, de a legjobban teljesítő ezek közül a Tourneo (1372 db), ami vélhetőleg a nagycsaládos támogatás miatt is népszerű - hiszen rendelhető hétüléses kivitelben. A másik nagy hétüléses-kedvenc, a Dacia Jogger épphogy lecsúszott a top 20-ról, de abból is 934 állt már forgalomba az első nyolc hónapban.

Címlapkép: kia.com

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm