18 °C Budapest

Íme az 5 legidegesítőbb dolog az újabb autókban: téged melyik kerget őrületbe?

2019. október 13. 13:00

Bár a modern autók valóságos technikai csodák, azért vannak bennük bőven olyan dolgok, amik az őrületbe kergetik az embert. Most összeszedtünk párat a legbanálisabb hibákból.

Az új autók egyre jobbak, a legtöbb már eléggé high-tech, mégis akadnak idegesítő részletek bennük, ezek az apróságok pedig a sofőrök agyára mennek. A német autóklub most összeszedett pár dolgot, amik baromi idegesítőek az új kocsikban.

1, Nem lehet jól kilátni

Hiába a dizájnos forma, ha az a praktikum rovására megy: nagyon sok új autóból egyszerűen nem lehet rendesen hátra kilátni, éppen ezért pedig mindenképp érdemes legalább egy tolatókamerát berendelni - persze plusz pénzért... A dolog nem csak a parkolást, de a közlekedést is megnehezíti, főképpen a városban. Az ADAC a Toyota C-HR-t és a Nissan Micrát emlegeti példaként, de ugyanez volt a bajunk a Mazda 3-al is.

A különféle radarokat, érzékelőket pedig a jellemzően visszapillantó tükörnél rejtik el, az így keletkezett dobozka pedig jelentős területet takar ki az első szélvédőből, ami például a magasan lévő jelzőlámpáknál okozhat gondot. A németek a Volvo V60-assal prezentálják a problémát, de ez a legtöbb modern kocsi rákfenéje - a Pénzcentrum a Nissan Leaf tesztjén érezte nagyon zavarónak a dobozkát.

2, Értelmetlen spórolások

Az is elég idegesítő, ha egy apróságon próbál meg pár ezer forintot megfogni a gyártó. Ilyen például a tanksapka, és annak a kis ajtaja: ezt a legtöbben már összekapcsolják a központi zár rendszerével, de például a Citroen Berlingo esetében még mindig a slusszkulccsal kell nyitni a tanksapkát. Emellett az ADAC még a Ford Fiestát hozza példának, amelyben kevés a kapaszkodó - tudod, az a kis műanyag, ami a fejed mellett van.

3, Az idegesítő kulcsok

Ma már a legtöbb új kocsihoz lehet kérni rádiós kulcsot, amivel nincs is baj, hiszen elég kényelmes kis extra. Azonban sok gyártó az ilyen kulcsok oldalára teszi a gombokat, így a zsebünkben könnyen kinyithatjuk az ajtót, vagy a csomagtartót. Emellett a krómozott gombokra a Volvo újabb kulcsain például csak belegravírozzák a szimbólumokat, így nehezen lehet felismerni őket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4, Kihalnak a gombok

Ma már szinte elengedhetetlen az érintőképernyő az új kocsikból, ám sok gyártó túlzásba esik: minden funkciót erről lehet vezérelni a nyomógombok helyett. Például a rádió hangerejét is érintéssel lehet szabályozni egy egyszerű tekerőgomb helyett, ami idegesítő, hiszen a sofőrnek jobban kell figyelnie, hogy pontosan meddig nyomja meg a képernyőt. Tekergetni azért még egyszerűbb...

5, Borzasztó figyelmeztetések

Rengetegen gyűlölik, ha az autójuk valami hangjelzést ad ki, ráadásul különösebb ok nélkül: néhány francia kocsiban például egy borasztó sziréna-szerű hang szólal meg, ha kinyitjuk az ajtót menet közben - ez főleg az utasok ki-beszállásánál bosszantó. A modern autók üléseibe már súlyérzékelőt építenek be, a kocsi pedig víjjog, ha súlyt érzékel, és nincs bekötve a biztonsági öv. Ez egészen addig hasznos funkció, ameddig nem rakunk például egy nagyobb táskát az anyósülésre. Ugyanis az autó azt is embernek érzékeli, és követeli az övet...

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem