18 °C Budapest
Vége lehet valaha a Vitara uralmának? Ezek a magyarok kedvenc autói 2021-ben

Vége lehet valaha a Vitara uralmának? Ezek a magyarok kedvenc autói 2021-ben

2021. június 2. 14:03

A Suzuki Vitara uralma megdönthetetlennek látszik a magyar autópiacon, de a második legnépszerűbb típus, az SX4 S-Cross ezüstérme már korántsem ennyire biztos. A Datahouse friss adataiból ugyanakkor kiderült, hogy összességében nehéz lesz megszorongatni a japán márkát az idei évben: már most nagyon elhúztak a második helyezett Toyota volumenéhez képest. A legnépszerűbb hazai modellek között több hétszemélyes autó is akad, amelyekre a 2,5 milliós állami támogatást is igényelhetik a nagycsaládosok.

Egyre jobban kezd leszakadni a 2019-es forgalomba helyezési volumentől a magyar autópiac: májusra már majdnem 25 százalékkal kevesebb személyautó állt forgalomba a Datahouse adatai szernit, mint két évvel ezelőtt, összességében pedig 12,4 százalékos lemaradásban van a szektor az utolsó békés évhez képest.

A tavalyi szintet nem nehéz megugrani, hiszen pont egy évvel ezelőtt volt az autópiac emlékezetes K.O.-ja:

2020-hoz képest idén májusban mintegy 65 százalékkal több személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, összességében pedig már 17,8 százalékkal múljuk felül a 2020-as évet.

A márkák versenyét öt hónap után elég magabiztosan a Suzuki vezeti 7860 autóval, bő 2600 darabos lemaradással második a Toyota, mialatt a Ford már 5000 alatti darabszámmal a harmadik lett. A top 5-be befért még a Skoda (3842 db), illetve a KIA (3609 db).

Ami a volumenek változását illeti: a 15 legtöbbet forgalomba helyező gyártó közül szinte mindegyik jelentősen tudta növelni forgalomba helyezéseit a tavalyi mélyrepüléshez képest. A Suzuki iszonyúan belehúzott (+130%), de a Jeep is nagyot ment tavalyhoz képest (+112%).

50 százalék felett csökkent viszont az Opel és a Renault, de jelentős, 25 százalékos mínuszt könyvelhetett el a Volkswagen is 2020 első öt hónapjához képest.

Autót vennél? Nézz szét a hitelajánlatok között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ráhúztak a Suzukira a trónövetelők

A legtöbbet forgalomba helyezett modellek toplistájának első két helyezettje nem nagy meglepetés: a Suzuki Vitara elég jelentős előnnyel vezet az SX4 S-Cross előtt (3727 db és 2750 db). Viszont az ezüstéremre bejelentkezett a Fiat 500-as is, amely kevesebb mint 100 darabos lemaradással áll a harmadik helyen.

2000 darab felett jár még a Dacia Duster is, a hatodik helyen peig feltűnik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának egyik kedvence, a Ford Tourneo Costum, melyből 1563 darab kapott magyar rendszámot május végéig. Összességében nagyjából ennyi érkezett két másik, hétszemélyesként is rendelhető modellből, a Dacia Lodgyból és a Toyota Proace City Versoból is.

A top 10-be még befért egy harmadik Suzuki is, hiszen a Swiftből 1139 állt forgalomba idén, ami pont a 10. helyre elég.

Címlapkép: Suzuki

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem