2020. augusztus 15. szombat Mária

Így rendelhetsz házhoz friss zöldséget-gyümölcsöt: egyre többen csinálják


Virágkorát éli az ételkiszállítás, jelen körülmények között ez az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy friss alapanyagokhoz, háztartási eszközökhöz jussunk. Kiszállítási időt találni azonban kész művészet. A Pénzcentrum kiszúrta, hogy a népszerű készételrendelő oldalra is lassan beszivárognak a pékségek, cukrászdák mellé a zöldségesek valamint a kisboltok.

Aki ezekben a napokban otthonról dolgozik, az nagy eséllyel rendel ételt legalább hetente pár alkalommal. A Pénzcentrum egyik szerkesztője is így tett, de eközben egy érdekes dologra lett figyelmes: egy kisbolt is feltűnt az Netpincér éttermei között, ahonnan tészták, szószok mellett tisztítószereket és pipereholmikat is lehet rendelni. Éppen ezért megkerestük a céget, kíváncsiak voltunk, hogy vajon a élelmiszerüzletek "bevették-e már" az étel házhozszállító appokat is?

"Az utóbbi időszakban már a járvány előtt is sokkal színesebb lett a NetPincér kínálata. A frissen csatlakozók közül elsősorban a cukrászdák és az italt kínáló egységek számában látunk nagyobb arányú növekedést a korábbiakhoz képest, de mivel már eddig is megfigyelhető volt egy növekedési trend, ezt az eltolódást nem lehet egyértelműen a kialakult járványügyi helyzetnek tulajdonítani

Élelmiszerboltok közül is megjelent már egy-két kisebb az elmúlt hetekben a csatlakozó partnerek között, és persze ha a későbbiekben nagyobb üzletek is csatlakoznának, arra is fel vagyunk készülve.

 - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Blaumann Debóra, a NetPincér marketingigazgatója. Arra a kérdésre, hogy vidéken is megjelent-e ez a trend, azaz hogy kisboltok, zöldségesek is csatlakoznak-e, azt a választ kaptuk, hogy nem tapasztalnak különbséget ilyen szempontból a fővárosi és a vidéki partnerek között.

Tehát egyértelmű, hogy ez a nem csak fővárosi peremkerületben fordul elő, hanem országos tendencia kezd lenni.

Megkérdeztük a másik étel házhozszállítást végző céget, a Woltot is, hogy náluk mennyire jellemző, az utóbbi 1 hónapban az új, nem kifejezetten éttermi szereplők csatlakozása. Innen szintén megerősítést kaptunk: jellemző,

"A mostani helyzet előtt ezt nem preferáltuk ezt a gyakorlatot, mivel kifejezetten éttermi ételek házhozszállítására voltunk specializálódva, de jelenleg szeretnénk mindenkinek biztosítani a házhozszállítás lehetőségét. Ami érdekes, hogy éttermek közül is vannak, akik felvették a menüjükre például a zöldségeket és gyümölcsöket. Pékség illetve cukrászda volt egy pár eddig is, most megnövekedett a számuk. 

A kisboltokkal az elmúlt 1-2 hétben kezdtünk, a logisztikánkat ennek megfelelően kicsit átalakítottuk, hogy ezeket a termékeket is tudjuk szállítani. Úgyhogy várjuk szeretettel a jelentkezésüket. 

Ami fontos, hogy ezeknek az egységeknek is a kiszállítási területünkön belül kell elhelyezkedniük, akiket eddig esetleg visszautasítottuk az emiatt volt" - mondta el Juhász Alexandra, a Wolt marketingese a Pénzcentrumnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.