Itt az élő Bitcoin: lehet kicsiben kezdeni, de nagyban éri meg igazán csinálni

2018. január 15. 12:15

Ha egy-egy szót beírunk a Google keresőjébe, akkor a keresőmotor megpróbálja kitalálni, hogy mire fogunk rákeresni, ezeket az ajánlatokat hívják keresési javaslatoknak. A Pénzcentrum már több keresőszó esetében választ adott a keresési javaslatokra, most pedig azt gépeltük be a Google-be, hogy "megéri", és az ezekre feldobott javaslatokat válaszoltuk meg, hogy neked már keresni se kelljen.

Amikor elkezdünk begépelni szavakat a Google keresőjébe, a szoftver különböző keresési javaslatokat ajánl fel a keresőmező alatt. Az, hogy milyen kifejezések jelennek meg, nagyban függ saját korábbi kereséseinktől, mások kereséseitől illetve a már begépelt szavaktól.

A Pénzcentrumon ezennel is eggyel továbbléptünk, és rögtön meg is válaszoljuk ezeket a keresési javaslatokat. Most azt néztük meg, milyen javaslatokat dob fel a kereső, ha azt a szót gépeljük be, hogy "megéri".

A sorozatunk előző cikkeit ide kattintva találod.

forrás: Google

Nézzük tehát a válaszokat.

"megéri vagy soha"

Ez egy netes videósorozat. Különböző helyzeteket ajánl fel a készítő, és el lehet dönteni, hogy megérné-e neked vagy sem. Hozzunk egy példát: megérné-e neked, ha lenne egy saját szakácsod, aki megfőzi a kedvenc fogásaidat, de te soha nem tudnád azokat elkészíteni. Nagyon mély.

"megéri angolul"

"Worth it.", kérdésként pedig "Does it worth?"

"megéri bitcoint bányászni"

Úgy, ahogy a legegyszerűbbnek tűnik, tehát, hogy a gépeden futtatsz egy Bitcoin-bányát, nem nagyon. Ehhez most már leginkább bivalyerős célgépekre van szükség. Beszéltünk egy Bitcoin-bányát üzemeltető magyar vállalkozóval, ő annyit árult el, hogy úgy éri meg a legjobban ezt a tevékenységet végezni, ha több valutabányász gépet veszel, és azokon váltogatod, hogy épp milyen kriptovalutát bányászol, mert folyamatosan változik, hogy a számítási kapacitásodért cserébe mennyi kriptovalutát kapsz, és azokat mennyiért tudod értékesíteni.

"megéri taxizni"

Havi nettó 200-300 ezer forintot lehet vele keresni a 24.hu 2016-os cikke szerint. A taxisok egyébként keveslik a kereseti lehetőségeket, és azt követelik, hogy emeljék meg a hatósági taxitarifákat. Ebből leghamarabb áprilisban lehet valami az Mfor.hu cikke szerint.

"megéri méhészkedni"

A Pénzcentrum megkeresett egy amatőr méhészt, aki azt mondta, hogy nagyban (tehát 50-60 méhcsaláddal) igen, kicsiben (mondjuk 5-10-zel) nem nagyon. Ha belevágnál, akkor számíts arra, hogy családonként 50 ezer forintba kerül egy kaptár, szükséged lesz egy pergetőre (ezzel nyered ki a mézet), ami 20 ezer forintba kerül. Ezen túl kell még lépeket, kereteket és vegyszereket is venni. 

Egy család, amely egyébként nyáron akár 60 ezer méhből is állhat, olyan 40-60 kilogramm mézet tud termelni évente, és kistermelőként a fogyasztóknak akár kétezer forintért is értékesíthetsz egy kilót. Ebből könnyű kiszámolni, hogy évente 80-120 ezer forintot hozhat egy méhcsalád.

Mindemellett viszont ezek élő állatok, tehát foglalkozni is kell velük, ezért igencsak meg kell dolgozni a pénzedért. Télen pedig rizikó, hogy sok család meghal vagy radikálisan lecsökken az egyedszámuk, ezért leginkább tavasszal érdemes méhcsaládot vásárolni.

"megéri bitcoint venni"

Ezt jelenleg senki nem tudja megmondani. Az árfolyam irracionális, lehet, hogy még nagyon messze van az emelkedés vége, de az is lehet, hogy a sztori végén elbukod a teljes befektetett összeget. Írtunk erről mi is cikket a karácsonyi időszakban, ide kattintva érheted el.

"megéri iphone-t venni"

Erről ellamentált a Portfolio egy cikkben, melyben egy iPhone 6s-t és egy iPhone X-et hasonlítottak össze. A lényeg, hogyha megengedheted magadnak, akkor nyugodtan vegyél iPhone X-et, nem fogsz csalódni benne.

"megéri új autót venni"

Amint kigurulsz vele a szalonból, jelentősen csökken az értéke, de ha megengedheted magadnak, akkor vegyél nyugodtan. Az újdonság élménye ugyanis még erősebben hat, ha még szinte gyárszaga van az autódnak, ráadásul gyári garanciát is kapsz rá, tehát biztos lehetsz benne, hogyha az első időszakban valami meghibásodik az autón, akkor nem kell majd fizetni a szervizelésért. Ha viszont nem engedheted meg magadnak az új autót, akkor keress inkább a pénztárcádnak megfelelő használtat.

"megéri az iphone 8"

Ha mindenképpen iPhone-t szeretnél, de az X-et nem engedheted meg magadnak, a hetesnél pedig újabbat szeretnél venni, akkor ez egy jó választás lehet. Mindemellett nézd meg azért, hogy az iPhone SE nem felel-e meg az igényeidnek, mert annak sokak szerint kifejezetten jó az ár-értékaránya.

"megéri tőzsdézni"

Ha van megtakarításod, akkor érdemes azt többféle befektetésben tartani. Szakembert kérdeztünk meg tavaly, hogy milyen befektetési stratégiát ajánl egy újonnan sült lottómilliárdosnak.

30 százalékát tegye ingatlanba, a maradék rész 40 százalékából vegyen Prémium Magyar Államkötvényt, a fennmaradó részt pedig indexkövető befektetési alapokba tegye, fele részben DAX, felében pedig S&P 500-at követő alapba

- javasolta Bence Balázs, a Portfolio Trader kereskedési vezetője. Tehát a pénzed egy részét megérheti a tőzsdén tartani, persze csak ha átlátod az ebben rejlő kockázatokat.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?